TOPSPORT1

Η αθλητική σας ενημέρωση

www.top-sport.gr

Από την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και για όλο τον κόσμο

theodoridis834p

SUVON BANNERS 800x118pix

toucan834 1

C843

PhisioAnalisis 834pix

restobar834

OlaKrepa834

SirTheodor834

ezgif.com gif maker 3

to kotetsi 834pix

zervantaridis banner 3

Αφιέρωμα του top-sport.gr στον Μέγα Αλέξανδρο Χαραυγής (φωτογραφίες)

Με αφορμή την άνοδο του Μέγα Αλέξανδρου Χαραυγής στο Α' Τοπικό Ε.Π.Σ. Κοζάνης, το top-sport.gr επισκέφτηκε

τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Χαραυγής. Εκεί συναντήσαμε τους ανθρώπους της ομάδας, η οποία μίλησαν για αρκετά θέματα.

Ο Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής ιδρύθηκε στις 14 Αυγούστου του 1959, κάνοντας πέρυσι την μεγάλη έκπληξη στον 2ο Όμιλο του Β' Τοπικού Ε.Π.Σ. Κοζάνης, αφού τερμάτισε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 50 βαθμούς, κερδίζοντας ταυτόχρονα μία «τεράστια» άνοδο, κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος 

Έτσι η ομάδα μετά από αυτή την επιτυχία, έβαλε «πλώρη» για τα μεγάλα «σαλόνια» του Ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Ίσως κανείς να μην πίστεψε πως η ο Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής θα έπαιρνε το δεύτερο «χρυσό» εισιτήριο της ανόδου, όμως σίγουρα το πίστεψαν οι παίχτες, ο προπονητής αλλά και η διοίκηση της ομάδας, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε δικαιώθηκαν.

Την περσινή χρονιά άλλαξαν όλα στην ομάδα της Χαραυγής. Ήρθε νέα διοίκηση, νέος προπονητής αλλά και νέοι παίχτες, ξεκινώντας  από το «μηδέν». Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη χρονιά με τα νέα δεδομένα ήταν κάτι παραπάνω από «μαγική», αφού ο Μέγας Αλέξανδρος όχι μόνο στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο πρωτάθλημα, αλλά πήρε και κάτι ακόμα στις αποσκευές του, που δεν είναι άλλο από παρουσία του στο Α Τοπικό Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Η ομάδα της Χαραυγής ξεκίνησε κάπως «νωθρά» την χρονιά της, μένοντας για αρκετές αγωνιστικές στην μέση της βαθμολογίας. Από τα Χριστούγεννα και μετά, η διοίκηση προχώρησε σε προσθήκες, οι οποίες αποδείχτηκαν σημαντικές. Η ομάδα «έδειχνε» πως ήταν μία οικογένεια, τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και έξω από αυτούς.

Οι παίχτες του κύριου Στράτου Ζαφειρίου πραγματοποίησαν 16 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 6 ήττες, έχοντας βάλει 46 συνολικά γκολ, ενώ δέχτηκαν 28. Η τελευταία αγωνιστική ήταν και η πιο κρίσιμη της χρονιάς, αφού ο Μέγας Αλέξανδρος Χαραυγής ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στην Γαλατινή. Μία νίκη όπου ήρθε τελικά και έδωσε το σύνθημα των πανηγυρισμών.

Η περσινή βαθμολογία του Μέγα Αλέξανδρου Χαραυγής:

Β' Τοπικό Ε.Π.Σ. Κοζάνης (2ος όμιλος)
ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 Α.Μ.Σ. ΓΑΛΑΤΙΝΗ 60
2 Μ. ΑΛΕΞ. ΧΑΡΑΥΓΗΣ 50
3 ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ 50
4 Ε.Α.Σ. ΑΝΘΟΤΟΠΟΣ 49
5 ΔΡΑΣΙΣ ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ 43
6 ΒΕΡΜΙΟΝ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ 38
7 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛ 32
8 ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 30
9 ΚΟΖΑΝΗ 2004 30
10 ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 29
11 ΑΚΑΔ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ 25
12 Α.Σ. ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ 25
13 ΕΡΜΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ 21
14 Α.Ε. ΠΕΡΔΙΚΚΑ 21

Για όλα τα παραπάνω μίλησαν στο top-sport.gr ο Πρόεδρος της ομάδας κύριος Δημήτρης Κοντοζίδης, ο προπονητής κύριος Στράτος Ζαφειρίου, καθώς και τέσσερις παίχτες του Μέγα Αλέξανδρου Χαραυγής. Πρόκειται για τους Σαββίδη, Κουτρότσιο, Ναθαναηλίδη και Θεοδωρίδη. Όλοι τους εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για την άνοδο της ομάδας, χωρίς να κρύψουν την χαρά τους γι’ αυτό το επίτευγμα! Κοινός στόχος όπως τόνισαν δεν είναι άλλος από την γρήγορη παραμονή της ομάδας στο Α' Τοπικό της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Δείτε αναλυτικά τι είπαν στο top-sport.gr:

