
–Τα σωματεία που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ
να απασχολούν προπονητές που να είναι κάτοχοι διπλώματος τουλάχιστον UEFA B με ταυτότητα τριετίας σε ισχύ και να εκδώσουν δελτίο πιστοποίησης από την Ε.Π.Σ. πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.
–Τα σωματεία της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να απασχολούν προπονητές που να είναι κάτοχοι διπλώματος τουλάχιστον UEFA C με ταυτότητα τριετίας σε ισχύ και να εκδώσουν δελτίο πιστοποίησης από την Ε.Π.Σ. πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου
–Τα σωματεία πρέπει ΕΓΚΑΙΡΑ να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό μητρώο (e-kouros) της Γ.Γ. Αθλητισμού για το έτος 2025, αφού για να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και το κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου 2025 – 2026 απαιτείται πρώτιστα η εγγραφή τους στο μητρώο, σύμφωνα με τον ισχύοντα αθλητικό νόμο. Σε διαφορετική περίπτωση τα σωματεία ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μέρος στα πρωταθλήματα και στο κύπελλο της νέας αγωνιστικής περιόδου.
–FINAL FOUR SUPER CUP
O πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025 και ο δεύτερος ημιτελικός το Σαββατοκύριακο 6 -7 Σεπτεμβρίου 2025 . Oι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που θα βγούνε πρώτες στην διαδικασία της κλήρωσης.
Ο 7ος τελικός του SUPER CUP της Ε.Π..Σ Καστοριάς θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025 , με επικρατέστερο γήπεδο το ΔΑΚ Άργους Ορεστικού.
–ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΆΤΩΝ Α’ και Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
** Στα σωματεία θα σταλεί αρχικά Προ –Προκήρυξη και ο τελικός σχεδιασμός θα γίνει μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
**Κατά την διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου θα υπάρχει η δυνατότητα να διεξάγεται ένα νυχτερινό παιχνίδι κάθε αγωνιστική σε γήπεδα που δύνανται να υποστηρίξουν έναν νυχτερινό αγώνα.
Το Σάββατο 04 Οκτωβρίου 2025 ορίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας.
Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου ορίστηκε η έναρξη της Β’ Κατηγορίας.
–ΕΝΑΡΞΗ 48ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
** Στα σωματεία θα σταλεί αρχικά Προ –Προκήρυξη και ο τελικός σχεδιασμός θα γίνει μετά την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής
Θα συμμετέχουν οι δώδεκα (12) ομάδες της Α’ Κατηγορίας υποχρεωτικά και προαιρετικά όσες δηλώσουν συμμετοχή από την Β’ Κατηγορία. Η διεξαγωγή θα γίνει σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων ή λιγότερων, σε τρία μονά παιχνίδια κατόπιν κλήρωσης. Το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Σεπτεμβρίου 2025 θα διεξαχθεί η 1η αγωνιστική , την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025 η 2η αγωνιστική και το Σαββατοκύριακο 27 – 28 Σεπτεμβρίου 2025 η 3η αγωνιστική. Στην επόμενη φάση εάν είναι τέσσερις οι όμιλοι θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου.
–ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία : από 11/08/2025 έως 01/09/2025 – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΛΟΥΣ 100€
Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία : από 08/09/2025 έως 26/09/2025 — ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΛΟΥΣ 50€
Κύπελλο: από 11/08/2025 έως 01/09/2025—ΔΩΡΕΑΝ
— Η ηλεκτρονική σύνταξη του Φύλλου Αγώνα θα γίνεται μέσω της πλατφόρμας της Ε.Π.Ο. για την Α’ και Β’ Κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2025 – 2026.
–ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΏΝ
Δεν θα υπάρχει ηλικιακός περιορισμός ποδοσφαιριστών σε Α’ και Β’ κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026.
–Β’ ΟΜΆΔΕΣ:
Τα εξοδολόγια των διαιτητών και η ιατρική κάλυψη θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Οι δεύτερες ομάδες των σωματείων, της Α’ κατηγορίας που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ποδοσφαιριστές που κατά την 1η Ιανουαρίου του ημερολογιακού έτους μετά την έναρξη του πρωταθλήματος δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και κατά το χρόνο που αγωνίζονται σε ένα αγώνα της Β’ Ομάδας έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.
Μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστές που κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ανήκουν στο ρόστερ του σωματείου που διαθέτει Β’ Ομάδα, μπορούν να μετακινούνται και να αγωνίζονται ελεύθερα σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου σε αγώνες από την κύρια στη Β’ Ομάδα και αντίστροφα. Σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να δηλώνουν τους πέντε (5) ποδοσφαιριστές που θα έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν και στα δύο σωματεία. Κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο το αρχικό σωματείο θα μπορεί να τροποποιεί τη λίστα των πέντε (5) ποδοσφαιριστών που θα συμμετέχουν στη Β’ Ομάδα.
Η Β’ ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα ανόδου και αν την ίδια χρονιά υποβιβαστεί η κύρια ομάδα στην ίδια κατηγορία, τότε η Β’ ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Η Β΄ ομάδα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο κύπελλο ερασιτεχνών της Ένωσης.
Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί (πραγματική συμμετοχή) στον αγώνα είτε στην αρχική ενδεκάδα είτε ως αλλαγή) σε δύο (2) αγώνες της κύριας και της Β’ Ομάδας, αν μεταξύ της λήξης του πρώτου και της έναρξης του δευτέρου αγώνα δεν έχουν παρέλθει τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες.
–ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ / ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ / ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Θα πραγματοποιηθεί Σχολής Διαιτησίας από την Ε.Δ/Ε.Π.Σ. Καστοριάς.
Ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει το εικοστό δεύτερο (22) έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με τον νέο Kανονισμό Διαιτησίας 2025 (Άρθρο 15 π2) , δύναται παράλληλα να διαιτητεύουν ως διαιτητές ή βοηθοί διαιτητές, εφόσον έχουν αποκτήσει επιτυχώς το πτυχίο βασικής εκπαίδευσης Επιπέδου 1, έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια που διοργανώνει η ΚΕΔ/ΕΠΟ σε συνεργασία με τις ΕΔ/ΕΠΣ και έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Απαγορεύεται να συμμετέχουν ως διαιτητές ή βοηθοί διαιτητές σε αγώνες διοργάνωσης στην οποία συμμετέχουν ως ποδοσφαιριστές με το σωματείο στο οποίο ανήκουν.
ΠΗΓΗ: epskastorias.gr