TOPSPORT1

theodoridis834p

SUVON BANNERS 800x118pix

toucan834 1

C843

PhisioAnalisis 834pix

restobar834

SirTheodor834

ezgif.com gif maker 3

to kotetsi 834pix

zervantaridis banner 3

Βόιο Κοζάνης: Έρχεται το «VOIORACE» στις 30 Ιουνίου - Η προκήρυξη

Ο Δήμος Βοΐου, προκηρύσσει το VOIORACE αγώνες δρόμου, 10.000 μ., 5000 μ. Ανδρών-Γυναικών. Παράλληλα θα διεξαχθεί και παιδικός αγώνας 1.000μ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 30 Ιουνίου 2024                                                                                      

Δρόμος 10 χλμ. σε Δημόσια Οδό, ώρα έναρξης: 09:00

Εκκίνηση: Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει μπροστά από το κτήριο του κέντρου υγείας Τσοτυλίου. Οι δρομείς θα διασχίσουν την παλαιά εθνική οδό Τσοτυλίου – Νεάπολης και θα τερματίσουν στον πεζόδρομο Νεαπόλεως. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της αφετηρίας τουλάχιστον 1 ώρα πριν την εκκίνηση. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμει η Τροχαία Κοζάνης.                               

Δρόμος 5 χλμ. σε Δημόσια Οδό,  ώρα έναρξης : 09:10                                    

Εκκίνηση: Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει από την διασταύρωση του χωριού Περιστέρα στο 5ο χιλιόμετρο του αγώνα των 10χλμ. Οι δρομείς θα διασχίσουν την παλαιά εθνική οδό Τσοτυλίου – Νεάπολης και θα τερματίσουν στον πεζόδρομο Νεαπόλεως.

Παιδικός Αγώνας 1 χλμ. ώρα έναρξης : 09:00

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 09:00πμ από το Κιόσκι στην είσοδο της Νεάπολης απο Τσοτύλι με τερματισμό στον πεζόδρομο.

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για να συμμετέχει κάποιος, θα πρέπει :

Στον αγώνα δρόμου 10 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2009 και μεγαλύτεροι).                                                                               

Στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους  (γεννημένοι το 2011 και μεγαλύτεροι).

  1. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΕΠΑΘΛΑ:

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Στους τρεις, πρώτους νικητές-τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν κύπελλα, διπλώματα και μετάλλια νικητών.

  1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι Δηλώσεις συμμετοχής για τους δρόμους 5 χλμ. και 10 χλμ. θα πρέπει να γίνουν έως την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στο βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα. Για τους συμμετέχοντες που έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους μέχρι τη Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 εκδίδεται προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής.

  1. ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΥΛΙΚΩΝ:

Το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης θα φιλοξενηθεί στο σημείο τερματισμού της κάθε διαδρομής την Κυριακή 30 Ιουνίου, από τις 08:00 έως τις 08:45, από όπου όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

  1. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:                                                                  

ΑΓΩΝΑΣ  10 χλμ. 7,00 €

ΑΓΩΝΑΣ 5 χλμ.     5,00 €

Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής σας γίνεται:

(α) είτε μέσω πιστωτικής κάρτας αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής online,

(β) είτε μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δικαιούχος Λογαριασμού: ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ

IBAN Λογαριασμού: GR9701104720000047254009534

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δικαιούχος Λογαριασμού: ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ

IBAN Λογαριασμού: GR9801710910006091030020445

ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHA

Δικαιούχος Λογαριασμού: ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ

IBAN Λογαριασμού: GR4501408770877002001000092

(γ) είτε με πληρωμή την ημέρα του αγώνα στο σημείο εκκίνησης της διαδρομής

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης, το ονοματεπώνυμό σας και ο κωδικός εγγραφής πρέπει να αναγράφονται υποχρεωτικά στην αιτιολογία της κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα με email  στο αρμόδιο γραφείο του VoioRace  (email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

  1. ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

Ο κάθε δρομέας παραλαμβάνει φάκελο που περιλαμβάνει:

Τον αριθμό συμμετοχής του με ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης

Παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής

Μπαντάνα της διοργάνωσης

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στον αγώνα των 10χλμ. θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης. Επίσης με κύπελλο θα βραβευθούν οι πρώτοι άνδρες των παρακάτω κατηγοριών :

Έως 30 ετών

40 έως 49 ετών

50 έως 59 ετών

60 και άνω

Και οι πρώτες γυναίκες των παρακάτω κατηγοριών :

Έως 35 ετών

36 έως 45 ετών

46 ετών και άνω

Στον αγώνα των 5χλμ. θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης. Επίσης με κύπελλο θα βραβευθούν οι πρώτοι άνδρες των παρακάτω κατηγοριών :

Έως 18 ετών

Και οι πρώτες γυναίκες των παρακάτω κατηγοριών :

Έως 18 ετών

Στον αγώνα των 1χλμ. θα βραβευθούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της Γενικής Κατάταξης.

Οι τελετές απονομών θα πραγματοποιηθούν στις 11:00 πμ.

  1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ – ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Η υγειονομική κάλυψη της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από τις Υγειονομική Υπηρεσία της Διοργάνωσης. Οι διοργανωτές, σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό Πρώτων Βοηθειών και τις Εθελοντικές Ομάδες διάσωσης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών. Στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές-Διασώστες, που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Οι συμμετέχοντες-δρομείς στη διοργάνωση VOIORACE 2024, συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και με ελεύθερη βούληση, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά τη φυσική τους κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

Οι ανήλικοι δρομείς, με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Στους αγώνες δεν θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δίκη τους ευθύνη και οι ανήλικοι με τη συγκατάθεση των γονέων τους.

