TOPSPORT1

Η αθλητική σας ενημέρωση

www.top-sport.gr

Από την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και για όλο τον κόσμο

theodoridis834p

SUVON BANNERS 800x118pix

toucan834 1

C843

PhisioAnalisis 834pix

restobar834

OlaKrepa834

SirTheodor834

ezgif.com gif maker 3

to kotetsi 834pix

zervantaridis banner 3

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Κοζάνης, Θωμάς Παπαδόπουλος στο top-sport.gr!

''Ήρθα για λίγο, αλλά έμεινα για πάντα!'' ''Δεν το μετάνιωσα ποτέ!''

Συνέντευξη στο top-sport.gr παραχώρησε ο πρώτος σκόρερ της Κοζάνης και νυν προπονητής του Ε.Α.Σ. Ανθοτόπου, Θωμάς Παπαδόπουλος.

Ο Θωμάς γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου του 1975 στην πόλη της Βέροιας.

Ο «Κοντός» όπως τον χαρακτηρίζουν όλοι, «άνοιξε» την καρδιά του στον Γιώργο Καρασαββίδη και στον Χρήστο Τσαρτσιανίδη, απαντώντας με καλή διάθεση σε όλες τις ερωτήσεις.

Η αγάπη του για την Κοζάνη, η μεγάλη ποδοσφαιρική του καριέρα, η επιλογή της Κοζάνης παρά τις μεγάλες προτάσεις, ο Πυρσός Γρεβενών, τα παράπονά του, τα αξέχαστα παιχνίδια με τον Εορδαϊκό, το ντεπούτο του με την ομάδα της Βέροιας, η πρόκληση του 1ου σκόρερ, αλλά και η προπονητική του καριέρα είναι μερικά από τα σημεία που συζητήθηκαν.

Δείτε όλη την συνέντευξη του Θωμά Παπαδόπουλου στο top-sport.gr!

Θωμά είσαι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου με μεγάλη αναγνώριση στη περιοχή μας, ο κόσμος σου δείχνει ακόμα την ίδια ανταπόκριση;

Η αλήθεια είναι πως αυτό το βλέπω καθημερινά, κυρίως όταν πηγαίνω στα γήπεδα της Κοζάνης και όχι μόνο. Ο κόσμος μου δείχνει την ίδια ανταπόκριση όπως παλιά και αυτό είναι η ηθική μου ικανοποίηση έπειτα από τόσα χρόνια.

Ήρθες σε πολύ μικρή ηλικία στην Κοζάνη, περίμενες ότι θα ήταν μόνιμη η παραμονή σου;

Να σας πω την αλήθεια πως όχι δεν το περίμενα. Ήρθα στην ομάδα της Κοζάνης για ένα εξάμηνο, αλλά στην πορεία η στόχοι της ομάδας άλλαξαν και πιστέψαμε όλοι στην άνοδο της Κοζάνης. Με τους ανθρώπους στην ομάδα είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Από την μια μπορώ να σας πω ότι με βοήθησαν αρκετά, αλλά και από την μεριά μου έκανα ότι μπορούσα για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Ποιες ήταν οι προοπτικές σου πριν έρθεις στην ομάδα της Κοζάνης;

Εντάξει, πιστεύω πως πάντα ένας ποδοσφαιριστής όταν είναι σε μικρή ηλικία έχει κάποια όνειρα. Εγώ σε νεαρή ηλικία είχα την τύχη να πάω στην ομάδα της Βέροιας, παίζοντας ταυτόχρονα και στις Εθνικές ομάδες Παίδων και Νέων. Ένας τραυματισμός με κράτησε πίσω και ήρθα στην Κοζάνη, πράγμα που δεν μετάνιωσα ποτέ. Πριν έρθω στην ομάδα, είχα πρόταση από την Κόρινθο, η οποία έπαιζε Β Εθνική, αλλά εγώ επέλεξα την Κοζάνη.

Όσο έπαιζες στην Κοζάνη υπήρχαν προτάσεις από ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών ή από ομάδες του εξωτερικού;

Όσο έπαιζα στην Κοζάνη υπήρξαν προτάσεις από Ατρόμητο και Παναχαϊκή, αλλά οι συγκυρίες δεν βοήθησαν να πάω, είτε επειδή είχα συμβόλαιο, είτε για προσωπικούς λόγους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν το μετανιώνω.

