asd

banner1

Η προκήρυξη του 12ου Πανελλήνιου Αγώνα Δρόμου ΔΕΗ "Μνήμες Λιγνίτη"

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει και να επιβραβεύσει, με κάθε τρόπο, την προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ , τη συμβολή - ρόλο

του λιγνίτη και της περιοχής στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα αλλά και σε μία προσπάθεια να αποδώσει μέγιστη τιμή στη μνήμη των συναδέλφων που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος, το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. συνδιοργανώνουν, τον 12ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου υπό τον διακριτικό τίτλο ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨.

Μετά τις άκρως επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, την εντυπωσιακή συμμετοχή, τα θετικά σχόλια και το κοινό αίτημα που εκφράστηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση για ¨άνοιγμα του θεσμού¨, το Σωματείο αναλαμβάνει πλέον τη διοργάνωση του 12ου κατά σειρά αγώνα, με ακόμα μεγαλύτερους στόχους, περισσότερο μεράκι και θετική διάθεση, ανεβάζοντας τον πήχη και εντάσσοντας τις ¨Μνήμες Λιγνίτη¨  στις κορυφαίες αθλητικές δραστηριότητες. 

Γενικές πληροφορίες για την περιοχή: Η πόλη της Πτολεμαΐδας ανήκει στο Νομό της Κοζάνης (έναν από τους 4 Νομούς της  Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας) και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Εορδαίας. Αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Ευρώπης, λόγω των λιγνιτών που κρύβει η γη της Εορδαίας. Απέχει 150 χιλ. από Θεσ/νικη και 520 χιλ. από Αθήνα, με εύκολη και άνετη πρόσβαση μέσω Εγνατίας οδού.

Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι η περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη η διάρκεια του έτους. Διαθέτει πλούσιο υδάτινο στοιχείο με τις οκτώ λίμνες της και τα πολλά ποτάμια της, ενώ το υγρό στοιχείο εναλλάσσεται αρμονικά με βραχώδεις όγκους, φαράγγια, θολωτά γεφύρια, δασωμένους λόφους, καθώς και μοναδικής σπουδαιότητας ιστορικών και εκκλησιαστικών αξιοθέατων. Οι φιλόξενοι άνθρωποι, οι μοναδικοί προορισμοί, τα ποικίλα και μοναδικά παραδοσιακά γαστρονομικά προϊόντα (τα κρασιά, τα γαλακτοκομικά, τα ζυμαρικά, κ.ο.κ.), αναμφίβολα καθιστούν τη Δυτική Μακεδονία πρώτη επιλογή προορισμού, ενώ ειδικά η πόλη της Πτολεμαΐδας είναι σε θέση να προσφέρει άριστες συνθήκες διαμονής και φιλοξενίας στον οποιοδήποτε θελήσει να την επισκεφθεί.

Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών που η απόσταση είναι 10 χιλ. και το Λαϊκό Δρόμο  5χιλ. Ανδρών – Γυναικών.

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση:

 • Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 13/9/2020. Τόπος διεξαγωγής : Πτολεμαΐδα  Π.Ε. Κοζάνης.
 • Απόσταση 10 χιλ. Αγωνιστικός Δρόμος ανδρών.
 • 5 Km Λαϊκός Δρόμος ανδρών – γυναικών γενική κατάταξη.  
 • Είδος αγώνα: Άσφαλτος.
 • Υψόμετρο: 600μ.
 • Ώρα 8:00 π.μ. ταυτοποίηση αθλητών στο σημείο τερματισμού ¨Μνήμες Λιγνίτη¨.
 • Ώρα 09:30 π.μ. μεταφορά με λεωφορεία στο σημείο εκκίνησης.
 • Ώρα 10:00 π.μ επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες συναδέλφους.
 • Ώρα 10:30 π.μ. εκκίνηση Αγώνα Δρόμου.
 • Με την πάροδο 2 ωρών από την εκκίνηση, ο αγώνας θεωρείται περατωθής.

Τερματισμός – Βραβεύσεις

Οι απονομές θα γίνουν αμέσως μετά τον τερματισμό των τριών πρώτων κάθε κατηγορίας σε ειδικό χώρο που  θα οργανωθεί στο σημείο του πάρκου «Μνήμες Λιγνίτη» και παρουσία μόνον των απολύτως απαραίτητων ατόμων.

