TOPSPORT1

theodoridis834p

SUVON BANNERS 800x118pix

toucan834 1

C843

PhisioAnalisis 834pix

restobar834

SirTheodor834

ezgif.com gif maker 3

to kotetsi 834pix

zervantaridis banner 3

Final Four 2024: Τι δήλωσαν στην συνέντευξη τύπου Αταμάν, Μπαρτζώκας, Σλούκας και Παπανικολάου (video)

Final Four 2024: Τι δήλωσαν στην συνέντευξη τύπου Αταμάν, Μπαρτζώκας, Σλούκας και Παπανικολάου.

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr 

 

Αταμάν: "Υπόσχομαι στους φίλους του Παναθηναϊκού ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ"

Υπόσχεση για την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του συλλόγου έδωσε ο Εργκίν Αταμάν στην press conference της Πέμπτης 23 Μαΐου, στο πρώτο συναπάντημα των τεσσάρων μονομάχων στο Βερολίνο.

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ξεκάθαρος στην press conference που διοργανώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαΐου στην Uber Arena, αφού υποσχέθηκε πως θα φέρει το τρόπαιο πίσω στην Αθήνα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR αναφέρθηκε σε αυτά που θα κάνουν τη διαφορά στους δύο αγώνες του Final Four, αλλά και στο περιστατικό που συνέβη κατά την άφιξη της αποστολής στο Βερολίνο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Ήταν μια μεγάλη πρόκληση να ανταποδώσω την υπόσχεση που έδωσα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συλλόγους της Ευρώπης. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Εύχομαι οι φίλοι του Παναθηναϊκού να απολαύσουν το Final Four. Τι να υποσχεθώ; Ξέρω ότι όλοι σκέφτονται το έβδομο αστέρι στη φανέλα. Υπόσχομαι λοιπόν ότι θα φέρουμε το 7ο αστέρι στο ΟΑΚΑ.

Δεν είναι μια διοργάνωση για εθνικές ομάδες. Φυσικά ως προπονητής από την Τουρκία εκπροσωπώ την πατρίδα μου, αλλά ταυτόχρονα εκπροσωπώ τον Παναθηναϊκό AKTOR. Δεν θεωρώ πως είναι σημαντικό από που προέρχεται ο καθένας. Το μείζον είναι να παίξουμε σκληρά για να κερδίσουμε. Η Φενέρμπαχτσε είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά θα παλέψουμε. Έχω ήδη κερδίσει το τρόπαιο δύο φορές στο παρελθόν, θα προσπαθήσω γι ακόμη μια φορά. Όλοι οι συνάδελφοί μου όμως έχουν το ίδιο πράγμα στο μυαλό τους.

Αν διαλέξεις καλούς παίκτες με καλούς χαρακτήρες, αν δουλεύεις καλά με το επιτελείο σου. Είτε έχεις έναν είτε δέκα νέους παίκτες, δεν κάνει τη διαφορά. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ να βάλουμε μεγάλους στόχους. Τώρα που είμαστε εδώ, ο μεγαλύτερος στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου στο Final Four.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν για μένα και την ομάδα, χθες. Δεν θα ήθελα να μιλήσω τώρα για κάτι μικρό που συνέβη, για κάτι που θεωρώ πως δεν αντιπροσωπεύει όλη την οικογένεια της Φενέρμπαχτσε. Είδαμε απλά δεκαπέντε προκλητικούς ανθρώπους, δεν εκφράζουν τον οργανισμό της Φενέρμπαχτσε αυτοί. Εδώ είμαστε μόνο για το μπάσκετ.

Δεν πιστεύω σε κατάρες ή κάτι άλλο (για την απουσία της ομάδας από το Final Four). Πιστεύω στους παίκτες μου και το επιτελείο μου. Είναι μια νέα εποχή, με νέο προπονητή και νέους παίκτες".

