Skip to main content

PhisioAnalisis 834pix

toucan834 1

15 Ιανουαρίου 2026

Καστοριά: Συνέντευξη στον Γιώργο Τσίπη | «Ο κύριος στόχος είναι η Καστοριά να ανέβει φέτος στην Γ' Εθνική»

Ο Γιώργος Τσίπης είναι το πρόσωπο εκείνο που, μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του Διονύση Λίτσκα και Γιάννη Τοτονίδη, επιλέχθηκαν, το περασμένο καλοκαίρι, από την διοίκηση της Καστοριάς, να πάρουν τα ηνία της ομάδας και να την οδηγήσουν στην Γ Εθνική.

Παλιός γνώριμος της ομάδας ο Τσίπης, μια κι είχε φορέσει την φανέλα της πριν μια δεκαετία, παρέα με τους Λίτσκα και Τοτονίδη προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, κάτι που φαίνεται ότι το πετυχαίνουν μέχρι στιγμής, αν αναλογιστεί κανείς τα αποτελέσματα της Καστοριάς σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Μάλιστα σύμφωνα και με την γνώμη των ποδοσφαιρόφιλων στην Καστοριά, η ομάδα φέτος παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο, αλλάζοντας πάνω από όλα την νοοτροπία της και τον τρόπο σκέψης κι ανάπτυξης μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να προσκαλέσουμε τον Γιώργο Τσίπη να μας πει δυο λόγια για την φετινή Καστοριά, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων, για το 2026.

ΕΡ: "Ήρθατε στην Καστοριά, αυτή τη φορά ως προπονητής. Τι σας οδήγησε να πάρετε αυτή σας την απόφαση, ποιες οι εντυπώσεις σας από αυτή τη δεύτερη θητεία στο σύλλογο και ποιες πιθανές διαφορές του τότε με το τώρα;"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΗΣ: "Ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση να επιστρέψω στην Καστοριά, αυτή τη φορά ως προπονητής. Η Καστοριά είναι μια παλιά μου αγάπη από τότε που έπαιξα με τα χρώματα της, πριν από 10 χρόνια. Στην Καστοριά υπάρχει μια πολύ θετική ατμόσφαιρα γύρω από την ομάδα, οι άνθρωποι είναι φιλικοί και πάντα υποστηρίζουν την ομάδα σε κάθε αγώνα. Η διαφορά μεταξύ της εποχής που έπαιζα εγώ και της τωρινής, που είμαι προπονητής είναι ότι οι επιχειρηματίες της Καστοριάς ήταν πιο κοντά στην ομάδα για να τη βοηθήσουν. Τωρα μου φαίνεται ότι έχουν απομακρυνθεί λίγο, τους λέω να έρθουν πιο κοντά στην ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να ανεβάσουμε την Καστοριά εκεί που ανήκει, γιατί έχει ένα μεγάλο όνομα και μια σπουδαία ιστορία".

ΕΡ:"Πως βλέπετε το κλίμα στην ομάδα ως ο επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου; "

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΗΣ:"Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Έχουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, επίσης το τεχνικό επιτελείο είναι άψογο, αφού και οι δύο συνεργάτες μου, ο Διονύσης ο Λίτσκας και ο Γιάννης Τοτονίδης κάνουν εξαιρετική δουλειά" .

ΕΡ: "Η Καστοριά έχει βαριά φανέλα. Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους φιλάθλους και κατά επέκταση στην τοπική κοινωνία;"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΗΣ:"Βλέπω ότι o κόσμος της Καστοριάς είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, τον καλώ να έρθει στο γήπεδο ακόμα περισσότερο για να στηρίξει την ομάδα της πόλης. Να στηρίξουν τα παιδιά της Καστοριάς, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ανεβάσουν την ομάδα στην ανώτερη κατηγορία και να έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους σε ένα πιο ανώτερο πρωτάθλημα από το ερασιτεχνικό και γιατί όχι να αποτελέσουν μεταγραφικό στόχο μεγαλύτερων ομάδων".

ΕΡ:"Πιστεύετε στον ρόλο των ακαδημιών και αν ναι παρακολουθείτε τις ακαδημίες";

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΗΣ:"Είμαι ένας προπονητής που θέλει να δώσει κίνητρο στα παιδιά της ακαδημίας και όποτε μου δόθηκε η ευκαιρία, σχεδόν σε κάθε αγώνα έχω χρησιμοποιήσει παίκτες από την ακαδημία και θα συνεχίσω να το κάνω. Στις ακαδημίες μας γίνεται καλή δουλειά, τις παρακολουθώ, και, κυρίως, λόγω ηλικίας την Κ16, από την οποία πιστεύω ότι 3-4 παίκτες της είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα και θα τους πάρουμε κοντά μας".

ΕΡ:"Υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση της Καστοριάς προς τον Γιώργο Τσίπη και το αντίθετο. Βλέπετε τον εαυτό σας για χρόνια στην ομάδα με σκοπό το μακροπρόθεσμο χτίσιμο ενός σοβαρού ποδοσφαιρικού οργανισμού";

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΗΣ:"Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο κύριος στόχος αυτή τη στιγμή είναι η Καστοριά να ανέβει φέτος στην Γ' Εθνική και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε. Η επιθυμία μου είναι να μείνω στην Καστοριά, γιατί έχω πολλούς και καλούς φίλους, έχω πολύ καλούς παίκτες που ακούνε και δουλεύουν στην προπόνηση και με τέτοιες συνθήκες απολαμβάνεις να δουλεύεις. Νομίζω ότι η Καστοριά έχει την ικανότητα, με τις σωστές κινήσεις, να δημιουργήσει μια ομάδα ικανή να ανταποκριθεί και σε υψηλότερες κατηγορίες, από αυτήν που αγωνίζεται τώρα, προσεγγίζοντας, ταυτόχρονα κι άλλους επιχειρηματίες, όπως ανέφερα και πριν."

ΕΡ: Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο";

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΗΣ: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση της Καστοριάς, για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου, τον Διονύση Λίτσκα και τον Γιάννη Τοτονίδη και φυσικά τους παίκτες μου για την μέχρι τώρα συνεργασία μας. Να συμπληρώσω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί για τη συνέχεια και να μην επαναπαυτουμε σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος. Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και το γραφείο τύπου για το ενδιαφέρον και που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα."

ΠΗΓΗ: Kastoria FC the official

PhisioAnalisis 230pix

toucan230

ezgif.com gif maker 2