TOPSPORT1

theodoridis834p

SUVON BANNERS 800x118pix

toucan834 1

C843

PhisioAnalisis 834pix

restobar834

SirTheodor834

ezgif.com gif maker 3

to kotetsi 834pix

zervantaridis banner 3

Euroleague | FINAL-4: Η συνέντευξη τύπου για τον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ρεάλ Μαδρίτης

Euroleague | FINAL-4: Η συνέντευξη τύπου για τον μεγάλο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ρεά Μαδρίτης.

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr | ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Final Four 2024, Αταμάν: "Όταν κερδίσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας, κατάλαβα ότι μπορούμε να πάμε στο Final Four"

Την παραμονή του τελικού της EuroLeague, ο Εργκίν Αταμάν αποκάλυψε την στιγμή που αντιλήφθηκε πως ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν τόσο καλός ώστε να βρεθεί στο Final Four.

Ο Εργκίν Αταμάν παρουσιάστηκε χαλαρός στην press conference την παραμονή του τελικού της EuroLeague, έκανε πλάκα με τον Τσους Ματέο και έδειξε πως απολαμβάνει κάθε στιγμή, έχοντας την ευκαιρία να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR αποκάλυψε κιόλας την στιγμή που κατάλαβε μέσα του ότι αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει ως το Final Four του Βερολίνου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός AKTOR θα παίξει σε έναν τελικό. Προσωπικά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από ένα χρόνο απουσίας θα βρω πάλι τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό. Είναι μια σπουδαία ομάδα. Πιστεύουμε πολύ σ εμάς. Θα είναι ένας υπέροχος τελικός.

Είμαι πολύ χαρούμενος για όλη την πόλη της Αθήνας και τους φίλους του Παναθηναϊκού AKTOR που πίστευαν από την αρχή και μας στηρίζουν. Αυτή η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη στον ημιτελικό και περιμένουμε το ίδιο για τον τελικό. Απολαμβάνουμε τις στιγμές, από την πρώτη ως την τελευταία.

Το παιχνίδι της regular season δεν μπορεί να συγκριθεί με το αυριανό. Έγινε μετά από το break των εθνικών ομάδων. Για μένα το πιο σημαντικό είναι οι μεγάλες νίκες που κάναμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες, σε κρίσιμους αγώνες. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια σπουδαία ομάδα. Το παιχνίδι αύριο λοιπόν θα είναι διαφορετικό, όπως αντίστοιχα θα είναι το πλάνο μας.

Ίσως βαρεθήκατε χθες με το πώς πήγαν οι τελικοί. Θα κάνουμε μια συμφωνία με τον Τσους Ματέο για να πάμε χέρι - χέρι ως το τέλος. Φυσικά για μένα ο χθεσινός ημιτελικός με έκανε να νιώθω πιο άνετα που δεν κρίθηκαν όλα στην τελευταία κατοχή. Για σας μπορεί να είναι ενθουσιώδες να βλέπετε έναν τελικό να κρίνεται στο τελευταίο σουτ, για μας όμως είναι γεμάτο άγχος.

Ειλικρινά, θα προτιμούσα να παίξουμε με το σύστημα του ΝΒΑ, σε πέντε ή επτά αγώνες. Με το σύστημα διεξαγωγής που υπάρχει όμως, είναι αδύνατο. Αυτή την στιγμή, το Final Four θεωρώ πως είναι η καλύτερη λύση. Γενικά όμως, αν υπήρχαν λιγότερα παιχνίδια στα πρωταθλήματα, θα έλεγα πως το καλύτερο θα ήταν να παίζουμε όπως στο ΝΒΑ.

Κάποιες φορές κάνεις λάθη, ως προπονητής. Όταν ο Ντζάναν Μούσα ήρθε στην Αναντολού Εφές, δεν τον χρησιμοποίησα αρκετά. Κι έδωσα την ευκαιρία στον ίδιο να πάει στην Ισπανία και στη συνέχεια να παίξει για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ελπίζω αύριο να μην θελήσει να ψάξει για εκδίκηση για ό,τι έγινε στην Αναντολού Εφές (γέλια).

Μάθαμε πολλά σε αυτή την press conference, από στατιστικής άποψης. Μας είπατε τόσα πολλά. Δεν θεωρώ όμως πως αυτό θα επηρεάσει τον αυριανό αγώνα. Τα στατιστικά δεν λένε κάτι.

Όταν ήμουν μικρός, υποστήριζα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Για μένα είναι πάντα υπέροχο να είμαι σε τελικό απέναντι σε έναν τέτοιο σύλλογο. Ήταν ένα όνειρο για μένα να συμβεί κάτι τέτοιο".

