TOPSPORT1

theodoridis834p

SUVON BANNERS 800x118pix

toucan834 1

C843

PhisioAnalisis 834pix

restobar834

OlaKrepa834

SirTheodor834

ezgif.com gif maker 3

to kotetsi 834pix

zervantaridis banner 3

Διόσκουροι Κοζάνης: Ήρθε η ώρα για την συμμετοχή στο 1οΤουρνουά Παμπαίδων "Promitheas Park"

Ξεκινά την Τρίτη 26/04/2022, το 1ο Τουρνουά Παμπαίδων του ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΡΚ που διοργανώνει ο Α.Σ.ΠΑΤΡΩΝ ¨ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ¨ υπό την αιγίδα

της Ε.Ο.Κ. Ένα τουρνουά στο οποίο θα συμμετέχουν εκτός από την ομάδα μας άλλες 15 από όλη την Ελλάδα καθώς και μία Κυπριακή, ο Κεραυνός Στροβώλου. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο εν λόγω τουρνουά θα είναι οι: Προμηθέας, Άρης, Κρόνος Αγ. Δημητρίου, Ασπίδα Ξάνθης, Διόσκουροι Κοζάνης, Περιστέρι, Πανιώνιος, Κολοσσός Ρόδου, Ζαφειράκης Νάουσας, ΠΑΟΚ, Μαντουλίδης, ΑΓΣ Ιωαννίνων, Deree, Πήγασος Ν. Κέρκυρας, ΓΣ Βόλου και Αίολος Αγυιάς Πατρών. Παράλληλα θα διεξάγεται και το αντίστοιχο τουρνουά Παίδων και όπως όλοι καταλαβαίνουμε, προκύπτει μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Σωματείο μας να εκπροσωπεί τη Δυτική Μακεδονία σε ένα τόσο μεγάλης εμβέλειας τουρνουά και παράλληλα αποτελεί δικαίωση για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε τόσα χρόνια στα ηλικιακά μας τμήματα, με στόχευση και συνέπεια, που όπως αποδεικνύεται πλέον αντανακλούν και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η αποστολή η οποία θα μας εκπροσωπήσει στο τουρνουά, θα αποκομίσει πολλές και χρήσιμες εμπειρίες τις οποίες θα μας μεταλαμπαδεύσει και τις οποίες το Σωματείο μας οφείλει και θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο, προκειμένου να βελτιώσει τεχνικές και συμπεριφορές. Σύμφωνα με τους διοργανωτές και σε απόλυτη σύμπνοια με τη φιλοσοφία μας, σκοπός του τουρνουά είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η κοινωνική και αθλητική συναναστροφή, καθώς και η απόκτηση αγωνιστικών εμπειριών. Άλλωστε, δεν θα υπάρχει βαθμολογική κατάταξη, ούτε απονομή τροπαίων στους νικητές, αλλά θα πρεσβεύει τις αξίες του ευ αγωνίζεσθε και της ευγενούς άμιλλας.

Αρχηγός και υπεύθυνος της αποστολής, θα είναι ο Γενικός Αρχηγός του Σωματείου και Υπεύθυνος των Ακαδημιών μας κ Γιάννης Γκοβεδάρος. Έφορος και Συνοδός της, ο ¨Βενιαμίν¨ και πολλά υποσχόμενος σε διοικητικό επίπεδο κ. Βαγγέλης Λιάκος. Τέλος, προπονητής του τμήματος θα είναι ο πολύπειρος προπονητής των Παμπαίδων μας κ. Δημήτρης Σιακαβάρας. Η αποστολή μας θα αποτελείται από τους αθλητές: ΑΓΟΡΙΤΣΑ ΗΛΙΑ, ΓΚΙΑΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΓΚΟΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΚΑΡΑΚΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΚΟΒΛΑΚΑ ΧΡΗΣΤΟ, ΚΟΥΝΑΒΑ ΧΡΗΣΤΟ, ΛΙΑΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΛΙΜΝΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΜΙΣΠΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΝΕΒΕΣΚΙΩΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΠΑΠΑΤΑΣΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΠΑΤΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ και ΤΣΙΑΡΔΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.

Ευχόμαστε στους αθλητές μας να χαρούν το μπάσκετ, τη συμμετοχή τους στο τουρνουά και να ¨ρουφήξουν¨ εμπειρίες. Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τη Διοίκηση του Προμηθέα Πατρών, που δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες και κυρίως αθλητές από όλη την Ελλάδα, να συμμετέχουν σε τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις.

