TOPSPORT1

Η αθλητική σας ενημέρωση

www.top-sport.gr

Από την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και για όλο τον κόσμο

theodoridis834p

SUVON BANNERS 800x118pix

toucan834 1

C843

PhisioAnalisis 834pix

restobar834

OlaKrepa834

SirTheodor834

ezgif.com gif maker 3

to kotetsi 834pix

zervantaridis banner 3

Ο Δημήτρης Κυριακίδης για την Κοζάνη: "Δώσαμε μάχες πραγματικά στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο και νομίζω ότι το αξίζαμε"

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο Δημήτρης Κυριακίδης, έμπειρος νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας

του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, που προέρχεται από πορεία πρωταθλητισμού στην κατηγορία με την Κοζάνη και προκάλεσε μεταγραφικό “ντόρο” για δυο καλοκαίρια σερί (ως μάλιστα πρώτο απόκτημα στις δυο συγκεκριμένες ομάδες). 

Ο 36χρονος Καβαλιώτης, που κλήθηκε στην Εθνική το 2016 από τον Μίκαελ Σκίμπε ως πορτιέρε του Παναιτωλικού, μίλησε για το μεγάλο “σχολείο” όπως το χαρακτήρισε, του ΠΑΟΚ, στον οποίο πήρε μεταγραφή το 2004, σε ηλικία 18 ετών από το Νέστο Χρυσούπολης και έμεινε περίπου 6 χρόνια, με δυο ενδιάμεσους δανεισμούς σε Αγροτικό Αστέρα και Πανσερραϊκό, ενώ άφησε το στίγμα του στα γκολπόστ των Ξάνθης, Λεβαδειακού, εκτός από τους Αγρινιώτες, αλλά και στην Κύπρο. 

Ο Κυριακίδης μίλησε για τη νέα σελίδα στην καριέρα του και το λόγο που αποδέχτηκε την πρόταση από τους “ψαράδες” του Άγγελου Ζαζόπουλου, τις καλύτερες στιγμές της διαδρομής του, την Εθνική, τους γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και φυσικά το φετινό Δικέφαλο (λίγες ώρες πριν τη δεύτερη μάχη με τη Λέφσκι Σόφιας και τον άδοξο ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τους Βούλγαρους), τον κόσμο του, αλλά και τις αναμνήσεις του από την Τούμπα. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τις πρώτες εντυπώσεις του από το νέο κεφάλαιο στην πλούσια καριέρα του, τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας και τους λόγους που τον έπεισαν να πει το μεγάλο “ναι”: “Το σημαντικότερο είναι οτι γυρίζω στη Θεσσαλονίκη μετά από πολλά χρόνια, πολύ σημαντικό για μένα να είμαι δίπλα στην οικογένειά μου. Την προηγούμενη χρονιά ήμασταν σε απόσταση. Η Μηχανιώνα είναι μια ομάδα σταθερή στη Γ΄ Εθνική, με σοβαρούς ανθρώπους στη διοίκηση και για αυτό είπα το ναι. Σίγουρα θα μου δοθεί η δυνατότητα παράλληλα να ξεκινήσω και την προπονητική μου πάνω στον τερματοφύλακα, για τις ακαδημίες, είναι κάτι το οποίο ήθελα πάντα και θα έχω την ευκαιρία να το κάνω και αυτό παράλληλα. Και για αυτό είπα το ναι, με πολύ μεγάλη χαρά. Ο Νίκος Γρηγοριάδης, προπονητής τερματοφυλάκων στην πρώτη ομάδα, είναι πολύ έμπειρος, τον ξέρω πολλά χρόνια. Και ο προπονητής, ο κ. Ζαζόπουλος, και αυτός πολύ έμπειρος, με βοήθησαν να πω με μεγάλη άνεση το ναι, είναι άνθρωποι με πολύ μεγάλη εμπειρία, γνώστες του ποδοσφαίρου. Το κλίμα είναι καλό, οι άνθρωποι με προσέγγισαν με ωραίο τρόπο και νομίζω οτι οι απόψεις μας ταυτίζονται”.