Για την πρόβλεψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου πως ο Παναθηναϊκός AKTOR θα κατακτήσει το τρόπαιο στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης με buzzer beater του Κώστα Σλούκα: "Ελπίζω πως θα γίνει έτσι. Όπως αντίστοιχα ελπίζω να κάνουμε πράξη όλες τις προβλέψεις του, αλλά και των φίλων της ομάδας. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει σπουδαία δουλειά και είναι άξια στον τελικό. Αντίστοιχα κι εμείς έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσουμε ως εδώ και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

Για το αν υπάρχει μια στιγμή που κατάλαβε ότι θα πάει στο Final Four: "Αν θέλετε να σας απαντήσω ειλικρινά, το σκέφτηκα μόλις κερδίσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο γήπεδό της. Ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα που έκανε. Αυτή η νίκη μάς έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και μας έβαλε στο μυαλό ότι μπορούμε να είμαστε στο Final Four".

 

Final Four 2024, Λεσόρ: "Έχω περάσει πολλά στη ζωή μου, χαίρομαι γιατί τα παιδιά από τον τόπο μου μπορούν να δουν ότι υπάρχει διέξοδος"

Ο Ματίας Λεσόρ αρνήθηκε να τοποθετήσει τη μονομαχία με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε... προσωπικό επίπεδο λόγω του Έντι Ταβάρες, ενώ εξήγησε γιατί όλα αυτά που ζει δεν τα... περίμενε.

Στη διάρκεια της press conference για τον τελικό της EuroLeague, ο Ματίας Λεσόρ άκουσε τους δημοσιογράφους να του κάνουν αρκετές ερωτήσεις για το match up με τον Έντι Ταβάρες. Αρνήθηκε όμως να οδηγήσει τη συζήτηση σε κάτι προσωπικό, επιμένοντας πως όλα έχουν να κάνουν με τις ομάδες. Παράλληλα, ο σέντερ του Παναθηναϊκού AKTOR εξήγησε γιατί όσα ζει αυτές τις ημέρες δεν τα περίμενε και δεν τα προσδοκούσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ. Δεν θα είναι εύκολο. Η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε εξαιρετικά όλη τη σεζόν και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να την αντιμετωπίζουμε. Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα που θα αντιμετωπίσω τον Έντι Ταβάρες. Αλλάζει τον τρόπο που εξελίσσεται ένας αγώνας. Χαίρομαι που θα τον αντιμετωπίσω, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν είναι μια προσωπική μάχη, αλλά κάτι ομαδικό. Θα δώσω όσα περισσότερα μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου.

Έχουμε αμοιβαίο σεβασμό με τον Έντι Ταβάρες. Είναι τιμή για μένα να με θεωρεί ως τον καλύτερο ψηλό της EuroLeague. Ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά όταν το ακούς από αυτόν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Είμαι από ένα μέρος που πιστεύω ότι το 90% δεν ξέρετε καν που είμαι. Το ότι είμαι εδώ λοιπόν είναι κάτι μοναδικό. Είμαι ένα παιχνίδι μακριά από τον τελικό. Έχω περάσει πολλά, έχω μεγαλώσει σε ένα ιδιαίτερο και δύσκολο περιβάλλον, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και τα παιδιά από τον τόπο καταγωγής μου βλέπουν πως υπάρχει διέξοδος. Όταν πήγα στη Γαλλία σε ηλικία 15 ετών, δεν ήξερα καν τι είναι η EuroLeague".

 

Final Four 2024, Ματέο: "Δεν με απασχολεί τι λέει ο κόσμος, είμαστε εδώ γιατί κερδίσαμε 31/38 ματς που δώσαμε φέτος"

Ο Τσους Ματέο παρουσιάστηκε απολύτως προσγειωμένος πριν από τον τελικό με τον Παναθηναϊκό AKTOR, απέφυγε τα μεγάλα λόγια κι εξήγησε γιατί θεωρεί δίκαιο το ζευγάρι του τελευταίου αγώνα της σεζόν στην EuroLeague.

