29 Νοεμβρίου 2015
Ισόπαλο το «ντέρμπι» κορυφής ανάμεσα σε Ελίμεια και Άνω Κώμη (φωτογραφίες)

Ισόπαλες με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν Α.Ε. Ελίμειας και Α.Ε. Άνω Κώμης, στο «ντέρμπι» κορυφής της 10ης αγωνιστικής στο Β' Τοπικό
Ε.Π.Σ. Κοζάνης (1ος Όμιλος).
Ένα αποτέλεσμα που κρατάει την ομάδα της Ελίμειας στην πρώτη θέση με 26 βαθμούς, έναντι 25 που έχει η Άνω Κώμη.
Το top-sport.gr βρέθηκε στο γήπεδο του Κρόκου και έχει το ρεπορτάζ του παιχνιδιού.
Μπροστά σε περίπου 250 και περισσότερους φιλάθλους οι δύο ομάδες έδωσαν ένα πολύ δυνατό ματς. Το «τσουχτερό» κρύο και ο δυνατός αέρας δυσκόλεψαν το έργο των 22 ποδοσφαιριστών μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ένα «ντέρμπι» που τα είχε όλα! Δυνατές μονομαχίες, πάθος από τους παίχτες, αρκετή δύναμη, δύο γκολ, μία κόκκινη κάρτα, ρυθμό από την κερκίδα καθώς και κάποιες «αψιμαχίες» στο τέλος του παιχνιδιού, όπου δεν δόθηκε συνέχεια.
Η Άνω Κώμη άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό με πολύ όμορφο σουτ από τον Νάστο, έπειτα από σέντρα του Τζαλαζίδη. Η Α.Ε. Ελίμειας απάντησε στο 24ο λεπτό και ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ του Σκρέκα μέσα από την περιοχή, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν την αναμέτρηση με δέκα πάιχτες, αφού στο 57ο λεπτό ο Παπανικολάου αποβλήθηκε, με τον κύριο Ζούγρα να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ας πάρουμε το παιχνίδι από την αρχή.
Στο μέρος είδαμε πολύ καλό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, με την κατοχή της μπάλας να είναι μοιρασμένη. Στο 10ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχαναν την πρώτη τους ευκαιρία, με τον Μελισσινό να σεντράρει και τον Γεωργιάδη με κοντινή προβολή να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Η Άνω Κώμη απάντησε στο 13ο λεπτό με τον καλύτερο τρόπο. Συγκεκριμένα ο Τζαλαζίδης έκανε την συρτή σέντρα από τα δεξιά, ο Νάστος έπιασε απευθείας το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μαγούλα πανηγυρίζοντας έξαλα το 0-1.

Η Ελίμεια πίεσε στην συνέχεια την αντίπαλη ομάδα με τους Μελισσινό και Μανώλα να δοκιμάζουν το πόδι τους, χωρίς όμως να βρουν στόχο. Στο 24ο λεπτό όμως ο Παπανικολάου θα βγάλει κάθετη μπαλιά στον Σκρέκα, με τον τελευταίο να τελειώνει υποδειγματικά την φάση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας με κοντινό σουτ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Από εκεί και πέρα το ματς δεν είχε άλλες ευκαιρίες, αφού και οι δύο ομάδες κλείστηκαν περισσότερο στην άμυνά τους, με το ημίχρονο να τελειώνει ισόπαλο. Στην ανάπαυλα τραυματίστηκε ο τερματοφύλακας την Άνω Κώμης Μιχάλης Παπακώστας και αντικαταστάθηκε από τον Γρηγοριάδη.

Στο δεύτερο μέρος οι παίχτες του κύριου Τσέπουρα κυριάρχησαν επιθετικά, αφού η Ελίμεια δεν έβρισκε λύσεις. Και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες κυρίως με στημένες μπαλιές. Στο 57ο λεπτό η Ελίμεια έμεινε με δέκα παίχτες, αφού αποβλήθηκε ο Παπανικολάου. Στο 65ο λεπτό, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πάρουν το προβάδισμα. Ο Μελισσινός από τα αριστερά, έπειτα από ατομική προσπάθεια θα σουτάρει, με τον Γρηγοριάδη να διώχνει «ενστικτωδώς» με τα πόδια την μπάλα σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα η Άνω Κώμη έψαξε το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις, πιέζοντας την ομάδα του κύριου Παπαζήση, η οποία έπαιζε και με παίχτη λιγότερο. Στο 70ο λεπτό ο Πλιάτσιος θα δοκιμάσει το πόδι του από μακριά, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Κρόκου, περιορίστηκε αναγκαστικά σε παθητικό ρόλο, αφού και το αποτέλεσμα της ισοπαλίας ήταν καλό για τους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα. Ο τερματοφύλακας της Ελίμειας, Πάρις Μαγούλας με τις επεμβάσεις του κράτησε την ομάδα του όρθια έως και το τέλος.
Στις καθυστερήσεις οι παίχτες πιάστηκαν στα χέρια για ένα μαρκάρισμα στην μεσαία γραμμή, αλλά οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν την κατάσταση.
Το τελικό σφύριγμα του κύριου Ζούγρα, έδωσε από έναν βαθμό στις δύο ομάδες, με τους παίχτες και το τεχνικό τιμ της Α.Ε. Άνω Κώμης να χειροκροτούν τον κόσμο που τους στήριξε στον αγώνα.