Γιατί προτίμησες να φύγεις από την Κοζάνη σε μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία για την ομάδα της Καβάλας και του Πυρσού Γρεβενών και όχι πιο μικρός;

Δεν είχα σκοπό να φύγω από την Κοζάνη σε αυτή την ηλικία που είχα φτάσει. Δυστυχώς η ομάδα ήταν υπό διάλυση, αφού είχαν μείνει μόνο τρία δελτία και έτσι η συγκυρίες δεν μου επέτρεψαν να συνεχίσω έπειτα από 10 χρόνια θητείας. Τότε ήρθε μια πρόταση από την Καβάλα και εγώ δεν ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Έτσι προτίμησα να πάω στην Καβάλα για ένα εξάμηνο, όπου οι άνθρωποι εκεί με υποδεχτήκαν με αγάπη. Τότε οι στόχοι της ομάδας ήταν υψηλοί, αφού είχε αναλάβει ο Ψωμιάδης ανεβάζοντας την ομάδα στην Α Εθνική. Δυστυχώς κάποιες συγκυρίες της ζωής με ανάγκασαν να γυρίσω πίσω στην Κοζάνη. Εκεί έμεινα μέχρι το καλοκαίρι. Δεν τα βρήκαμε με την νέα διοίκηση και έτσι πήγα στον Πυρσό Γρεβενών, αγωνίσθηκα για ένα χρόνο και έτσι έκλεισα την καριέρα μου.

Στον Πυρσό Γρεβενών αγαπήθηκες από την αρχή έως το τέλος, αφού σου έδειξαν εμπιστοσύνη και σαν προπονητή. Ποια η άποψή σου για την τωρινή κατάσταση της ομάδας;

Στον Πυρσό αν και έμεινα λίγο ως παίχτης έζησα καλές στιγμές, αφού η ομάδα είχε ανέβει και κατηγορία. Δεν ήθελα να σταματήσω και πίστεψα πως ο Πυρσός Γρεβενών θα πρωταγωνιστήσει, αφού είχε αναλάβει ο κύριος Παπαϊωάννου, ένας πολύ καλός παράγοντας. Έτσι έγινε και πιστεύω πως βοήθησα και εγώ από την μεριά μου, με τον κόσμο να μου δείχνει την αγάπη του, κάνοντας αρκετούς φίλους. Στη συνέχεια μου έκαναν την τιμή να είμαι ο προπονητής της ομάδας, έχοντας δύο πολύ καλές χρονιές. Δυστυχώς για οικονομικούς λόγους κυρίως, η ομάδα έχει φτάσει τώρα σε αυτό το σημείο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά οι άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα έκαναν μια νέα αρχή να συμμετέχουν στο τοπικό πρωτάθλημα. Ελπίζω σε δύο τρία χρόνια να μπορέσει η ομάδα να βγει σε υψηλότερες κατηγορίες.

Θωμά πως βλέπεις την Κοζάνη των τελευταίων ετών και παράλληλα το άδειο γήπεδο; Εσείς παίζατε μπροστά σε πολύ κόσμο αλλά τώρα το σκηνικό έχει αλλάξει.

Μας λυπεί το γεγονός πως ο κόσμος δεν κατεβαίνει πλέον να γεμίσει το γήπεδο. Ακόμα για τον κάθε ποδοσφαιριστή είναι άλλο να παίζει με γεμάτο γήπεδο, όπου του δίνει το κάτι παραπάνω στην απόδοσή του και άλλο με άδειες κερκίδες. Θέλω να τονίσω πως ο κόσμος της Κοζάνης έχει ποδοσφαιρική διάθεση να γεμίσει το γήπεδο, αλλά είναι κάπως δύσκολος. Για να κατέβει στο γήπεδο περιμένει πρώτα επιτυχίες από την ομάδα ή αν παίζει με κάποιο μεγάλο αντίπαλο. Την παρούσα στιγμή, όταν η διοίκηση  βάζει στόχους να ανέβει κατηγορία και δεν το επιτυγχάνει ο κόσμος ίσως να κουράζεται, βλέποντας συνέχεια την ομάδα στην ίδια κατηγορία. Έχω την άποψη πως η Κοζάνη θα βρει τον δρόμο της.

Ποια είναι η άποψη σου για τον νέο Όμιλο της Κοζάνης στη Γ Εθνική, όπου έχει ιστορικές ομάδες, όπως ο ΑΡΗΣ, η Καβάλα, ο Απόλλων Καλαμαριάς και η Δόξα Δράμας;

Πιστεύω η Κοζάνη θα είναι σε ένα δύσκολο Όμιλο, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές. Στόχος της νομίζω ότι είναι να παραμείνει στην κατηγορία, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο, αφού πέφτουν 8 ομάδες και πρέπει να κάνεις πορεία πρωταθλητισμού για να καταφέρεις να σωθείς. Σίγουρα ο Όμιλος έχει ιστορικές ομάδες, αλλά ίσως να είναι και ένα κίνητρο για τα παιδιά να δώσουν το κάτι παραπάνω σε όλα τα παιχνίδια. Επίσης υπάρχει μετά από χρονιά και το ντέρμπι με τον Εορδαϊκό, που χρειάζεται για την πόλη της Κοζάνης ένα τέτοιο παιχνίδι, δίνοντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου παράπονο στην ποδοσφαιρική σου καριέρα έως τώρα;

Δεν μπορώ να το πω ακριβώς παράπονο, αλλά πιστεύω ότι χωρίς να θέλω να το μετανιώσω ότι θα μπορούσα να φύγω σε άλλες ομάδες, οι οποίες ήταν σε πιο υψηλή κατηγορία. Είχα την ευκαιρία να το κάνω, πιστεύω πως μπορούσα όπως μου έλεγαν και διάφοροι, αλλά ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω!

