Skip to main content

toucan834 1

PhisioAnalisis 834pix

26 Αυγούστου 2016

Europa Leugue: Μπρόντμπι - Παναθηναϊκός 1-1 (video)

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει από τη Δανία με το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Οι "πράσινοι" πήραν το 1-1 από την Μπρόντμπι στην Κοπεγχάγη και πέτυχαν τον πρώτο στόχο της σεζόν.

Σ' ένα εχθρικό γι' αυτόν περιβάλλον, το οποίο αποτυπώθηκε ακόμη και σ' εμετικό πανό, ο Παναθηναϊκός είχε συγκεκριμένη αποστολή να υπηρετήσει. Το 3-0 της Λεωφόρου είχε θέσει τις βάσεις, αλλά οι "πράσινοι" όφειλαν με σωστή τακτική και διαχείριση ν' αποτρέπουν την προσπάθεια ανατροπής από την Μπρόντμπι.

Ο Στραματσόνι, με το 3-6-1, αφού ο Ιμπάρμπο ήταν στο κέντρο και όχι με τον Μπεργκ, θέλησε να "φορτώσει" τον άξονα και ν' "αφοπλίσει" Πίρι και Μούχταρ που έκαναν όλο το παιχνίδι για τον Πούκι. Ζέκα και Λεντέσμα ωστόσο ήταν μια ταχύτητα πίσω και μόνος ο Γουακάσο δεν μπορούσε ν' ανταποκριθεί.

Οι γηπεδούχοι χτυπούσαν σταθερά το δίδυμο Μέστο-Κουτρουμπή που έβγαζε αστάθεια και η ευκαιρία του Πούκι στο 16' ήταν προμήνυμα του κακού που ήρθε στο 35' από τη συνεργασία Μούχταρ-Βίλτσεκ. Ο Λεντέσμα δεν ακολούθησε ποτέ τη φάση και ο Γερμανός τέλειωσε ανενόχλητος τη φάση.

Αν ο Ιμπάρμπο στο 38' είχε μετατρέψει σε γκολ το κλέψιμο του Γουακάσο σε καίρια θέση, το έργο του Παναθηναϊκού θα είχε απλουστευτεί. Ο Κολομβιανός όμως σημάδεψε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού και ο κίνδυνος μιας ενδεχόμενης ανατροπής συνέχισε να υφίσταται. Ιδίως αφότου ο Μπεργκ ξόδεψε την ευκαιρία του 54' μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Γουακάσο.

Τουλάχιστον οι "πράσινοι", με Λέτο (μπήκε στο 46' αντί του Ιμπάρμπο) και Λουντ (μπήκε στο 59' αντί του Λεντέσμα) κατάφεραν να μετριάσουν την πίεση κερδίζοντας μέτρα. Ο Αργεντινός είχε καλύτερη χημεία με τον Μπεργκ και ο Φινλανδός χάρισε τόσο τρέξιμο όσο και δημιουργία. Η οποία έφερε το πολυπόθητο γκολ από την εξαιρετικά εκτελέσμενη κεφαλιά προωθημένου Ιβανόφ στο 65'.

Ένα γκολ που όρισε μεμιάς τη μοίρα του ζευγαριού, αφού ούτε η είσοδος του Ουρένια ήταν δυνατόν να μεταβάλει τα δεδομένα στο γήπεδο. Παρ' ολίγον δε οι "πράσινοι" να πάρουν και το διπλό στην Κοπεγχάγη, αλλά ο Λουντ στο 82' ήθελε μετά από ασίστ και γκολ χωρίς να τα καταφέρε. Μικρή σημασία είχε πάντως.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Μπρόντμπι (4-3-3): Τόπελ, Χολστ (67' Ουρένια), Ρέκερ, Χέρμανσον, Λάρσον, Νόργκαρντ, Χουλσάγκερ, Πίρι (75' Κόρλου), Μούχταρ, Βίλτσεκ, Πούκι (83' Γιάκομπσεν)

Παναθηναϊκός (3-6-1): Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ιβάνοφ, Μέστο, Χουλτ (85' Βιγιαφάνιες), Λεντέσμα (59' Λουντ), Ζέκα, Γουακάσο, Ιμπάρμπο (46' Λέτο), Μπεργκ

ΠΗΓΗ: www.contra.gr

PhisioAnalisis 230pix

toucan230

ezgif.com gif maker 2