 

1ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ¨PROMITHEAS PARK¨

Με αφορμή το τουρνουά, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τα γήπεδα, αλλά και τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσουμε. Ενδεχομένως να προκύψουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα, για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε άμεσα από την ιστοσελίδα μας ή από τη σελίδα μας στο facebook.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τέσσερα (04) γήπεδα, διότι παράλληλα θα τρέχει και το αντίστοιχο τουρνουά Παίδων. Ευκαιρία λοιπόν να σας γνωρίσουμε κατ΄ αρχάς τα γήπεδα των αγώνων …για να ξέρετε και που στέλνετε τα παιδιά σας:

1.Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», αθλητικό συγκρότημα που φέρει την επωνυμία του γνωστού Πατρινού Ολυμπιονίκη αθλητή της άρσης βαρών Δημήτρη Τόφαλου και βρίσκεται στο Προάστιο Πατρών (Μποζαΐτικα). Ένα υπερσύγχρονο γήπεδο στο οποίο αγωνίζεται πλέον η ανδρική ομάδα του Α.Σ.Π. ΠΡΟΜΗΘΕΑ για τις υποχρεώσεις του τόσο στην Α1, καθώς και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχει, όπως το Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ και το EuroCup. Διαθέτει κεντρική σάλα με κερκίδες περιμετρικά, χωρητικότητας 4.200 θεατών που με την προσθήκη ξύλινης κερκίδας μπορεί να αυξηθεί κατά 1.000 θέσεις. Έχει ξύλινο παρκέ, φωτισμό τύπου led και κλιματίζεται. Διαθέτει επίσης αίθουσα βαρέων αθλημάτων, αίθουσα προθέρμανσης και φωτισμό προπονήσεων.

2. Τα γήπεδα Προμηθές 1 και 2, στο προπονητικό κέντρο του Προμηθέα, που χτίστηκε πριν από 4 χρόνια στην περιοχήΚαστελόκαμπος(βρίσκεται ανάμεσα στην Πάτρακαι το Ρίο) και απέχει μόλις 500 μέτρα από το κλειστό γήπεδο «Δημήτριος Τόφαλος», που αποτελεί την έδρα του πατρινού συλλόγου. Το νεόδμητο αθλητικό κέντρο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό τον Σεπτέμβριο του 2018 και είναι – αν όχι το κορυφαίο – σίγουρα ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης στο επίπεδο των ακαδημιών καλαθοσφαίρισης. Σε μία έκταση 12,5 στρεμμάτων (η οποία αγοράστηκε έναντι 600.000 Ευρώ, από τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ και νυν πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο), μέσα στον χρόνο ρεκόρ των 10 μηνών, χτίστηκαν τρία κλειστά γήπεδα μπάσκετ, ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο (με σκάμμα άμμου για την εκγύμναση των ποδιών) και εργαστήριο εργομετρικών, φυσιοθεραπευτήριο (με σάουνα, τζακούζι και ειδικό χώρο για παγοθεραπεία), άρτια εξοπλισμένοι χώροι γραφείων για την διοίκηση και τους προπονητές, αποδυτήρια καθώς επίσης καφετέρια για το κοινό και μουσείο εκπαίδευσης. Το προσωπικό του “Promitheas Park” ανέρχεται στους 30 υπαλλήλους, η ακαδημία αριθμεί περισσότερα από 600 παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, ενώ στο πλαίσιο της επέκτασης των εγκαταστάσεων, οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν αγοράσει και ένα όμορο οικόπεδο (έκτασης 5 στρεμμάτων) και ήδη σχεδιάζουν πως θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τους χώρους άθλησης και θα αυξήσουν τις λειτουργικές δυνατότητες του αθλητικού κέντρου.Άλλωστε, κάθε χρόνο διοργανώνονται πολλά τουρνουά με ομάδες από ολόκληρη την επικράτεια και οι εγκαταστάσεις έχουν φιλοξενήσεις και αρκετές ομάδες του εξωτερικού. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αγγίζει τα 5 εκατομμύρια Ευρώ. Στον μπασκετικό αυτό «παράδεισο» στεγάζεται το πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών με τίτλο “Νους”, που έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με την μάθηση και να δώσει την δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο και φυσικά αθλητικά προσόντα, να συνδυάσουν τις αθλητικές και τις ακαδημαϊκές τους φιλοδοξίες.

3. To Three Action (γήπεδο του Α.Ο. Αγυιάς Πατρών) στην Αγυιά Πατρών, αποτελείται από 2 κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 2500 τετραγωνικών μέτρων. Η πρώτη αποτελείται από ένα κλειστό γήπεδο-προπονητήριο καλαθοσφαίρισης/πετοσφαίρισης με κερκίδες 30 ατόμων, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 με κερκίδες 70 ατόμων, δύο γήπεδα squash, ένα  sports cafe, boutique και δύο χώρους αποδυτηρίων. Το δεύτερο κτίριο αποτελείται από ένα κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης/πετοσφαίρισης χωρητικότητας 250 ατόμων, ένα κλειστό κολυμβητήριο, ένα sports cafe και τέσσερις χώρους αποδυτηρίων για τους αθλούμενους. Και στα δύο κτίρια υπάρχουν άνετοι χώροι πάρκινγκ για τους χρήστες των εγκαταστάσεων μας.