Τόσο στην απόσταση των 10Km όσο και στην απόσταση των 5Km θα βραβευτούν με κύπελλα και μετάλλια οι 3 πρώτοι που θα τερματίσουν ανεξαρτήτου φύλλου και ηλικίας.

Με κύπελλα θα βραβευτούν:

 • Οι πρώτοι νικητές – νικήτριες της γενικής κατάταξης και όλων των ηλικιακών κατηγοριών των αγωνιστικών δρόμων των 10.000m και 5.000m, σε άνδρες και γυναίκες ξεχωριστά.
 • Οι απονομές στον τερματισμό, περιορίζονται στο ελάχιστο.
 • Κατά την απονομή των επάθλων, οι νικητές θα παραλαμβάνουν ΜΟΝΟΙ τους από το τραπέζι στο οποίο θα υπάρχουν τοποθετημένα, το μετάλλιό τους και το κύπελλο.
 • Η τελετή λήξης με την παράθεση δεξίωσης, φέτος ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.

Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα:

 • Η διαδρομή είναι ακριβώς 10 χιλ. και αντιστοίχως 5 χιλ. μετρημένη με GPS, χωρίς υψομετρικές διαφορές, εύκολη και ευθεία.
 • Ατομική χρονομέτρηση για κάθε αθλητή χωριστά με χρήση ηλεκτρονικών μέσων (CHIP).
 • Η εκκίνηση θα δοθεί από τον χώρο των ορυχείων και θα διέλθει από την εθνική οδό Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, την πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο μνημείο των λιγνιτωρύχων στην έξοδο της πόλης προς Φλώρινα (Πτολεμαΐδας).
 • Σταθμοί νερού θα υπάρχουν δύο, στα 5 και στα 8 Km. Στον τερματισμό θα υπάρχουν φρούτα, χυμοί.
 • Ασθενοφόρο εξοπλισμένο με απινιδωτή, επανδρωμένο με το απαραίτητο πλήρωμα (γιατρός, νοσηλευτικό προσωπικό) θα ακολουθεί τους δρομείς, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας με αυτοκίνητο, καθώς και ο Μ.Ο.Π. (Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Πτολ/δας), για περιπτώσεις όπως εγκατάλειψη, μικροπροβλήματα κ.ο.κ.
 • Θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με ευθύνη της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.
 • Χιλιομετρική σήμανση της διαδρομής ανά 1Km.
 • Οι αθλητές θα πρέπει να είναι στις 8:00 π.μ. στο χώρο του τερματισμού (πλατεία «Μνήμες Λιγνίτη»), για να γίνει ταυτοποίηση των αθλητών κι από κει με λεωφορεία των διοργανωτών θα μεταφερθούν στα σημεία εκκίνησης.
 • Αθλητές κάτω των 15 ετών συμμετέχουν στον εν λόγω αγώνα με ευθύνη των γονέων τους και αφού υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ή με την επίδειξη Δελτίου μέλους αθλητικού συλλόγου.
 • Υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας συμμετεχόντων αθλητών οι οποίοι θα έρθουν από απόσταση άνω 300km για το βράδυ του Σαββάτου 7.9.2019, κατόπιν συνεννόησης με την οργανωτική επιτροπή.
 • Δρομείς κάτω των 15 ετών μπορούν να συμμετέχουν μόνο με επίδειξη δελτίου συλλόγου που ανήκουν ή έγγραφη δήλωση γονέα.

Μέτρα – Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας – Ειδικό Πρωτόκολλο

Κατά τη φετινή διοργάνωση και λόγω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωναϊού, για την προστασία των αγωνιζομένων, διοργανωτών και κοινού ο αγώνας θα διεξαχθεί με ειδικό Πρωτόκολλο Ασφαλείας το οποίο έχει καταρτισθεί με βάση τους «Κανόνες Ασφαλούς Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου Εκτός Σταδίου» του ΣΕΓΑΣ αλλά και τις βασικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, για την αποφυγή καταστάσεων συνωστισμού στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού, διασφάλισης της δυνατότητας ιχνηλάτησες σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων και πάνω από όλα για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων. 