Για τους στόχους του Ποσειδώνα φέτος: “Στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, ένα δυνατό σύνολο και κάθε Κυριακή, με οποιονδήποτε αντίπαλο παίζουμε, να μας σέβεται, αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Συν οτι θα δοθούν ευκαιρίες και σε μικρούς, σε μια τέτοια κατηγορία χρειάζεσαι και τους μικρούς. Χρειάζεσαι βέβαια και την εμπειρία, όλα αυτά να γίνουν ένα και να φτιάξουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Οι στόχοι είναι ξεκάθαροι νομίζω. Πέρυσι ο Ποσειδώνας ταλαιπωρήθηκε μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Από εκεί να ξεκινήσουμε, να μη το περάσει ξανά αυτό η ομάδα. Στόχος είναι η εύκολη και γρήγορη σωτηρία, σε έναν πραγματικά μαραθώνιο. Η Γ Εθνική θα αποτελείται πλέον από 4 ομίλους, περισσότερους αγώνες, πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Άρα σίγουρα θέλεις πρωταθλητισμό, για να φτάσεις στο επίπεδο να φύγεις από τις τελευταίες θέσεις. Πρέπει να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, έχουμε έναν πάρα πολύ καλό και έμπειρο προπονητή, που αυτός θα οδηγήσει την ομάδα σε νίκες και σίγουρα, είπα, πάντα χρειάζεται και η εμπειρία και οι ποδοσφαιριστές που είναι πιο νεαροί σε ηλικία. Είναι σημαντικό να υπάρχουν διακρίσεις στην ομάδα και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές”.

Για το αν μακροπρόθεσμα, όταν πάρει την απόφαση να “κρεμάσει” τα γάντια του, τον ενδιαφέρει να μείνει στο χώρο ως προπονητής τερματοφυλάκων, για επόμενο στάδιο: “Το θέλω, το σκέφτομαι, βέβαια δεν είμαι έτοιμος ακόμα. Θέλω να παίξω ακόμα, είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί όλα αυτά τα χρόνια αυτό κάνω, αυτό έχω μάθει. Είναι πολύ δύσκολο να πάρω μια απόφαση οτι σταματάω. Σκεφτείτε οτι είχα και άλλες προτάσεις και από Β΄ Εθνική, αλλά αυτός ο συνδυασμός πραγμάτων, που σας ανέφερα πιο πριν, με οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Σίγουρα πρέπει να σκέφτεσαι και το αύριο, γιατί, όπως και να ' χει, το ποδόσφαιρο έχει ημερομηνία λήξης. Πρέπει να είσαι έτοιμος για το αύριο, γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές δε το σκέφτονται. Και όταν έρχεται αυτή η στιγμή είναι πολύ δύσκολη, αυτή η αλλαγή σελίδας που δημιουργείται στον ποδοσφαιριστή”.

Για την Κοζάνη, που έκανε πρωταθλητισμό πέρυσι, μια καλή χρονιά, στην οποία ξεπέρασαν πολλά εμπόδια, αλλά ακολούθησε η αβεβαιότητα μηνών στα δικαστήρια, εντός συνόρων και διεθνή, για το αν είναι εκείνοι πρωταθλητές ή ο Μακεδονικός: “Ήταν μια πολύ καλή χρονιά ποδοσφαιρική, φτιάξαμε ένα δυνατό σύνολο για την κατηγορία. Αγωνιστικά βγήκαμε πρώτοι, για τον ποδοσφαιριστή αυτό έχει σημασία. Σίγουρα το οτι εκκρεμούν αυτές οι υποθέσεις είναι ο,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί αυτή τη στιγμή, και για τη διοίκηση της Κοζάνης, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές, που περιμένουν να βγει αυτή η απόφαση, για να αποφασίσουν και αυτοί το μέλλον τους. Δυστυχώς συμβαίνει και αυτή τη χρονιά στην Ελλάδα, να εκκρεμούν τέτοιες περιπτώσεις. Εύχομαι να κερδίσει αυτή τη μάχη η Κοζάνη. Δώσαμε μάχες πραγματικά στον αγωνιστικό χώρο, σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο και νομίζω οτι το αξίζει”.

