TOPSPORT1

theodoridis834p

SUVON BANNERS 800x118pix

toucan834 1

C843

PhisioAnalisis 834pix

restobar834

OlaKrepa834

SirTheodor834

ezgif.com gif maker 3

to kotetsi 834pix

zervantaridis banner 3

Ηλίας Σχορτσιανίτης: "Ο Τελευταίος Πιστός"

Ο δημιουργός της ηλεκτρονικής σελίδας ”Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο” , Ηλίας Σχορτσιανίτης και γνωστός σε όλο το κοινό

του ποδοσφαίρου Γυναικών ,σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης , εξηγεί, αναλύει και τοποθετείται για όλα.

Ο Ηλίας Σχορτσιανίτης, γέννημα θρέμμα Νέας Ιωνίας Βόλου, μπορεί σίγουρα να χαρακτηριστεί ως ένας ποδοσφαιράνθρωπος με εξειδίκευση στον χώρου του Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Ο Ηλίας ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Δασοπονία ενώ παράλληλα απο νεαρή ηλικία εργαζόταν σε περιστασιακές δουλειές για να βγάζει τα φοιτητικά του έξοδα. Η ενασχόληση με την αθλητικογραφία όπως αποκαλύπτει λίγο ή πολύ είχε ξεκινήσει απο την ηλικία των 6 ετών ενώ πρώτη επίσημη δουλειά στον τομέα ήρθε τον Οκτώβριο του 2012 που ξεκίνησε να κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές μέσω διαδικτύου στο Bluestarfm Μαγνησίας.

Πρόσφατα φοίτησε στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρακτική του άσκηση στην τοπική εφημερίδα του Βόλου ”ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”.

Είναι απο αυτούς τους αθλητικογράφους που ακούραστα και με πολλή αγάπη και ανεξάντλητο ενδιαφέρον εδώ και 6 χρόνια ενημερώνει το κοινό του ποδοσφαίρου γυναικών με νέα, μεταγραφές, αποτελέσματα αγώνων, δηλώσεις, συνεντεύξεις και αφιερώματα παικτριών απο όλες τις κατηγορίες του χώρου.

Είναι αυτός που προσφωνεί τις παίκτριες με ευφάνταστα παρατσούκλια που τους δίνει βήμα και φωνή και που είναι πάντα εκεί για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον χώρο του Αθλητισμού που ονομάζεται Ποδόσφαιρο Γυναικών.

Η σελίδα ”Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο” που απαριθμεί 8.851 ακολούθους ,την οποία λειτουργεί αποκλειστικά μόνος του ,σήμερα 8 Οκτωβρίου κλείνει 6 χρόνια λειτουργίας και ο Ηλίας Σχορτσιανίτης αποκαλύπτει πως ξεκίνησε η ιδέα της σελίδας , τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τα σχέδια του για το μέλλον.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Ηλία για τις απαντήσεις του και το έργο του

Πως ξεκίνησε το ενδιαφέρον σου για την αθλητική δημοσιογραφία;

Από την ηλικία των έξι χρόνων ήμουν φανατικός θαυμαστής της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και κάθε Κυριακή ηχογραφούσα με κασέτες από ραδιόφωνο αγώνες ποδοσφαίρου ανδρών.

Επίσης αρθρογραφούσα στο Φως των σπόρ απο τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Μάρτιο του 2020.

Φυσικά από τον Οκτώβριο του 2012 κάνω ραδιοφωνικές εκπομπές μέσω διαδικτύου(Bluestarfm Μαγνησίας)και για μένα αυτό αποτελεί ψυχοθεραπεία.

Πως προέκυψε η ιδέα να αρθρογραφείς μέσω της ενημερωτικής σελίδας ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;

Αντιμετώπισες δυσκολίες αρχικά όσον αφορά την προβολή αυτού του ευαίσθητου χώρου;

Ο αδερφικός μου φίλος Δημήτρης απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και γυμναστής πλέον με προέτρεψε να δημιουργήσω μια ηλεκτρονική σελίδα για το ποδόσφαιρο γυναικών και τότε όλα ξεκίνησαν από ένα μπουκάλι βότκας στις 8 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 21:10 το βράδυ, λέγοντας το μεγάλο ΝΑΙ. Φυσικά ο ίδιος βοήθησε τα μέγιστα στην ίδρυση αυτής της ενημερωτικής σελίδας.