 

Μπαρτζώκας: "Το 2009 ήμουν εδώ στο Βερολίνο ως οπαδός του Ολυμπιακού"

Μαχητές χαρακτήρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τους παίκτες του Ολυμπιακού, εξηγώντας παράλληλα πως η παρουσία στο Final Four δίνει -από μόνη της- μπόλικο κίνητρο σε όλους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για μαχητές όταν αναφέρθηκε στους παίκτες του, στη διάρκεια της press conference του Final Four, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαΐου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ρωτήθηκε, εκτός των άλλων, για τις διαφορές σε σχέση με τις διοργανώσεις που προηγήθηκαν το 2022 και το 2023, που δεν ολοκληρώθηκαν με ευτυχές αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ενόψει του δεύτερου ημιτελικού με την Ρεάλ (24/5, 22:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για το Final Four της EuroLeague.

"Έχουμε τρομερό κίνητρο που βρισκόμαστε εδώ, στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Δεν χρειάζεται έξτρα κίνητρο για ό,τι έγινε πέρσι, αυτό μας φτάνει. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όπως πάντα. Στην ομάδα έχουμε μαχητές, τους οποίους εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Μιλάμε για ανθρώπους, το πιο σημαντικό για μας ήταν να είμαστε στην ίδια σελίδα με όλους. Χάσαμε σπουδαίους παίκτες το καλοκαίρι, αλλά ο σύλλογος είναι πάλι εδώ. Δημιουργήσαμε μια ομάδα ανθρώπων που πάλεψε σκληρά και αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται, πόσο ταπεινοί πρέπει να είναι. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού που φτάνει σε Final Four για τρίτη σερί σεζόν. Τις δύο προηγούμενες χρονιές χάσαμε δύο αγώνες στο σουτ. Αν μπορώ να πω ότι έχουμε ένα μυστικό είναι πως έχουμε παίκτες που δεν είναι εγωιστές, που παίζουν για τον διπλανό τους και νοιάζονται.

Δεν βλέπουμε κάποιο VIDEO με τα buzzer beater του Μίτσιτς ή του Γιουλ. Αν με ρωτάτε, θα πω στους παίκτες να μην ξαναδώσουν στον Γιουλ το δικαίωμα να πάει από δεξιά με ντρίμπλα. Ως προπονητής της Μπαρτσελόνα έχω χάσει πάλι με τέτοιο τρόπο. Ξέρουμε πως είναι viral το καλάθι που έβαλε πέρσι. Δεν χρειάζεται να τους δείξουμε κάτι, απλά να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ας ελπίζουμε πως στο τέλος θα είμαστε πάλι εκεί, αλλά πιο τυχεροί.

Το 2016 ήμουν με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, ήταν άλλη η κατάσταση. Ήταν απίστευτη η πρόκριση, παίξαμε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ. Όπως λέω πάντα η πρώτη σου συμμετοχή είναι πάντα περίεργη.

Όλη αυτή η κατάσταση με τα media, το πώς πρέπει να παίξεις. Χρειάζεται χρόνο και φορές για να πάρεις το τρόπαιο. Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον πρωτάρη να τα καταφέρει.

Ήμουν εδώ και το 2009 ως οπαδός του Ολυμπιακού, βλέποντας τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Το Βερολίνο είναι φανταστικό. Ελπίζω πως φέτος θα δημιουργήσω διαφορετικές αναμνήσεις με την κατάκτηση του τίτλου".

 

Σλούκας: "Ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της EuroLeague"

Ο Κώστας Σλούκας δήλωσε μεταξύ άλλων ενόψει του ημιτελικού με την Φενέρμπαχτσε  (24/5, 19:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) ότι ο Παναθηναϊκός που βρέθηκε στο Final Four του 2009 ήταν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της EuroLeague, ενώ τόνισε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του είναι πεινασμένοι για το τρόπαιο.

Ο Κώστας Σλούκας δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις στην συνέντευξη Τύπου του Final Four της EuroLeague ενόψει του ημιτελικού με την Φενέρμπαχτσε (24/5, 19:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24), λέγοντας αρκετές ατάκες.