Εφιστούμε την προσοχή των συμμετεχόντων στις αλλαγές που θα ισχύσουν και θα εφαρμοστούν.

Δηλώσεις συμμετοχής: Δήλωση συμμετοχής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του Σωματείου, Β. Κων/νου 4 (1Ος όροφος), στα κατά τόπους σωματειακά παραρτήματα, αλλά και στην ηλεκτρονική μας σελίδα www.spartakos-dei.gr,  ενώ μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής αποστέλλοντας την και με φαξ στο νούμερο 2463021213 και μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  μέχρι και την Τετάρτη 9-9-2020. Παρακαλούμε να τηρηθεί η πιο πάνω ημερομηνία, διευκολύνει την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.

Σημειώσεις:

 1. Οι επιθυμούντες να συμμετέχουν στον αγώνα θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να αποστείλουν ηλεκτρονικά, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο, το σχετικό «Δελτίο Καταγραφής Αθλούμενου» που έχει ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σύμφωνα με το οποίο πληρούν τα κριτήρια για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα. Μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις που δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής, θα μπορούν, την  ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, να παραδώσουν το Δελτίο ιδιοχείρως στα άτομα που θα είναι υπεύθυνα για την διαδικασία, έτσι ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή τους στον αγώνα.
 2. Κατά την αναμονή τους, εφόσον το επιθυμούν, οι αγωνιζόμενοι μπορούν να φορούν προστατευτική μάσκα, την οποία πριν την τοποθέτησή τους στο σημείο εκκίνησης μπορούν να απορρίψουν στους κάδους που  θα υπάρχουν στο χώρο. Το αυτό ισχύει και για τους συνοδούς.
 3. Οι αγωνιζόμενοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά blocks εκκίνησης με τρόπο τέτοιον που να τηρείται η φυσική απόσταση του 1,5 μ. μεταξύ τους με ελάχιστο διαθέσιμο χώρο για τον καθένα τα 2,5μ.
 4. Οι ακριβείς θέσεις παραμονής των αγωνιζομένων στα δύο πρώτα blocks, πριν από την γραμμή εκκίνησης και στην αμέσως επόμενη, θα είναι σημασμένες επί του εδάφους, δημιουργώντας πέντε σειρές των τεσσάρων ατόμων. Κάθε σειρά θα ξεκινάει με χρονική απόσταση σε σχέση με την προηγούμενη, αμέσω μόλις οι δρομείς της σειράς που προηγείται, έχουν διανύσει απόσταση 6-8μ περίπου.
 5. Οι χώροι παραμονής των υπόλοιπων blocks θα είναι σημασμένοι επί του εδάφους
 6. Η μετακίνηση στις σημασμένες θέσεις των blocks εκκίνησης θα γίνεται σταδιακά.
 7. Η εκκίνηση του κάθε block θα γίνεται με χρονική απόσταση δύο λεπτών τουλάχιστον.
 8. Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν επιτρέπεται η μετακίνηση και αλλαγή θέσης ή block.
 9. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, συστήνεται η δρομείς να κρατούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους (1.50μ και πάνω).
 10. Το σύνολο του προσωπικού και των εθελοντών που θα απασχοληθούν την ημέρα του αγώνα, θα ακολουθήσει ΠΛΗΡΩΣ το περιεχόμενο του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου αναφορικά με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης.
 11. ΟΛΟΙ θα φορούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα μίας χρήσης και γάντια καθ’ όλη τη διάρκεια της απασχόλησής τους στη διοργάνωση, Η μάσκα και τα γάντια θα αλλάζονται τακτικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΗ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 2020.

Πληροφορίες στην οργανωτική επιτροπή:

Ντάμπης Βασίλειος 6946774444

Μανώλας Γεώργιος 6981220027

Ιωσηφίδης Δημήτρης 6948833989

Περπεριδης Κων/νος 6974743686

Παπαδόπουλος Βασίλειος 6976394700

Παναγιωτίδης Αναστάσιος 6932439386

Διαμαντής Αναστάσιος 6947444107

Καλαιτζόπουλος Αποστόλης 6972870879

Πουτογλίδης Κων/νος 6976007424

Βαρδανίκας Νικόλαος 6985746067

Αγγελίδης Νικόλαος 6955066177

Σπανοδημητρίου Ιωάννης 6977744228

Μιχαηλίδης Ιωάννης 6951911490

 • 1
 • 2
Prev Next

Ποδόσφαιρο

 • 1
 • 2
Prev Next
Γυναικείο Ποδόσφαιρο | Ιωάννα Χαντζή: «Εύχομαι το γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας μας να αναδειχθεί και να πάρει τη θέση που του αρμόζει»