Βέβαια αντιμετώπισα δυσκολίες, ώστε να έρθω σε επαφή με υπεύθυνους ομάδων για να γράφω αποτελέσματα αγώνων, σκόρερ, συνεντεύξεις κ.α. Εδώ όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν αρχιτέκτονα και πρωτεργάτη του χώρου, ο οποίος δυστυχώς ”έφυγε” από τη ζωή.

Ο λόγος για τον αείμνηστο Πόλη Πολυτίδη που υπήρξε σπουδαίος αθλητικογράφος και ακρογωνιαίος λίθος της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. Καβάλα 86′.

Προσωπικά είχα την τιμή να τον γνωρίσω από κοντά, όταν πήγα στην Καβάλα για να καλύψω ραδιοφωνικά την αναμέτρηση της τοπικής ομώνυμης ομάδας με τον Μαγνησιακό για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στις 21/12/2014.

Ακόμη η εξαιρετική Σοφία Κυριακίδου από την Θεσσαλονίκη που διαχειριζόταν το αθλητικό σάιτ womensports.gr και πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες με την αξιέπαινη δουλειά της, Η ίδια αποχώρησε για προσωπικούς της λόγους, αλλά ευελπιστώ να επανέλθει.

Για μένα είναι πολύτιμη συνεργάτιδα.

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να σημειώσω και άλλα ενημερωτικά σάιτ που βοηθούν στην προβολή και ανάδειξη του ποδοσφαίρου γυναικών όπως είναι η δημόσια ομάδα ”ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΓΚΟΛ” του κ. Θανάση Μπίρλη, το kingsport.gr,το δικό σας αθλητικό σάιτ το wsl.gr , το karditsagoal.gr με διαδικτυακές μεταδόσεις και άλλα δύο νέα πρωτοεμφανιζόμενα το womensfootball.gr και το Abola.gr.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και το top-sport.gr για την στήριξη.

Ποια στοιχεία σε ώθησαν ώστε να δίνεις βήμα και φωνή στο ποδόσφαιρο γυναικών της χώρας μας;

Ο βασικός λόγος που ασχολήθηκα πραγματικά είναι πως το ποδόσφαιρο γυναικών ήταν αρκετά παραμελημένο και ότι εκεί δεν συμβαίνουν βιαιοπραγίες και επεισόδια, όπως συμβαίνει σε αγώνες ποδοσφαίρου ανδρών.

Φυσικά έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου σε αυτό το χώρο, αλλά απαιτείται αρκετή δουλειά πρωτίστως από την Πολιτεία και έπειτα από τους αρμόδιους φορείς.

Εγώ προσωπικά δεν πήρα βοήθεια απο κανέναν. Σπάνια ελάχιστοι άνθρωποι αρθρογραφούν αφιλοκερδώς.

Εγώ ηθελα να προβάλλω τα δύσβατα μονοπάτια του ποδοσφαίρου γυναικών και έτσι συνεχίζω με αγάπη και μεράκι.

Θεωρείς πως είναι αδικημένο σε σχέση με το αντρικό?

Σίγουρα είναι.

Επιτέλους η κρατική τηλεόραση να πάρει την απόφαση να καλύπτει ζωντανά αγώνες και από τις τρεις κατηγορίες των πρωταθλημάτων της χώρας μας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάδειξη του.

Αγαπημένες παίκτριες;

Όλα αυτά τα έξι χρονιά αρθρογραφώ και θα συνεχίσω να το κάνω για πολλές ποδοσφαιρίστριες και όχι μόνο!

Όλες είναι λατρεμένες και αγαπημένες!!!Θα μου επιτρέψετε να μην προχωρήσω σε ονοματολογία αθλητριών, διότι θα αδικήσω πάρα πολλές γυναίκες εργαζόμενες, μητέρες, σπουδάστριες, μαθήτριες που θυσιάζουν πολλά για την ”Στρογγυλή Θεά” που αγαπούν και λατρεύουν.

Υπήρξε στιγμή που σκέφτηκες να αποχωρήσεις όσον αφορά από την προβολή και την ανάδειξη αυτού του πολύπαθου χώρου;

Υπήρξαν στιγμές που ήθελα να βάλω ένα τέλος.

Όμως δεν ήθελα να το κάνω, γιατί πάνω απ’όλα αγαπώ αυτό τον δύσκολο χώρο και λατρεύω το λειτούργημα μου.