– Και για να μάθετε και με ποιούς θα κάνουν ..παρέα, ας γνωρίσουμε και τους αντιπάλους μας, όπως προέκυψαν από σχετική κλήρωση:

Ημέρα 1η  (ώρα 14:00, γήπεδο ¨three action¨):  Α.Ο. ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (ιδρύθηκε το 2012 στην Πάτρα .Στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου, προπονούνται περισσότεροι από 500 μικροί αθλητές, Οι προπονήσεις των ακαδημιών του συλλόγου μας, γίνονται στα δύο (ιδιόκτητα) υπερσύγχρονα κλιματιζόμενα γήπεδα του Three Action στην Αγυιά Πατρών).

Ημέρα 2η  (ώρα 09:00, γήπεδο ¨Προμηθέας παρκ 1¨):  Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ  (Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1896. Η έδρα του είναι το ιδιόκτητο γυμναστήριο στην Ιωλκού – Αχιλλοπούλειο. Σήμερα λειτουργούν 20 τμήματα (αντρικό, εφηβικό, παιδικό, παμπαίδων, μίνι, superμίνι, προμίνι, ακαδημίες, juniors καθώς και ακαδημία κοριτσιών). Ο σύλλογος είχε από την αρχή της ίδρυσής του τη συμπαράσταση των δημοτικών αρχών, οι οποίες του παραχώρησαν το 1908 το οικόπεδο όπου στεγάζεται και σήμερα το γυμναστήριό του (ιδιόκτητο).

Ημέρα 3η Α΄ μέρος (ώρα 09:30, γήπεδο ¨Δ. Τόφαλος¨): Π.Α.Ο.Κ. (Αν και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ., πρωτοστάτησε μαζί με τον Άρη Θεσ/νίκης στην εγκαθίδρυση του μπάσκετ ως εθνικό μας άθλημα τις 10ετίες του 1980 και του 1990. Με ηγέτες ιστορικές μορφές του μπάσκετ, όπως ο Καλπάκης, ο Κατσούλης, ο Κόρφας, ο Μπάνε Πρέλιεβιτς, ο magic Σταυρόπουλος και ο μοναδικός Πρέντρακ Στογιάνκοβιτς, διαθέτει πλέον από τις πλέον πολυπληθείς και ποιοτικές ακαδημίες στη χώρα μας, κατακτώντας διαχρονικά πολλές διακρίσεις στα ηλικιακά πανελλήνια πρωταθλήματα. Είχαμε την τύχη να φιλοξενηθούμε τόσο στις προπονητικές εγκαταστάσεις του όσο και στο ¨παλατάκι¨ για διεξαγωγή και παρακολούθηση αγώνων του αντίστοιχα, με τις ακαδημίες μας πολύ πρόσφατα).

Ημέρα 3η Β΄μέρος (ώρα 15:30, γήπεδο ¨Προμηθέας παρκ 2¨): ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ή ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ  (Πρωταγωνίστρια τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο, η ομάδα του Προμηθέα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Με καινοτόμες και πρωτοφανείς για τα Ελληνικά δεδομένα επενδύσεις και εκπονήσεις προγραμμάτων {πρόγραμμα ¨νους¨}, για νεαρούς ταλαντούχους αθλητές πρωταγωνιστεί και στα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ε.Ο.Κ. αξιοποιώντας τους μέσα από ένα φιλόδοξο και πετυχημένο πρότζεκτ. Παράλληλα η  επένδυση σε ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για το μέλλον) ή (Έτος ίδρυσης του ΕΣΠΕΡΟΥ Α.Ο.ΠΑ. είναι το 2004 και προέκυψε από τη συγχώνευση του Έσπερου Πατρών (ίδρυση 1978) και του Α.Ο. Παναγιάς Αλεξιώτισσας (ίδρυση 1987). Αγωνίζεται με χρώματα το κίτρινο και το μαύρο και διατηρεί ως σήμα το αστέρι και το κλαδί ελιάς. Διατηρεί τμήματα καλαθοσφαίρισης όλων των ηλικιών).

Ημέρα 4η (ώρα 10:30, γήπεδο ¨three action¨):  ΠΗΓΑΣΟΣ Ν.  ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Ο Α.Σ.ΠΗΓΑΣΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με έδρα το Νεοχώρι Λευκίμμης, ήρθε να καλύψει το κενό της απουσίας ομάδων μπάσκετ σε ολόκληρη τη Νότια Κέρκυρα. Ξεκίνησε το 2015 και σήμερα αποτελείται από 9 τμήματα και 150 παιδιά).

Καθημερινά θα υπάρχει ενημέρωση για το τουρνουά από τις σελίδες μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην αποστολή μας και ελπίζουμε οι αθλητές μας να ευχαριστηθούν μπάσκετ και εμπειρίες.

ΠΗΓΗ: dioskouroibc.gr

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).