  1. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Κατά μήκος της διαδρομής των 10 χλμ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων. Εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά, διατίθενται σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Επίσης διατίθεται νερό και ισοτονικά στο 5ο χλμ.
  2. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα των 5 χλμ είναι 1:50:00 (ώρα 11:00), για τον δρόμο 10 χλμ. είναι 2:00:00 (ώρα 11:00).

  1. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Για τους Αγώνες 10χλμ και 5χλμ υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης τόσο στην εκκίνηση όσο και στον τερματισμό. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους. Όποιος δρομέας δεν έχει ηλεκτρονική ένδειξη στην εκκίνηση και τον τερματισμό του αγώνα ακυρώνεται. Οι αθλητές συμπεριλαμβάνονται στα τελικά αποτελέσματα, γίνονται γνώστες της τελικής επίδοσης τους και δικαιούνται πιστοποιητικού συμμετοχής και επίδοσης, μόνο εφόσον τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1) Συμμετείχαν και αγωνίστηκαν νόμιμα.

2) Παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου.

3) Τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα.                               

Η κατάταξη των αθλητών θα γίνει με βάση την επίδοση που καταγράφηκε με το πιστόλι εκκίνησης (guntime) και όχι με την επίδοση διέλευσης από την γραμμή εκκίνησης (nettime).

  1. ΜΕΤΑΒΑΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ:

Η Μετάβαση των δρομέων στις αφετηρίες των αγώνων θα γίνει με λεωφορεία της διοργάνωσης. Τελευταία αναχώρηση λεωφορείου προς τις αφετηρίες θα γίνει στις 08:15πμ. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (08:30). Το αργότερο  15 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα δρόμου στον οποίο συμμετέχουν, όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι διακεκριμένοι αθλητές θα καταλάβουν την πρώτη σειρά στην γραμμή της εκκίνησης με ευθύνη των διοργανωτών.

  1. ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ: Όλοι οι δρομείς θα μπορούν να προθερμαίνονται στην περιοχή κοντά στο σημείο εκκίνησης.
  2. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ: Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή της Πλαστικής Τσάντας του κάθε δρομέα, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του. Συνιστάται στους συμμετέχοντες να μην τοποθετούν τιμαλφή, χρήματα και άλλα είδη αξίας στις ειδικές τσάντες του ιματισμού.
  3. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της I.A.A.F. έκδοσης 2020 – 2021 καθώς και του ΣΕΓΑΣ. Οι κριτές και η οργανωτική επιτροπή μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, αλλά και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό ή οπτικό υλικό. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η συμμετοχή στον αγώνα σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς ή δρομείς χωρίς αριθμόσυμμετοχής. Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο του αγώνα, σύμφωνα με  τους  Κανονισμούς.
  4. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αιτήματα για ακύρωση εγγραφής δεν θα γίνονται δεκτά και δεν θα πραγματοποιείται καμία επιστροφή συνδρομής συμμετοχής.

  1. ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ: Ο Διοργανωτής δεν ευθύνεται έναντι των συμμετεχόντων στον αγώνα, ρητώς μάλιστα εξαιρουμένης πάσης ευθύνης εξ ελαφράς αμελείας, τυχηρών και ανωτέρας βίας. Περαιτέρω, ουδεμία ευθύνη φέρει ο Διοργανωτής για έμμεση ζημία ή διαφυγόντα κέρδη οποιουδήποτε προσώπου. Τυχόν έτεροι περιορισμοί της ευθύνης του Διοργανωτή που προβλέπονται στους παρόντες όρους ή στο νόμο εξακολουθούν ισχύοντες παράλληλα με εκείνους του παρόντος Όρου.
  2. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΟΡΩΝ-ΑΝΑΚΛΗΣΗ – ΜΑΤΑΙΩΣΗ – ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: Ο Διοργανωτής δικαιούται να ανακαλέσει την πραγματοποίηση του Αγώνα, να τροποποιήσει το Χρονοδιάγραμμα του Αγώνα, να διακόψει πρόωρα αυτόν, να συντμήσει ή να παρατείνει τη διάρκειά του Αγώνα, να μεταθέσει χρονικά την Έναρξη του αγώνα και την ενημέρωση των Νικητών-τριων, να τροποποιήσει τους παρόντες Όρους (συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής των Επάθλων και του αριθμού των Νικητών-τριων), χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Ως ημερομηνία ισχύος της ανάκλησης-τροποποίησης αυτής λογίζεται η ημερομηνία της σχετικής ανάρτησης στη Σελίδα του Διοργανωτή. Οι συμμετέχοντες φέρουν αποκλειστική ευθύνη ενημέρωσής τους για τις ανωτέρω αλλαγές μέσω της Σελίδας του Διοργανωτή. Σε οποιαδήποτε από τις ανωτέρω περιπτώσεις, ο Διοργανωτής ουδεμία ευθύνη φέρει έναντι των συμμετεχόντων ή και οποιουδήποτε τρίτου. Σε περίπτωση ανάκλησης, ματαίωσης, διακοπής, παράτασης, χρονικής μετάθεσης κ.λπ. του Αγώνα, οι συμμετέχοντες δεν αποκτούν οποιοδήποτε δικαίωμα κατά του Διοργανωτή ούτε νομιμοποιούνται ή δικαιούνται να ζητήσουν την πραγματοποίηση ή συνέχισή του Αγώνα ή οποιαδήποτε αποζημίωση.
  3. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα Νεαπόλεως ορίζεται ο κ. Θανάσης Σκόρδας και ο κ. Χρήστος Τουλιόπουλος με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).