Ο Τσους Ματέο είναι έτοιμος για το back-to-back στην EuroLeague απέναντι στον προπονητή που θα επιδιώξει να του στερήσει τη χαρά για να μην... τον μιμηθεί στο Final Four 2024. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης εξήγησε γιατί το ζευγάρι του τελικού μοιάζει να είναι δίκαιο και τόνισε πως αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για τον ίδιο δεν είναι η άποψη του κόσμου, αλλά αυτή των παικτών και της οικογένειάς του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Είμαστε ευχαριστημένοι που παίζουμε ξανά στον τελικό, γι ακόμη μια χρονιά. Συγχαρητήρια στον Εργκίν Αταμάν και τον Παναθηναϊκό AKTOR, που έφτασαν στον τελικό. Φυσικά η κατάσταση θα είναι δύσκολη για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Θα βάλουμε τα δυνατά μας. Πιστεύουμε πως το παιχνίδι θα είναι σκληρό, όπως ήταν κι ο ημιτελικός.

Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίξεις σε έναν τελικό. Απέναντι στον Ολυμπιακό πήγαμε με ένα πλάνο, αύριο θα έχουμε κάποιες διαφορές. Αυτό γίνεται. Το σημαντικό είναι να πάμε με το ίδιο mentality και να είμαστε καλοί στις λεπτομέρειες. Οι τακτικές διαφορές από αντίπαλο σε αντίπαλο είναι αρκετές. Το μείζον είναι πως δεν τα παρατάμε ποτέ κι αυτό θα κάνουμε κι αύριο.

Η σταθερότητα σε έναν οργανισμό είναι σημαντική για να πετύχεις τους στόχους σου. Έχουμε παρόμοια ομάδα σε σχέση με πέρσι, απλά φέτος υπάρχει κι ο Φακούντο Καμπάσο. Τώρα παίζουμε σε έναν τελικό, είναι ένας διαφορετικός αγώνας. Θα πρέπει να παλέψουμε στο τελευταίο παιχνίδι ως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί αύριο. Όλα μπορούν να συμβούν. Ποιος ξέρει. Οι λεπτομέρειες δεν είναι τόσο μικρές όσο λέμε, μια άμυνα, ένα ριμπάουντ δεν είναι τόσο μικρή λεπτομέρεια. Θα πρέπει όμως να κοιτάξουμε για όλες αυτές τις λεπτομέρειες, για να χτίσουμε τη μία μετά από την άλλη. Το πιο σημαντικό και για τους δύο προπονητές είναι η νίκη.

Ο Ματίας Λεσόρ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της EuroLeague. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Δεν είναι μόνος του όμως. Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που πρέπει να προσέξουμε. Για παράδειγμα, ο Κώστας Σλούκας είναι ηγέτης, ο Κέντρικ Ναν είναι τρομερός σκόρερ κι άλλοι πόσοι.

Δεν με απασχολεί τι λέει ο κόσμος για μένα. Κάνω τη δουλειά μου. Είμαι προπονητής και είμαι ευτυχισμένος που ηγούμαι της Ρεάλ Μαδρίτης. Προσπαθώ απλά να κάνω τη δουλειά μου. Δεν με απασχολεί οτιδήποτε άλλο υπάρχει τριγύρω, τα σχόλια και όλα αυτά. Κερδίσαμε 31/38 αγώνες που δώσαμε ως τώρα, οπότε είμαστε γεμάτοι με αυτοπεποίθηση".

 

Μούσα: "Δεν υπάρχουν φαβορί σε έναν τελικό Final Four"

Ο Ντζάναν Μούσα από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί ότι η Ρεάλ είναι το φαβορί, τόνισε όμως ότι οι Μαδριλένοι θέλουν να σπάσουν την κατάρα των ομάδων που κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και τελικά δεν κατακτούν το τρόπαιο.

Αναλυτικά ο Βόσνιος γκαρντ/φόργουορντ δήλωσε:

Για τον τελικό“Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία που έχουμε να κανουμε το back to back. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα. Είμαι ενθουσιασμένος για αύριο”.

Για το γεγονός ότι οι παίκτες της Ρεάλ βρίσκονται χρόνια μαζι, ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR χτίστηκε από την αρχή“Δεν σημαίνει τίποτα ότι είμαστε μαζί περισσότερα χρόνια. Κάναμε την καλύτερη κίνηση της offseason με τον Καμπάσο και μας βοήθησε πολύ. Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατούς παίκτες και προπονητή. Ξέρω τι μπορεί να κάνει ο προπονητής, δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Έχουν πολλούς νέους παίκτες, αλλά έχουν προσαρμοστεί. Τους σεβόμαστε, αλλά πιστεύουμε στις πιθανότητές μας να πάρουμε το τρόπαιο”.

Για την ευκαιρία της Ρεάλ να κατακτήσει τον τίτλο για 2η σερί χρονιά: “Η Ρεάλ είναι το σπουδαιότερο κλαμπ στην Ευρώπη. Έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε back to back τίτλους, αλλά είμαι περήφανος για όλους στην ομάδα. Παλεύουμε κάθε παιχνίδι και έχουμε καλή ευκαιρία να το πετύχουμε και να γράψουμε ιστορία”.