Δημήτρης Κοντοζίδης (Πρόεδρος):

Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για την άνοδο της ομάδας. Είμαστε γενικά πεισματάρηδες και είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς σαν στόχο την άνοδο, δουλεύοντας σκληρά γι’ αυτό. Στον πρώτο γύρω είδαμε πως απομακρύνεται ο στόχος, αλλά στη συνέχεια το πιστέψαμε και πήραμε αυτό που αξίζαμε. Αυτή ο ομάδα δέθηκε και πέτυχε αυτό που έπρεπε. Φετινός μας στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία του Α Τοπικού. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο, αλλά και να βοηθήσουμε τους μικρότερους της ομάδας να κάνουν το βήμα παραπάνω μέσω της ομάδας μας. Στον Μέγα Αλέξανδρο Χαραυγής επικρατεί οργάνωση, σοβαρότητα και επιμονή. Τρία πολύ σημαντικά στοιχεία. Όταν αναλάβαμε την ομάδα η στήριξη του κόσμου ήταν μηδενική, αφού δεν υπήρχε ενημέρωση για τίποτα. Πέρυσι μας βοηθήσανε, αφού είχαμε μία συγκινητική προσέλευση από τον κόσμο του χωριού. Φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχουμε περισσότερη υποστήριξη, αφού κύριο μέλημά μας είναι να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο.

 

Στράτος Ζαφειρίου (Προπονητής):

Ευχαριστώ την διοίκηση που με εμπιστεύεται για ακόμα μία χρονιά. Όταν μου πρότειναν πέρυσι να αναλάβω δεν το σκέφτηκα καθόλου. Υπάρχει μεγάλο δέσιμο με τους παίχτες, αφού τους περισσότερους τους γνωρίζω. Το μυστικό της περσινής επιτυχίας είναι ένα. Τα παιδιά ερχόντουσαν στις προπονήσεις και δούλευαν. Η ομάδα ενισχύθηκε μετά τα Χριστούγεννα, με τα νέα παιδιά να συμπληρώνουν ένα δυνατό ρόστερ, που τελικά κέρδισε την άνοδο. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού γνωρίζουμε πως είναι δύσκολη κατηγορία και θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να κερδίσουμε αρχικά την παραμονή. Όταν πέρυσι ξεκινήσαμε τις προπονήσεις, είδα τους παίχτες μου ότι πάνε για κάτι καλό. Στην πορεία το πιστέψαμε περισσότερο, αφού δεν υπήρχε άγχος, αλλά κυριαρχούσε η ηρεμία. Με το φετινό ρόστερ της ομάδας είμαι ικανοποιημένος αρκετά, αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα θα ήθελα ακόμα δύο προσθήκες που θα χρειαστούν. Ξεκάθαρος στόχος της ομάδας είναι να παραμείνουμε όσο πιο εύκολο γίνεται στην κατηγορία και να προχωρήσουμε στο Κύπελλο. Τέλος προσωπικός μου στόχος είναι να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα και να περνάμε καλά! Άλλωστε είμαστε Ερασιτέχνες και αυτό είναι το παν!

 

Γιώργος Κουτρότσιος (Επιθετικός):

Είμαι δικαιωμένος που διάλεξα να αγωνιστώ στο Μέγα Αλέξανδρο Χαραυγής. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε την άνοδο. Μία άνοδος η οποία ήρθε πολύ δύσκολα, αφού δεν είχαμε ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος δικαιωθήκαμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Δουλεύουμε όλοι μαζί και υπάρχει ομοιογένεια. Αυτό οφείλεται και στην διοίκηση, η οποία είναι πολύ οργανωμένη. Αυτό που με κράτησε στην ομάδα είναι πως θα αγωνισθούμε στο Α Τοπικό. Ήταν ένα έξτρα κίνητρο για εμένα, πιστεύοντας στο πλάνο της Χαραυγής. Ο φετινός στόχος της ομάδας είναι να σωθούμε όσο πιο νωρίς γίνεται και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Τέλος θα ήθελα να πω πως ο προπονητής μας δουλεύει για εμάς και εμείς θα τον βοηθήσουμε ο καθένας από την πλευρά του.