Η ηλεκτρονική ενημερωτική σελίδα ΜΑΤΙΕΣ δεν έλαβε βοήθεια από κανέναν, παρά μόνο αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο για να προβάλει και πρόσθεσε ένα μικρό λιθαράκι σε δύσβατα μονοπάτια του ποδοσφαίρου γυναικών. Με κόπο, αγάπη, μεράκι και ρομαντισμό συνεχίζει το έργο της.

Εδώ σκέφτομαι πάντα ένα πρόσωπο που λειτούργησε ως μέντορας μου, φωτεινός σηματοδότης και φάρος της ζωής μου από τα φοιτητικά μου χρόνια στην Καρδίτσα και δεν είναι άλλη από την αξέχαστη πολυαγαπημένη και λατρεμένη μου θεία Αγορίτσα με καταγωγή από το Μαυρομμάτι, η οποία ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, γιατί μου στάθηκε ως δεύτερη μου μάνα και έδινε τις πολύτιμες συμβουλές της!

Συγκεκριμένα έλεγε:

”Να βαδίζεις και να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο όσο δύσκολος κι αν είναι ο δρόμος. Να βοηθάς τον κόσμο και να κάνεις πάντα αυτό που προστάζει η καρδιά σου.”

Για σένα τι συμβολίζει η ηλεκτρονική ενημερωτική σελίδα ΜΑΤΙΕΣ;

”Προσωπικά η σελίδα αυτή είναι ΙΔΕΑ ΚΑΨΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ!!!

Μία έντονη στιγμή που αποτυπώθηκε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη σου;

Οι στιγμές που έζησα είναι πολλές και ανεξίτηλες στη μνήμη μου εντός και εκτός γηπέδων!

Από το 2012-2015 ήμουν αποκλειστικός ρεπόρτερ του Ρήγα Φεραίου και κάλυψα ζωντανά από το ραδιόφωνο του Bluestarfm Μαγνησίας αγώνες σχεδόν σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο Γ’ Εθνικής ανδρών. Δεν θα ξεχάσω όμως στα Λευκάδια Νάουσας και Αγιά Λάρισας τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν εντός και εκτός γηπέδων και πραγματικά έζησα κλίμα τρομοκρατίας.

Εκτός από την αθλητικογραφία, ποια είναι η κύρια καθημερινή ασχολία και πως αξιοποιείς τον ελεύθερο σου χρόνο;

Από τον Ιούνιο του 2014 απασχολούμαι ως βιομηχανικός εργάτης σε επιχείρηση που εδρεύει στην Α’ Βιομηχανική περιοχή του Βόλου.

Καθημερινά το ξυπνητήρι χτυπάει στις 5 το πρωί και από εκεί αποκλειστικά και μόνο βιοπορίζομαι.

Από την άλλη το ραδιόφωνο αποτελεί για μένα ψυχοθεραπεία, αλλά εδώ και ένα χρόνο μου λείπει λόγω της πρακτική μου εξάσκησης που έκανα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στην δημοσιογραφία.

Όμως μετά τις 15 Οκτωβρίου θα επανέλθω στα μικρόφωνα τόσο με αθλητικές εκπομπές δίνοντας βάση σε ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας και ποδόσφαιρο γυναικών για όλες τις κατηγορίες της χώρας μας, όσο και με την καθιερωμένη μουσική εκπομπή της Παρασκευής ”Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΨΟΥΡΑΣ” που έλειψε πραγματικά από τον κόσμο.

Εδώ τρεις αξιόλογοι καταστηματάρχες είναι αρωγοί αυτής της προσπάθειας εδώ και 9 χρόνια που θα γίνουν γνωστοί το προσεχές διάστημα και τους ευχαριστώ από καρδιάς!

Επίσης, διαβάζω ξανά συνεντεύξεις, άρθρα-αφιερώματα και πολλά άλλα που αποθηκεύτηκαν σε ηλεκτρονική και εκτυπωμένη μορφή και διαφυλάσσονται για τα καλά σε φακέλους στην βιβλιοθήκη μου.

Αρκετή ώρα απο τον ελεύθερο μου χρόνο αφιερώνω στο διάβασμα για τις κατατακτήριες εξετάσεις που ετοιμάζομαι να δώσω για την πιστοποίηση του διπλώματος της δημοσιογραφίας.

Τέλος, βόλτες με τη μηχανή μου σε παραθαλάσσια μέρη της Μαγνησίας και κάποιες φορές ποντάρω δελτία στοιχήματος για να βγαίνει κάποιο χαρτζιλίκι. Εδώ διαθέτω γούρι, η οποία είναι παίκτρια και με την θετική της αύρα, πηγαίνω ταμείο.