Για το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται ΠΑΟΚ, τι θυμάται από τη θητεία του εκεί, τι κρατά και τι του λείπει, τι στιγμές μνημονεύει κοιτώντας πίσω, 12 χρόνια μετά την αποχώρησή του: “Ο ΠΑΟΚ για μένα ήταν ένα πολύ μεγάλο σχολείο. Πήγα σε μια πολύ μικρή ηλικία και μια διαφορετική εποχή, δεν είναι όπως τώρα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο στην ηλικία που πήγα στον ΠΑΟΚ να μου δοθεί κάποια ευκαιρία. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι ποδοσφαιριστές οι νέοι παίρνουν πολύ πιο εύκολα τις ευκαιρίες τους πλέον. Σίγουρα ήταν ένα σχολείο για μένα, αποκόμισα πολλές εμπειρίες, έγινα ποδοσφαιριστής, συνεργάστηκα με πολλούς ποδοσφαιριστές, μεγάλα ονόματα, όπως είναι ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας, ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Όλοι αυτοί είναι μεγάλα ονόματα για τον ΠΑΟΚ, με πολύ μεγάλη καριέρα. Νομίζω μόνο θετικά πράγματα έχω αποκομίσει, με βοήθησε για τη συνέχεια, ώστε να γίνω ένας σωστός επαγγελματίας και να κάνω αυτή την πορεία που έχω κάνει μέχρι και σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παίζει μεγάλο ρόλο να πάρεις τα βασικά ως ποδοσφαιριστής, να περάσεις από τέτοιες καταστάσεις, με μεγάλους ποδοσφαιριστές, με προσωπικότητες. Όλα αυτά είναι μια βοήθεια έξτρα για τον αθλητή, τα παίρνει και τα κουβαλά όλα αυτά τα χρόνια που κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο”.

Για το οτι κλήθηκε στην Εθνική το 2016 ως τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, αλλά και άλλες μεγάλες ομάδες που συνδέθηκε μεταγραφικά βάσει δημοσιευμάτων, αλλά εντέλει δεν έπαιξε σε αυτές: “Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, αλλά δεν έγινε ούτε στη μια ούτε στην άλλη. Την κλήση στην Εθνική τη δέχτηκα όταν αγωνιζόμουν στον Παναιτωλικό, θεωρητικά ήταν μια πιο μικρή ομάδα συγκριτικά. Συνήθως βλέπουμε ποδοσφαιριστές από τους παραδοσιακά μεγάλους, άρα αυτό ήταν ένα συν για εμένα. Όντως εκείνη την περίοδο οι χρονιές μου ήταν πάρα πολύ καλές και νομίζω δίκαια είχαν έρθει εκείνες οι κλήσεις, που θα είναι πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου. Την κλήση στην Εθνική, τη θέλει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Δεν αγωνίστηκα βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία για μένα. Φόρεσα το εθνόσημο, πήγα αρκετές αποστολές, έκανα προπονήσεις με πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές και προσωπικότητες. Ήταν και αυτό μια τεράστια εμπειρία. Όλα αυτά θα με βοηθήσουν, για αυτά που θέλω να κάνω στο μέλλον”.

Για τα καλύτερα χρόνια στην καριέρα του διασυλλογικά, πέραν της κλήσης στην Εθνική, τις στιγμές που κρατά: “Το ξεκίνημα σίγουρα της καριέρας μου, στον ΠΑΟΚ, είναι από τα σημαντικότερα, ήμουν μικρός και εντάχθηκα σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Οι στιγμές που έχω κρατήσει είναι η πορεία με την Ξάνθη, έπαιξα Ευρώπη, ήταν το μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου, στο Χαριλάου, που μου έχει μείνει πάρα πολύ. Συν τον τελικό Κυπέλλου, πολύ σημαντικό, αγωνιστήκαμε με τον Ολυμπιακό. Σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου, όπως φυσικά και η Εθνική, που προείπα”.