 

Μάριος Θεοδωρίδης (Επιθετικός):

Πέρυσι για πρώτη φορά έπαιξε στην κατηγορία του Β Τοπικού με τα χρώματα της Χαραυγής. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα μου κέρδισε την άνοδο, βάζοντας και εγώ το λιθαράκι μου σε αυτή την επιτυχία. Η διοίκηση προσπαθεί να μας παρέχει τα πάντα και πιστεύω πως γίνεται πολύ καλή δουλειά. Συνέχισα στην ομάδα διότι είναι δίπλα στην πόλη που δουλεύω, αλλά και γιατί όταν ο πρόεδρος μου ζήτησε να ανανεώσουμε δεν είχα να σκεφτώ κάτι. Επίσης μου αρέσει πολύ η δουλειά που γίνεται εδώ με όλα τα παιδιά. Κακά τα ψέματα φετινός στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, με καλές εμφανίσεις,, αφού το επίπεδο της Κοζάνης έχει ανέβει αρκετά. Η Χαραυγή είναι μία καινούργια ομάδα στην κατηγορία και υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

 

Ηρακλής Σαββίδης (Αμυντικός):

Κάναμε μια προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς. Δικαίως καταλήξαμε στην δεύτερη θέση του Β Τοπικού και κερδίσαμε την άνοδο. Το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο, όλα τα παιδιά να είμαστε μία παρέα, πράγμα που μας κάνει να το διασκεδάζουμε. Από εκεί που σταματήσαμε πέρυσι συνεχίζουμε φέτος, θέλοντας να κάνουμε παρόμοιες εμφανίσεις, ώστε να το ευχαριστηθούμε τόσο εμείς όσο και ο κόσμος που θα μας παρακολουθήσει μέσα στην χρονιά. Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση από την διοίκηση, σε όλους τους τομείς και αυτό είναι σημαντικό για εμάς που αγωνιζόμαστε στην Χαραυγή. Στόχος για φέτος είναι η παραμονή. Αν έρθει κάτι καλύτερο από αυτό καλοδεχούμενο. Το Α Τοπικό έχει πολύ δυνατές ομάδες με υψηλό επίπεδο και θα το παλέψουμε.

 

Δημήτρης Ναθαναηλίδης (Κεντρικός Μέσος):

Ήρθα σε μία ομάδα που θα αγωνίζεται στο Α Τοπικό. Θα κάνει φιλότιμες προσπάθειες για μία αξιοπρεπή πορεία, αφού υπάρχει το υλικό σε όλους τους τομείς. Βλέπω ότι υπάρχει μία ομοιογένεια ανάμεσα στα παλιά παιδιά αλλά και στα καινούργια και πιστεύω ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα σαν σύλλογος. Κάθε χρόνο αυτή την περίοδο οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι ομάδες θέτουν τους στόχους τους. Εγώ θα ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να παραμείνουμε στην κατηγορία, αλλά και ταυτόχρονα να κάνουμε μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Προσαρμόστηκα κατευθείαν με τα παιδιά αλλά θα γνωριστώ και καλύτερα τις επόμενες ημέρες. Όπως βλέπω τρέχουν αρκετά άτομα για την ομάδα και αυτό είναι καλό.

Το ρόστερ του Μέγα Αλέξανδρου Χαραυγής (2016-2017)

1. ΤΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ - 1983)

2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ - 1996)

3. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ - 1995) 

4. ΠΟΖΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ (ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ - 1991)

5. ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ (ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ - 1994)

6. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ - 1992)

7. ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ (ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ - 1990)

8. ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ - 1987)              

9. ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ - 1990)

10. ΚΟΤΖΑΤΙΣΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ (ΜΠΑΚ – ΧΑΦ - 1996)

11. ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ – 1993)

12. ΔΗΜΤΣΙΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΧΑΦ)

13. ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ - 1997)

14. ΧΑΤΖΑΒΕΡΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ - 1991)

15. ΧΑΤΖΑΒΕΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ - 1986)

16. ΚΟΥΤΡΟΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ - 1991)

17. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ - 1989)

18. ΠΟΥΤΟΓΛΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ - 1998)

19. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ - 1999)

20. ΧΑΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ - 1995)

21. ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ - 1997)           

22. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ (ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ - 1992)

Δείτε τις φωτογραφίες από το αφιέρωμα:

 

Η διοίκηση του Μέγα Αλέξανδρου Χαραυγής:

Πρόεδρος: Δημήτρης Κοντοζίδης

Αντιπρόεδρος: Νάτσος Νικόλαος

Γενικός Αρχηγός: Ραφαηλίδης Σάκης

Ταμίας: Δημητριάδης Γιώργος

Γενικός Γραμματέας: Ναθαναηλίδης Ισαακ

Υπευθυνος Γραφείου Τύπου - Δημοσίων Σχέσεων: Χρήστος Σαλαμπουκίδης

Μέλος: Χριστοφορίδης Θεοδωρος

Μέλος: Κυπουρίδης Σάκης

Το top-sport.gr θα ήθελε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του Μέγα Αλέξανδρου Χαραυγής για την πολύ όμορφη φιλοξενία και να τους ευχηθεί καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος – www.top-sport.gr

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).