Το Σαββατοκύριακο 15-16/3/2025 διεξήχθησαν στην Αθήνα οι τελικοί των Αναπτυξιακών Πρωταθλημάτων
της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. 2024-2025. Πήραν μέρος οι 16 πρώτοι (TOP16) από κάθε κατηγορία της βαθμολογίας των 6 Αναπτυξιακών Ανοιχτών Πρωταθλημάτων που διοργανώθηκαν σε διάφορες πόλεις κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς.
Η ομάδα της Φλώρινας είχε εκπροσώπηση από την Γεωργία Σπανού, που αγωνίστηκε στην κατηγορία των Νεανίδων (Κ19). Πήρε μέρος ακόμα και ο Φλωρινιώτης Μάριος Σερίδης, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα του Ίκαρου Καστριτσίου.
Σε μία διοργάνωση που έπαιζαν οι καλύτεροι της κάθε κατηγορίας ο βαθμός δυσκολίας ήταν πολύ μεγάλος. Πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου έφτασε η Γεωργία Σπανού, που κατέλαβε την 4η θέση, δείχνοτας την ανοδική της πορεία τον τελευταίο καιρό. Η Γεωργία με μία νίκη και μία ήττα προκρίθηκε αρχικά από τους ομίλους. Στη συνέχεια στην 8άδα επικράτησε 3-2 αθλήτριας από τη Θεσσαλονίκη και διεκδίκησε στην 4άδα την είσοδό της στον τελικό. Παρόλο που αγωνίστηκε δυνατά, ηττήθηκε 3-1 από αθλήτρια από την Ορεστιάδα. Στον μικρό τελικό που ακολούθησε γνώρισε την ήττα 3-0 από Αθηναία αθλήτρια και έτσι κατέκτησε την 4η θέση. Η παρουσία της Γεωργίας κρίνεται ως πολύ θετική και μας γεμίζει επλπίδες για την πρόοδό της.
Ο Μάριος Σερίδης αγωνίστηκε στην κατηγορία των Παμπαίδων (Κ13). Ο Μάριος αυτή την φορά δεν μπόρεσε να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και κατετάγη τελικά 10ος.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Γεωργία και στον Μάριο που πήραν μέρος στην πιο δύσκολη διοργάνωση της χρονιάς.
ΠΗΓΗ: Sarises Florinas