Ο διεθνής γκαρντ στάθηκε στο πόσο πεινασμένος είναι αυτός και οι συμπαίκτες του για να κατακτήσουν το τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό AKTOR, είπε καλά λόγια για τον Εργκίν Αταμάν και την Φενέρμπαχτσε, ενώ ανέφερε ότι η ομάδα που είχε παρατάξει ο Παναθηναϊκός στο Final Four του 2009 ήταν η κορυφαία στην ιστορία της EuroLeague.

Αναλυτικά ο Κώστας Σλούκας δήλωσε:

Για το πώς αισθάνεται που βρίσκεται σε ακόμα ένα Final Four: “Είμαι χαρούμενος και περήφανος για τους συμπαίκτες, τον προπονητή και την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός αξίζει να είναι εδώ. Του πήρε 12 χρόνια. Δεν υπάρχει γνώση από μέρους μου. Αισθάνομαι σαν να είναι το πρώτο μου Final Four. Πρέπει να έχουμε κίνητρο και να είμαστε πεινασμένοι για το τρόπαιο

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει στα Final Four, όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται δύο πρώην ομάδες του: “Είμαι πολύ τυχερός. Σε μια καριέρα 12-13 χρόνων έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, όπως και ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε. Οι ομάδες προχωρούν, δεν στέκονται σε πρόσωπα. Ο ημιτελικός είναι σαν να είναι η 1η μου φορά. Προσπαθώ να ετοιμάσω τον εαυτό και το κορμί μου. Είναι 40' αγώνας, όλα μπορούν να γίνουν, χρειάζεσαι και την τύχη. Παλεύεις για το καλύτερο δυνατό, που είναι να βρεθείς στον τελικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς”

Για τον αγώνα με την Φενέρμπαχτε: “Έχουμε μεγάλο σεβασμό στη Φενέρμπαχτσε, είναι μια σπουδαία ομάδα με έναν σπουδαίο προπονητή. Σε κάθε αγώνα, έρχονται πολύ καλά προετοιμασμένοι. Βάσει εμπειρίας μπορώ να σου πω ότι η τακτική είναι το ένα κομμάτι, το άλλο είναι πόσο θέλεις να κερδίσεις. Τα ριμπάουντ, οι άμυνες, τα εύκολα καλάθια. Οι προσωπικότητες των παικτών είναι σημαντικές. Ελπίζω πως θα έχουμε την τύχη μαζί μας αύριο, στον ημιτελικό”.

Για τον κόουτς Αταμάν και την αυτοπεποίθησή του: “Ο Εργκίν Αταμάν είναι γενικότερα αισιόδοξος και έχει αυτοπεποίθηση. Ξέρει τι μπορεί να κάνει. Έχει κάνει το ίδιο με την Αναντολού Εφές. Τις πρώτες ημέρες που μιλούσαμε, είχαμε πει ότι το πιστεύουμε να φτάσουμε ως εδώ. Όλοι οι παίκτες όταν βλέπουν πως ο ηγέτης της ομάδας έχει αυτοπεποίθηση, έχουν κι αυτοί, τους τραβάει όλο αυτό”.

Για τα Final Four του 2009 και του 2016, που επίσης έγιναν στο Βερολίνο και έδωσε το παρών: “Πριν λίγα λεπτά του είπα ότι το 2009 ήμουν εδώ, εκτός 12αδας και μπορώ να πω ότι ήταν ένα από τα είδωλά μου. Ήταν κάτι απίστευτο. Αυτή η ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν η καλύτερη στην ιστορία της EuroLeague.