Για το σχόλιό του για το φετινό ΠΑΟΚ, που άλλαξε σημαντικά το ρόστερ και έφερε αρκετούς νεαρούς παίκτες (σ.σ. παραλείπεται η αναφορά στη Λέφσκι, αφού έγινε πριν το δεύτερο ματς): “Είναι νωρίς, όλες οι ομάδες προέρχονται από την προετοιμασία του καλοκαιριού, δε μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα ακόμα. Βέβαια, όταν μιλάμε για ΠΑΟΚ θέλεις και τα αποτελέσματα. Πάντα μια ομάδα στο ξεκίνημα, ειδικά από προετοιμασία, δεν έχεις τα αποτελέσματα που ίσως μπορεί να τα έχεις μετά από ένα-δυο μήνες”.

Για τα τέρματα του ΠΑΟΚ, τον Κοτάρσκι που ήρθε και τους άλλους που έμειναν, όπως οι Ζίβκοβιτς και Ταλιχμανιδης: “Δεν τον έχω παρακολουθήσει όσο θα ήθελα τον Κοτάρσκι, για να δω ακριβώς όλα τα στοιχεία που μπορεί να έχει. Σίγουρα για να έχει γίνει αυτή η επιλογή θα τον έχουν αξιολογήσει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Η ηλικία του και οι επιλογές που κάνει μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ, που παίρνει και νεαρούς, δείχνει οτι θέλει να επενδύσει σε αυτό το κομμάτι. Το δείχνει ξεκάθαρα με τις επιλογές που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Από το λίγο που έχω δει, θεωρώ πως έχει στοιχεία αυτός ο τερματοφύλακας. Ας μην ξεχνάμε, πως είναι γύρω στα 22, πολύ νεαρός για τερματοφύλακας. Πρέπει να του δοθεί χρόνος, είναι μια αλλαγή που κάνει στην καριέρα του. Και νομίζω θα δείξει όλα αυτά τα στοιχεία, για τα οποία τον έχει επιλέξει ο ΠΑΟΚ. Όσο για τον Ζίβκοβιτς, ήταν στον ΠΑΟΚ και πέρυσι και πρόπερσι, και με θητεία στην Ξάνθη. Θεωρώ οτι έχει προσαρμοστεί κατά κάποιο τρόπο με το “Νο2”. Σίγουρα θα πάρει και αυτός τις ευκαιρίες του, αν κάτι δε πάει καλά με τον Κοτάρσκι. Θεωρώ οτι είναι καλό δίδυμο, με πολύ πιο μεγάλη εμπειρία σαφώς του Ζίβκοβιτς και λόγω ηλικίας. Είναι θέση που χρειάζεται χρόνος και πίστωση, να του δείξουν εμπιστοσύνη του Κοτάρσκι, για να μπορέσει να δείξει τις ικανότητες που έχει”.

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του ΠΑΟΚ: “Ο κόσμος θέλει νίκες, είναι μια ομάδα που ταυτίζεται με αυτό. Θέλει προσπάθεια. Έχει κορμό που ήταν και πέρυσι, έχει προπονητή που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις”.

Για την Εθνική του σήμερα στους τερματοφύλακες, όπου πρώτη επιλογή είναι ο Βλαχοδήμος: ”Ο Οδυσσέας είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, το δείχνει η πορεία του, στην ομάδα που αγωνίζεται. Σαφώς και οι άλλοι τερματοφύλακες, που συμπληρώνουν την 3αδα, την 4αδα, είναι πολύ αξιόλογοι. Έχουμε καλούς τερματοφύλακες, αλλά πρέπει να τους δείχνουμε εμπιστοσύνη. Και εγώ έχω παίξει αρκετά χρόνια. Εύκολα μπορεί να απογειωθείς, αλλά και να... προσγειωθείς. Θέλει δουλειά πολλή, είναι δύσκολη θέση και σίγουρα χρειάζεται χρόνος και παιχνίδια. Όπως γενικά, όλο το σύνολο στην Εθνική αυτή τη στιγμή, δείχνει κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. Έχει πολύ καλές μονάδες, φαίνεται και στα τελευταία παιχνίδια, με τις νίκες που πήρανε αυτά τα παιδιά. Πάνε να αλλάξουν όλη αυτή την κατάσταση αμφισβήτησης, όταν δεν ερχόταν τα επιθυμητά αποτελέσματα τα προηγούμενα χρόνια”.

ΠΗΓΗ: soccerpractor.blogspot.com

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).