03 Σεπτεμβρίου 2016
Κύπελλο Ε.Π.Σ. Κοζάνης: «Μεγάλη» πρόκριση για την Σιάτιστα στα πέναλτι κόντρα στον Μακεδονικό Κοζάνης (φωτογραφίες)

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τον θεσμό του Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης
διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο ΔΑΚ Κοζάνης ανάμεσα στον Μακεδονικό Κοζάνης και τον Μακεδονικό Σιάτιστας.
Ρεπορτάζ: Τσαρτσιανίδης Χρήστος
Η ομάδα της Σιάτιστας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, πήρε τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου στην διαδικασία των πέναλτι, αφού η κανονική διάρκεια μαζί με την παράταση τελείωσε ισόπαλη με σκορ 1-1. Το ματς επιφύλασσε αρκετή αγωνία, με τους παίχτες του κύριου Σιαπανίδη να παίρνουν τελικά το εισιτήριο για την Β' Φάση.
Το top-sport.gr βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης και έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ του παιχνιδιού.

Μπροστά σε περίπου 250 και περισσότερους φιλάθλους, Μακεδονικός Κοζάνης και Μακεδονικός Σιάτιστας έδωσαν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την σεζόν 2016-2017.
Μία αναμέτρηση όπου είχε αρκετό πάθος από τις δύο ομάδες, μεγάλη ένταση μέσα τον αγωνιστικό χώρο, σκληρά μαρκαρίσματα, τρεις κόκκινες κάρτες, έντονες εναλλαγές συναισθημάτων, αλλά και «μερική» σύρραξη στο τέλος ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των ομάδων.
Ο Μακεδονικός Σιάτιστας ήταν αδιαμφισβήτητα το φαβορί της αναμέτρησης, με τον Μακεδονικό Κοζάνης να στέκεται αξιοπρεπέστατα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Ας πάρουμε τον αγώνα από την αρχή.

Στο πρώτο μέρος διεξήχθη ένα μέτριο παιχνίδι και από τους δύο αντιπάλους, αφού σίγουρα όλοι «έψαχναν» τα πατήματά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί ο Μακεδονικός Σιάτιστας να είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Μακεδονικός Κοζάνης ήταν αυτός που έγινε πιο απειλητικός. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Ματούλας με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Τσιαούση να αποκρούσει εντυπωσιακά την μπάλα. Η Σιάτιστα έκανε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 31ο λεπτό, με τον Τσακνάκη να «σπάει» την μπάλα στον Ζηνόβιο, ο οποίος με κοντινή προβολή θα την στείλει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερο ο Κουτούλας έπειτα από ατομική προσπάθεια θα χάσει σημαντική ευκαιρία, αφού θα πραγματοποιήσει αδύναμο σουτ, με τον Τσιαούση να μπλοκάρει. Στο 37ο λεπτό ο Μακεδονικός Σιάτιστας απάντησε με τον Μπάσση να κάνει κοντινό σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 39ο λεπτό ο Ματούλας και πάλι με εκτέλεση φάουλ θα απειλήσει, με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει ελάχιστα κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο παραγωγικό, με τις δύο ομάδες να απειλούν περισσότερο. Στο 63ο λεπτό ο Κουτούλας με κεφαλιά θα στείλει την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα η Σιάτιστα θα γίνει απειλητική δύο φορές. Αρχικά ο Ζηνόβιος με κεφαλιά θα αναναγκάσει την άμυνα να διώξει πάνω στη γραμμή και έπειτα ο Στεργίου με δυνατό γυριστό σουτ θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταφαρλή θα κάνουν άλλη μία ευκαιρία αλλά ο Πάντος θα αποκρούσει εντυπωσιακά.
Από εκεί και πέρα οι παίχτες του κύριου Καραθανάση θα ισορροπήσουν το ματς και μάλιστα στο τέλος της αναμέτρησης παραλίγο να «κλέψουν» και την πρόκριση. Στο 90ο λεπτό αφού ο Αμαραντίδης θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ο Τρομπούκης στην επόμενη φάση με κοντινή κεφαλιά από διαγώνια θέση δεν θα μπορέσει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 92ο λεπτό της κανονικής διάρκειας ο Ματούλας με δυνατό σουτ από απόσταση 25 μέτρων θα στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Έτσι ο κύριος Ζούγρας θα στείλει της δύο ομάδες στην παράταση. Εκεί ο Μακεδονικός Κοζάνης μόλις στο 1ο λεπτό θα ευτυχήσει να ανοίξει το σκορ με τον Κουτούλα. Συγκεκριμένα ο Φωλίνας θα κάνει σέντρα ακριβείας για το κεφάλι του Κουτούλα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσιαούση, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κυβρακίδης θα δει απευθείας κόκκινη κάρτα, για σκληρό μαρκάρισμα, με τις δύο ομάδες πλέον να παίζουν με δέκα παίχτες. Ο Μακεδονικός Κοζάνης συνέχιζε να απειλεί με τον Λάμπρου να κλέβει την μπάλα στο κέντρο, να διασχίζει το μισό γήπεδο, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Νατσιόπουλος για την Σιάτιστα στο 107 της παράταση με κεφαλιά θα χάσει την πρώτη ευκαιρία για την ομάδα του.
Στο 112 ο Καρασκώστας θα δεχτεί και αυτός απευθείας κόκκινη κάρτα, για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στο Ματούλα. Το παιχνίδι έφτανε στο τέλος του με του, με τον Μακεδονικό Σιάτιστας να πιέζει για την ισοφάριση. Μία ισοφάριση που ήρθε στο 115ο λεπτό, με τον Μαντώ να βγάζει καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Ταφαρλή, ο οποίος θα περάσει και τον Πάντο και ανενόχλητος θα κάνει το 1-1. Στο τέλος της παράτασης ο Μακεδονικός Κοζάνης διαμαρτυρήθηκε για ένα ακυρωθέν γκολ το οποίο σφυρίχτηκε για φάουλ στον τερματοφύλακα. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι και το τέλος της παράτασης, με τις ομάδες να οδηγούνται στην «ψυχοφθόρα» διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί ο Τερματοφύλακας της Σιάτιστας έπιασε δύο πέναλτι, ενώ του Μακεδονικού Κοζάνης έπιασε ένα πέναλτι. Το τελευταίο για την ομάδα της Σιάτιστας ανέλαβε να το εκτελέσει ο Ταφαρλής, ο οποίος σκόραρε και με τελικό σκορ 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι έστειλε την Σιάτιστα στην επόμενη φάση, μετά από έναν πολύ μεγάλο αγώνα.

