17 Μαρτίου 2019
Κύπελλο Αγγλίας: Σουόνσι - Μάντσεστερ Σίτυ 2-3 | Τα Highlights (video)

Επιβίωσε με διαιτητική βοήθεια η Σίτι! Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα «τούμπαραν»
τη Σουόνσι σε 20 λεπτά (2-3) και το όνειρο των τεσσάρων τίτλων στη σεζόν παραμένει ζωντανό.
Όλα πήγαιναν στραβά για τη Σίτι που αντίκρισε κατάματα το μεγάλο «κάζο» να μείνει εκτός Κυπέλλου Αγγλίας από τη Σουόνσι της Championship.
Ωστόσο, πέρα από τη δεδομένη ποιότητα, η ομάδα του Γκουαρντιόλα έδειξε ότι έχει και ψυχή, αλλά και την εύνοια καθώς κατάφερε σε 20 λεπτά να πετύχει τρία γκολ στην έδρα της Σουόνσι (2-3) και να κρατήσει το όνειρο της κατάκτησης τεσσάρων τροπαίων, έχοντας ήδη σηκώσει το Λιγκ Καπ.
Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά μπορεί να μην συνέβαινε αν η διαιτησία στεκόταν στο ύψος της, καθώς το δεύτερο γκολ ήταν οφσάιντ και το τρίτο ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.
Το δεδομένο είναι ότι η Σίτι μπήκε στην αναμέτρηση με μπλαζέ ύφος, νομίζοντας ότι οι Ουαλοί θα τους αφήσουν να περάσουν ένα εύκολο απόγευμα. Μόλις στο 29’, η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, είχε διαμορφώσει ήδη το 2-0, με πέναλτι του Γκράιμς στο 20’ και γκολάρα του Σελίνα πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού.
Στο δεύτερο μέρος άρχισε η αντεπίθεση από τα πόδια του Μπερνάντο Σίλβα. Ο Πορτογάλος με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό στο 69’ μείωσε σε 2-1, ενώ στο 78’ ο Στέρλινγκ κέρδισε ένα μάλλον πολύ αυστηρό πέναλτι, το οποίο οδήγησε στο αυτογκόλ του γκολκίπερ Νόρντφελντ, καθώς η μπάλα από την εκτέλεση του Αγκουέρο χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια στα πόδια του γκολκίπερ των γηπεδούχων.
Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 88’, με τον Μπερνάντο Σίλβα να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Αγκουέρο -που ήταν οριακά εκτεθειμένος- με κεφαλιά-ψαράκι να στέλνει τη Σίτι στα ημιτελικά.
ΠΗΓΗ: www.sport-fm.gr
