Έτσι η Α.Ε. Ελίμειας παρέμεινε στην πρώτη θέση, φτάνοντας τους 26 βαθμούς, με την Άνω Κώμη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 25 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική η Ελίμεια θα παίξει εκτός έδρας με την Αγία Παρασκευή, ενώ η Άνω Κώμη θα κάνει το ρεπό της.
Οι φάσεις του παιχνιδιού:
10’ Ο Μελισσινός θα σεντράρει, με τον Γεωργιάδη να κάνει την κοντινή προβολή στέλνοντας την μπάλα άουτ
13’ (ΓΚΟΛ 0-1, Νάστος) Ο Τζαλαζίδης θα κάνει την σέντρα από τα δεξία, με τον Νάστο να πιάνει το σουτ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μέσα από την μεγάλη περιοχή
15’ Απευθείας φάουλ από τον Μελισσινί, διώχνει σε κόρνερ ο Παπακώστας
16’ Ατομική προσπάθεια από τον Μανώλα, θα σουτάρει με την μπάλα να καταλήγει άουτ
20’ Δυνατό σουτ από τον Νάστο, η μπάλα ψηλά άουτ
24’ (ΓΚΟΛ 1-1, Σκρέκας) Ο Παπανικολάου θα πασάρει στον Σκρέκα, με τον τελευταίο να πλασάρει στην απέναντι γωνία, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα
51’ Απευθείας φάουλ από τον Μελισσινό, ο Γρηγοριάδης θα διώξει και πάλι σε κόρνερ
55’ Απευθείας φάουλ από τον Τσιάκο, με γροθιές σε κόρνερ ο Μαγούλας
57’ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παπανικολάου, για σκληρό μαρκάρισμα στον Τσιμπούρα
65’ Ο Μελισσινός έπειτα από ατομική προσπάθεια θα κάνει το σουτ, ο Γρηγοριάδης θα αποκρούσει με τα πόδια με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να καταλήγει κόρνερ
70’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Πλιάτσιο, η μπάλα θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι με την συμβολή του Μαγούλα
73’ Απευθείας φάουλ από τον Πλιάτσιο, μπλοκάρει ο Μαγούλας
90’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ και πάλι από τον Πλιάτσιο, διώχνει σε κόρνερ ο Μαγούλας
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Α.Ε. Ελίμειας: (Παπαζήσης) Μαγούλας, Ζιάγκας, Σκρέκας(60’ Urbanik), Μανώλας, Μελισσινός(77’ Καλύβας) , Μανώλας Δ., Γιαπράκας, Παπανικολάου, Ασβεστάς(69’ Ζιάκας), Μαραζης, Γεωργιάδης
Στον πάγκο: Ζαφειρίδης, Μανιάκας, Σιδηρόπουλος
Α.Ε. Άνω Κώμης: (Τσέπουρας) Παπακώστας(46’ Γρηγοριάδης α.α.), Τζαλαζίδης, Τσιάκος(83’ Παλαμάς Ι.), Τσιμπούρας, Νάστος, Τρέσσος, Γκιούρας(69’ Παλαμάς), Παπαδημητρίου, Πλιάτσιος, Νάστος, Μπούλης
Στον πάγκο: Τζαλαζίδης Κ., Μουλάι, Παπαβαγγέλης, Μαυρομάτης
Διαιτητής: Ζούγρας
Βοηθοί: Παπαδόπουλος, Μπαλιάκας
Γιατρός Αγώνα: Αλεξίου Κ.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (Βρείτε τις φωτογραφίες και στο facebook του top-sport.gr)













Περισσότερες φωτογραφίες:
Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος – Καρασαββίδης Γιώργος
















