Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών λύγισε στα πέναλτι από την Ισπανία σ’ έναν ασύλληπτο ημιτελικό και με 9-11
αποκλείστηκε από τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σιγκαπούρης. Η Ελλάδα θα παίξει με τον ηττημένο του Σερβία – Ουγγαρία για την κατάταξη.
Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών τα έδωσε όλα, τα έκανε όλα στον ημιτελικό με την Ισπανία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης, πέτυχε μία αδιανόητη ανατροπή, αλλά λύγισε στα πέναλτι και με 9-11 αποκλείστηκε από τον τελικό της διοργάνωσης.
Την Πέμπτη (24/7) τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο του ζευγαριού Σερβία – Ουγγαρία για την κατάταξη της τρίτης θέσης.
Ο Γενηδουνιάς επιχείρησε δύο φορές να σκοράρει στην πρώτη επίθεση της Ελλάδας, αλλά αρχικά το μακρινό σουτ κόπηκε στο μπλοκ, ενώ στη συνέχεια στη δεύτερη προσπάθειά του απέκρουσε ο Αγκίρε.
Η Ισπανία προηγήθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο, εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, με τον Μπούστος να της δίνει προβάδισμα.
Ο Κάκαρης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει για την Εθνική μας σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
Οι Ισπανοί ωστόσο, διεύρυναν το προβάδισμά τους, με τον Σαναχούια να σκοράρει για το 0-2. Η Ελλάδα όμως, μείωσε σε 1-2, καθώς κέρδισε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε και εκτέλεσε εύστοχα ο Γενηδουνιάς.
Η ρόχα βρέθηκε ξανά στο +2 με τον Σαναχούια, αλλά η απάντηση της “γαλανόλευκης” ήρθε ξανά με τον αρχηγό της, με τον Γενηδουνιά να νικά τον Αγκίρα για το 2-3.
Το δεύτερο οκτάλεπτο δεν ξεκίνησε όμως καλά για την Ελλάδα, και όπως αποδείχθηκε ήταν και το πιο καθοριστικό.
Ο διαιτητής μετά από εξέταση VIDEO έδειξε πέναλτι υπέρ της Ισπανίας και οριστική αποβολή χωρίς αντικατάσταση στον Χαλυβόπουλο για βίαιη ενέργεια, ο οποίος θα χάσει το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής.
Η εξέλιξη αυτή αποδιοργάνωσε για κάποια λεπτά την Εθνική μας, η οποία μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γρανάδος, δέχθηκε ακόμα δύο σερί γκολ, με την Ισπανία να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-6.
Μετά από αρκετή ώρα η Ελλάδα βρήκε αντίδραση και μείωσε σε 3-6 με δυνατό σουτ του Γκιουβέτση.
Η αντεπίθεση της Εθνικής συνεχίστηκε και στο τρίτο μέρος. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου σκόραρε με παίκτη παραπάνω και το γκολ του Στέλιου Αργυρόπουλου στη γωνία του Αγκίρε μείωσε τη διαφορά στα δύο τέρματα με 4-6.
Λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο διαιτητής απέβαλε με αντικατάσταση τον Γρανάδος, με την Εθνική να χάνει τεράστια ευκαιρία να μειώσει κι άλλο τη διαφορά, παίζοντας με δύο παραπάνω.
Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει και με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Γκίλλα στην έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου έκανε το 5-6, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής την Ισπανία, για να έρθει λίγο μετά ο Πούρος και να ισοφαρίσει σε 6-6.
Ο Γκίλλας όμως, ξαναχτύπησε και με φανταστικό σουτ από τα έξι μέτρα νίκησε τον Αγκίρε και έβαλε για πρώτη φορά την Ελλάδα μπροστά στο σκορ με 7-6.
Η Ελλάδα ήταν αγκαλιά με την πρόκριση, αλλά η Ισπανία δύο δευτερόλεπτα πριν από το τελευταίο σφύριγμα ισοφάρισε σε 7-7 με τον Μουνάριθ και έστειλε το ματς στα πέναλτι.
Εκεί ο Αγκίρε με δύο αποκρούσεις στα πέναλτι των Σκουμπάκη και Κάκαρη απέκλεισε την Ελλάδα και έστειλε την Ισπανία στον τελικό.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-3, 1-0, 1-1,
- ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Αργυρόπουλος 1, Χαλυβόπουλος, Γκίλλας 2, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Παπανικολάου, Ανδρεάδης, Πούρος 1.
- ΙΣΠΑΝΙΑ (Νταβίντ Μάρτιν): Αγκίρε, Μουνάριθ 1, Γρανάδος 2, Σαναχούια 3, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Καμπάνας, Ταχούλ, Περόνε, Μπιέλ, Μπούστος 1, Λόριο, Χομίλα, Βαλέρα.
ΠΗΓΗ: www.sport24.gr