Φυσικά όνομα δεν αποκαλύπτω για ευνόητους λόγους και λόγους ασφαλείας!

Ποιος είναι ο βασικός σου στόχος;

Πάνω απ’ όλα η υγεία είναι το σημαντικότερο δώρο και αγαθό του Θεού για μένα, την οικογένειά μου και για κάθε συνάνθρωπο.

Σε λίγες μέρες αποκτώ επίσημα στα χέρια μου από το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου του Τμήματος Δημοσιογραφίας την βεβαίωση σπουδών(διάρκειας δύο ετών)και την βεβαίωση πρακτικής μου άσκησης σε τοπική εφημερίδα του Βόλου ”ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ”. Σε λίγους μήνες άγνωστο πότε θα διεξαχθούν και οι κατατακτήριες εξετάσεις για την πιστοποίηση διπλώματος.

Μακάρι να εργαστώ στο αντικείμενο των σπουδών μου ως Δασοπόνος. Μία φορά έγινε αυτό με σύμβαση διάρκειας οκτώ μηνών στο Δήμο που δυστυχώς δεν ανανεώθηκε. Τόσα χρόνια καίγονται τα δάση μας, χάνονται περιουσίες κτλ.

Ποια είναι η πρόληψη της Πολιτείας;

Κατάργηση αγροφυλακής, προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό στον κλάδο αυτό δεν δημοσιεύονται παρά μόνο για δύο-τρεις μήνες και αν.

Δυστυχώς η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.

Ειλικρινά θλίβομαι όταν παλιοί συμφοιτητές και παλιές μου συμφοιτήτριες εργάζονται σε άλλον τομέα ή το χειρότερο ζουν τον εφιάλτη της ανεργίας!!!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο και το μεγαλεπήβολο σχέδιο σου;

Με την πάροδο του χρόνου δεν γνωρίζω ακριβώς πότε, όλο αυτό το ”πλούσιο” υλικό που έχω συγκεντρώσει να εκδοθεί σε βιβλίο και να το αφιερώσω σε αυτήν την πανάξια γυναίκα που αναφέρθηκα παραπάνω.

Όνειρό μου να αναλάβω τον προεδρικό θώκο στα εθνικά μας κλιμάκια δίχως όμως να παρατήσω την αθλητικογραφία. Δικαίωμα στο όνειρο έχουμε όλοι.

Όπως έλεγε και ο αείμνηστος και αυθεντικός πρόεδρος της ΚΑΕ του Παναθηναϊκού, πατέρας του μπάσκετ, ακέραιος χαρακτήρας και σπουδαίος βιομήχανος Παύλος Γιαννακόπουλος: Στη ζωή του ο άνθρωπος πρέπει να επιτελεί κοινωνικό έργο είτε αυτό λέγεται αθλητισμός, είτε μία βοήθεια σε συνανθρώπους που πάσχουν και πολλά άλλα.

Μία ευχή;

Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο και μια υγιή επιτυχημένη και ομαλή σεζόν σε όλα τα γυναικεία ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας μας.

Σε κάθε σπιτικό να επικρατεί ευημερία και αγάπη, γιατί για μένα η οικογένεια είναι το πιο ιερό πράγμα!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου και την μικρή μου αδερφούλα που με στηρίζουν πάντα, αλλά και όλο τον κόσμο που αγάπησε τις ΜΑΤΙΕΣ.

Να κυριαρχεί ενότητα και ομόνοια μεταξύ μας και όχι διχασμός.

Όχι άλλες Γυναικοκτονίες. Η γυναίκα απαιτεί σεβασμό και αληθινή αγάπη.

Η καλύτερη χειρονομία που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να σεβαστεί τους στόχους και τα όνειρά της.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για το βήμα που μου δώσατε, αν και είχα μεγάλο άγχος για αυτήν την συνέντευξη που δίνω πρώτη φορά και σας εύχομαι πάντα επιτυχίες και διακρίσεις στο αξιέπαινο έργο σας γύρω από τον γυναικείο αθλητισμό.

Κλείνοντας, θα επιθυμούσα να σεβαστεί το αναγνωστικό σας κοινό και όλος ο κόσμος την παρακάτω φράση που αποτύπωσα πριν από ένα μήνα περίπου σε κείμενο μου στο προσωπικό μου προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και είναι το παρακάτω:

”Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

ΠΗΓΗ: wsl.gr

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).