Γυναικείο Ποδόσφαιρο | Ιωάννα Χαντζή: «Εύχομαι το γυναικείο ποδόσφαιρο της χώρας μας να αναδειχθεί κ…

Σκηνές ροκ: Πέντε αποβολές, 12 κίτρινες, ξύλο και νίκη Μαρσέιγ στο Παρίσι! (video)

Σκηνές ροκ: Πέντε αποβολές, 12 κίτρινες, ξύλο και νίκη Μαρσέιγ στο Παρίσι! (video)

Νέοι κανονισμοί: Αυτό πλέον δεν θα είναι χέρι

Νέοι κανονισμοί: Αυτό πλέον δεν θα είναι χέρι

Γυναικείο Ποδόσφαιρο | Αιμιλία Δασκάλου: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα άθλημα αποκλειστικά και μόνο για άνδρες»

Γυναικείο Ποδόσφαιρο | Αιμιλία Δασκάλου: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα άθλημα αποκλειστικά και μόνο γ…

Γυναικείο Ποδόσφαιρο | Βαρβάρα Κώστογλου: «Οι γυναίκες μπορούν να ανταπεξέλθουν άψογα σε αρκετούς τομείς της καθημερινής μας ζωής»

Γυναικείο Ποδόσφαιρο | Βαρβάρα Κώστογλου: «Οι γυναίκες μπορούν να ανταπεξέλθουν άψογα σε αρκετούς το…

Αυτό είναι το μεγαλύτερο άχαστο στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (video)

Αυτό είναι το μεγαλύτερο άχαστο στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (video)

Έπεσαν βαριές «καμπάνες» για τις αποβολές στο Παρί-Μαρσέιγ!

Έπεσαν βαριές «καμπάνες» για τις αποβολές στο Παρί-Μαρσέιγ!

Super League: "Πρεμιέρα" σήμερα Παρασκευή - Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Super League: "Πρεμιέρα" σήμερα Παρασκευή - Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Μπάσκετ

 • 1
 • 2
Prev Next
NBA: Η υπέροχη απάντηση του Σιάκαμ στο "πως αισθάνεσαι που ευθύνεσαι για τον αποκλεισμό;" (video)

NBA: Η υπέροχη απάντηση του Σιάκαμ στο "πως αισθάνεσαι που ευθύνεσαι για τον αποκλεισμό;" …

ΝΒΑ Top-5: Με Γιάννη στο Νο2 και ιπτάμενο ΛεΜπρόν στην κορυφή (video)

ΝΒΑ Top-5: Με Γιάννη στο Νο2 και ιπτάμενο ΛεΜπρόν στην κορυφή (video)

NBA: Στην κορυφή του TOP-5 ο Ντάνιελ Τις (video)

NBA: Στην κορυφή του TOP-5 ο Ντάνιελ Τις (video)

ΝΒΑ: Στην κορυφή του TOP-5 ο "Βασιλιάς" (video)

ΝΒΑ: Στην κορυφή του TOP-5 ο "Βασιλιάς" (video)

NBA: Ισοφάρισαν σε 3-3 μετά από μυθικό ματς οι Ράπτορς | Τα Highlights (video)

NBA: Ισοφάρισαν σε 3-3 μετά από μυθικό ματς οι Ράπτορς | Τα Highlights (video)

Απίθανος Λέοναρντ: Έκανε καθοριστική τάπα με το μεσαίο δάχτυλο (video)

Απίθανος Λέοναρντ: Έκανε καθοριστική τάπα με το μεσαίο δάχτυλο (video)

NBA: Στην κορυφή η τρομερή τάπα του Ιμπάκα (video)

NBA: Στην κορυφή η τρομερή τάπα του Ιμπάκα (video)

NBA: Τα καλύτερα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ήττα των Μπακς (video)

NBA: Τα καλύτερα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ήττα των Μπακς (video)

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

 • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
 • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
 • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).