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει περισσότερους φιλάθλους στο γήπεδο από την Ρεάλ“Εμείς θα δούμε το γήπεδο μόνο τους δικούς μας οπαδούς. Είμαστε περήφανοι για αυτούς. Το να έχεις οπαδούς είναι σημαντικό, αλλά στο γήπεδο παίζουμε 5 εναντίον 5 και αυτό είναι το πλάνο μας. Να νικήσουμε στο γήπεδο και να μην ανησυχούμε για τους οπαδούς”.

Για το γεγονός ότι από τότε που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής η ομάδα που κατέκτησε την 1η θέση στην κανονική περίοδο δεν κατακτά τον τίτλο, αλλά και το γεγονός ότι η Ρεάλ θεωρείται φαβορί: “Είναι ωραίο που έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα το κάνουμε. Παίζουμε κόντρα σε μία απίστευτη ομάδα και δεν υπάρχει φαβορί όταν μπαίνεις στο γήπεδο. Όλα είναι πιθανά σε ένα Final Four, αλλά θα ετοιμαστούμε. Δουλεύαμε 10 μήνες για αυτό και ξέρω ότι θα είμαστε έτοιμοι”.

Για το γεγονός ότι έπρεπε να περάσει πολλά μέχρι να φτάσει στην Ρεάλ“Ήταν δύσκολα όταν επέστρεψα από το NBA. Το να είμαι με τον Αταμάν στην Εφές ήταν πρόκληση για εμένα. Έμαθα πολλά και μετά πήγα στην Μπρεογκάν που με βοήθησε να φτάσω στο πικ της καριέρας μου όταν αναδείχθηκα MVP στην Ισπανία, στο καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Χαίρομαι που μου έδωσαν την ευκαιρία και σαν ανταμοιβή είναι το δικό μου τρόπαιο να είμαι στην Ρεάλ και να φοράω την φανέλα της. Μέχρι στιγμής αυτό είναι το πικ της καριέρας μου και βρίσκομαι στο υψηλότερο σημείο της”.

Την επιθυμία όλων στη Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσει την Ευρωλίγκα για δεύτερη σερί σεζόν επεσήμανε ο Μούσα στη συνέντευξη Τύπου του τελικού.

Ο άσος της ισπανικής ομάδας μάλιστα αναφέρθηκε και στην κατάρα που υπάρχει που θέλει την ομάδα που τερματίζει πρώτη στην κανονική διάρκεια να μην παίρνει το τρόπαιο δηλώνοντας χαρούμενος που έχουν την ευκαιρία να τη σπάσουν .

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μούσα:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να κάνουμε το back to back. Δεν είναι εύκολο. Θα κάνουμε τα πάντα. Είμαι ενθουσιασμένος για τον τελικό»,.

Για την ομοιογένεια της Ρεάλ:

«Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Έχουμε κάνει τις καλύτερες κινήσεις, φέρνοντας τον καλύτερο πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη, τον Καμπάτσο. Μας βοήθησε πολύ. Όμως, γνωρίζω καλά τον Αταμάν και ξέρω τι μπορεί να πετύχει και πόσο σκληρούς να κάνει τους παίκτες του. Νομίζω πως όλοι προσαρμόστηκαν καλά στον Παναθηναϊκό και τους σεβόμαστε».

Για την κατάρα του πρώτου στη regular season που δεν παίρνει το τρόπαιο:

«Είναι ωραίο που θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε η πρώτη ομάδα που τo κάνει. Όμως, δεν υπάρχουν οι λέξεις φαβορί. Όπως είπε ο κόουτς, παίζουμε κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Προετοιμαστήκαμε 10 μήνες για αυτή τη στιγμή, θα είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε την νίκη».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην καριέρα του:

«Ήταν δύσκολες κάποιες στιγμές, ειδικά όταν γύρισα από το ΝΒΑ. Όταν ήμουν με τον Αταμάν στην Εφές ήταν μια πρόκληση για εμένα. Όμως, έμαθα πολλά. Στην Ισπανία με βοήθησαν για να γίνω MVP της κορυφαίας λίγκας στην Ευρώπη. Ευχαριστώ την Μπρεογκάν. Η Ρεάλ αποτελεί τρόπαιο για εμένα και μόνο που φοράω αυτή τη φανέλα. Είμαι στο peak μου, στην καλύτερη στιγμή μου»

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr | ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).