Το 2016, με την Φενέρ χάσαμε μετά από ένα απίστευτο τελικό, όπου επιστρέψαμε από το -20 και χάσαμε στην παράταση και θα το θυμάμαι για την υπόλοιπη ζωή μου. Είμαι περήφανος για την ομάδα και θα προσπαθήσω να δώσω τα πάντα για να πάω στον τελικό”

Για το γεγονός ότι βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες στο Final Four: “Οι ομάδες παλεύουν στο υψηλότερο επίπεδο. Πέρυσι πήρα μία δύσκολη απόφαση για πολλούς λόγους. Είμαι χαρούμενος που την πήρα. Μία λέξη που με χαρακτηρίζει είναι το κίνητρο. Αυτό είχα πάντα στο μυαλό μου και με ακολουθεί σε όλη την καριέρα μου. Θα σταματήσω όταν δεν έχω κίνητρο.

Με σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους μας, είμαστε εδώ επειδή το αξίζουμε. Τα 12 χρόνια χωρίς Final Four είναι πολλά. Πρέπει να απολαύσουμε την στιγμή και να τα βάλουμε με μία καλή ομάδα στον ημιτελικό”.

 

Παπανικολάου: "Δεν είναι ανίκητη η Ρεάλ, αν είμαστε καλά στο παρκέ δεν φοβόμαστε κανέναν"

Ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε ενόψει του ημιτελικού με την Ρεάλ (24/5, 22:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) ότι στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι αν είναι υγιείς δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο, τονίζοντας ότι οι Μαδριλένοι δεν είναι ανίκητοι.

Ο Κώστας Παπανικολάου σέβεται την Ρεάλ. Το ξεκαθάρισε αυτό ενόψει του ημιτελικού με τους Μαδριλένους (24/5, 22:00, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για το Final Four της EuroLeague. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν την θεωρεί ανίκητη.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Ολυμπιακού στην συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο.

Αναλυτικά ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε:

Για το γεγονός ότι έχει εμπειρία και τι θέλει να δει από την ομάδα του“Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες. Είναι ένα σαββατοκύριακο αθλητισμού και πρέπει όλοι να εστιάσουν εκεί.

Είναι περίεργο, όταν προσπαθείς να κάνεις περισσότερα από ότι μπορείς. Έχουμε μία συνταγή και πρέπει να κάνουμε ό,τι όλη την σεζόν, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Πρέπει να απολαύσουμε την εμπειρία και θα δούμε τι θα γίνει”

Για το πόσο τρελό είναι ότι βρίσκεται στο Βερολίνο ως αντίπαλος του Σλούκα, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό, ενώ ο φίλος του εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό AKTOR: “Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ ότι έχει δύο εκπροσώπους. Είναι καλό για τον ελληνικό αθλητισμό και τα παιδιά. Εκτός από αυτό, έχω παίξει κόντρα στον Σλούκα το 2017. Όλοι μας θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό τους. Παλεύουμε για 40 λεπτά και πρέπει να το απολαύσουμε. Εστιάζουμε μόνο σε αυτό. Είναι μόνο αθλητισμός. Θέλουμε μόνο να παίξουμε μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Θα παλέψω για την ομάδα μου, όπως και ο Κώστας, αυτή είναι η ομορφιά.

Για το στυλ μπάσκετ του Ολυμπιακού και το εμπόδιο της Ρεάλ: "Πιστεύω πως θα πρέπει να είμαστε απλά ο εαυτός μας. Τώρα παίζουμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι η πιο δυνατή ομάδα της EuroLeague βάσει αποτελεσμάτων. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι ανίκητοι. Τους σεβόμαστε πολύ.

Έχουμε όμως ένα γκρουπ ανθρώπων που είμαστε ενωμένοι. Αν είμαστε καλά στο παρκέ, δεν φοβόμαστε κανέναν. Μιλούσα με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα. Πριν από αυτόν τον αγώνα, κάναμε την καλύτερη προπόνηση της σεζόν. Μπορώ να σου πω ότι το ίδιο συνέβη την τελευταία εβδομάδα. Είχαμε πολύ καλές προπονήσεις, σκληρές, αλλά κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε".

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr 

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).