Μία χειρονομία όμως του μέσου (Ταφαρλή) της Σιάτιστας έμελε να ανάψει τα πνεύματα των ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα στον χώρο των αποδυτηρίων δημιουργήθηκε σύρραξη με τους ποδοσφαιριστές του Μακεδονικού Κοζάνης να ζητούν το λόγο για αυτή την πράξη. Ευτυχώς οι ψυχραιμότεροι «έσπευσαν» αμέσως και ηρέμησαν τα πνεύματα.
Έτσι ο Μακεδονικός Σιάτιστας πέρασε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του παιχνιδιού ανάμεσα στην Καρυδίτσα και την Α.Ε. Κοζάνης.
Η διαδικασία των πέναλτι:
Καραμπατζάκης 0-1 (ΕΥΣΤΟΧΟΣ)
Κουτούλας 0-1 (ΑΣΤΟΧΟΣ)
Ζηνόβιος 0-2 (ΕΥΣΤΟΧΟΣ)
Φωλίνας 1-2 (ΕΥΣΤΟΧΟΣ)
Μαντώς 1-3 (ΕΥΣΤΟΧΟΣ)
Κοτταρίδης 2-3 (ΕΥΣΤΟΧΟΣ)
Νατσιόπουλος 2-3 (ΑΣΤΟΧΟΣ)
Λάμπρου 2-3 (ΑΣΤΟΧΟΣ)
Ταφαρλής 2-4 (ΕΥΧΤΟΧΟΣ)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Μακεδονικός Κοζάνης (Καραθανάσης) Πάντος, Φωλίνας, Κιβρακίδης, Κοτταρίδης, Πηγαδάς, Αργυρόπουλος, Ματούλας, Τρομπούκης(96’ Τσιάμης), Ζαχαριάδης(87’ Τρομπούκης), Κουτούλας, Μαλούτας (66’ Λάμπρου)
Μακεδονικός Σιάτιστας (Σιαπανίδης) Τσιαούσης, Μπάσσης, Σερσέμης(104’ Μαντώς), Καραμπατζάκης, Νατσιόπουλος, Αμαραντίδης, Τσακνάκης, Ταφαρκής, Ζηνόβιος, Τσιούκτρας(91’ Καρακώστας παρ.), Τσικόπουλος(62’ Στεργίου)
Διαιτητές: Ζούγρας – Τζιαμπάζης – Τζιουβάρας
Παρατηρητής: Σαλτσίδης Σ.
Γιατρός: Κουλούρης
Δείτε της φωτογραφίες:












Περισσότερες φωτογραφίες:
Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος – www.top-sport.gr
