Ποια ποδοσφαιρική στιγμή θα σου μείνει αξέχαστη;

Έχω πάρα πολλές στιγμές να θυμάμαι. Η πιο αξέχαστη ίσως να είναι η πρώτη φορά που έπαιξα στην ομάδα της Βέροιας, μάλιστα μπροστά σε γεμάτο γήπεδο. Όλα τα παιδιά από τις ακαδημίες θέλαμε να παίξουμε κάποια μέρα στην μεγάλη ομάδα. Επίσης μια ακόμα αξέχαστή στιγμή, είναι όταν φόρεσα την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, στους νέους και στους παίδες.

Ποιο προπονητή σου δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Μου έχουν μείνει αξέχαστοι όλοι ο προπονητές. Από όλους μπορείς να πάρεις κάτι. Κανένας προπονητής δεν είναι τέλειος, αλλά και κανένας δεν είναι κακός. Αν μπορώ να βάλω κάποιους στην πρώτη θέση, αυτοί θα είναι οι δύο πρώτοι μου προπονητές, όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο. Ο Κώστας Κεφαλίδης και ο Τάκης Παπατσίκος.

Πως νιώθεις που κατέχεις το ρεκόρ του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Κοζάνης;

Αυτό που μπορώ να νιώσω είναι υπερηφάνεια για αυτό το προσωπικό ρεκόρ, σκοράροντας 121 γκολ. Αυτό που θέλω να ευχηθώ είναι να βρεθούν και άλλα παιδιά να παίξουν για την Κοζάνη και να με περάσουν! Την ομάδα την αγάπησα. Όπως σας είπα και πριν θα μπορούσα να είχα φύγει, αλλά δεν το έκανα. Ήρθα για λίγο, αλλά έκατσα για μια ζωή!

Ποιοι οι στόχοι σου από εδώ και πέρα στο ποδόσφαιρο;

Ασχολούμαι σαν προπονητής πλέον στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να βοηθήσω κάποια παιδιά στις ομάδες που είμαι και αυτό δεν θα το αλλάξω ποτέ. Πράγμα που μου στοίχησε στην μέχρι τώρα προπονητική μου καριέρα, αφού στην ομάδα του Βελβεντού λύθηκε η συνεργασία μου επειδή προσπάθησα να βοηθήσω ένα παιδί να παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία. Τονίζω και πάλι ότι αυτό δεν θα το αλλάξω πότε και θα συνεχίσω να βοηθάω κυρίως τα μικρά παιδιά.

Θα αναλάμβανες κάποιο πόστο στην Κοζάνη εάν σου γινότανε πρόταση;

Σίγουρα όταν έχεις παίξει τόσο χρονιά μπάλα και έχεις αγαπήσει την ομάδα, είναι δύσκολο να αρνηθείς. Αρκεί να είναι μια σοβαρή πρόταση που να έχει προοπτικές, να είστε σίγουροι πως θα βοηθήσω.

Ποια παιχνίδια σε στιγμάτισαν με την Κοζάνη;

Τα παιχνίδια που με στιγμάτισαν όσο ήμουν στην Κοζάνη, ήταν τα δύο παιχνίδια με τον Εορδαϊκό. Το ένα ήταν μέσα στην Πτολεμαΐδα, όπου εκείνο το παιχνίδι έκρινε την κατηγορία και έτσι μπορέσαμε και ανεβήκαμε από την Δ Εθνική στην Γ Εθνική, όπως και την επόμενη χρονιά.

Θα θέλαμε να σχολιάσετε το ποδόσφαιρο της Δυτικής Μακεδονίας, όπου για πολλά χρόνια οι ομάδες ταλανίζονται σε χαμηλές κατηγορίες

Το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Δυτικής Μακεδονίας είναι σε καλό επίπεδο πιστεύω. Βέβαια από την άλλη, όπως βλέπουμε οι ομάδες της Γ Εθνικής ταλανίζονται όπως είπατε και εσείς σε χαμηλές κατηγορίες διότι δεν υπάρχει ο μεγάλος οικονομικός παράγοντας. Από εκεί ξεκινάει η οργάνωση για τις ομάδες. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος κατά την γνώμη μου. Πολλοί ποδοσφαιριστές από τη Δυτική Μακεδονία παίζουν ακόμα και Α Εθνική, όλοι πέρασαν από τα τοπικά πρωταθλήματα αλλά δυστυχώς δεν τους εκμεταλλεύτηκαν όπως έπρεπε. Και πιστεύω φταίμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κάτι πάνω σε αυτό το θέμα και όχι μόνο.

Ποιο το μήνυμα σου γενικά για το ποδόσφαιρο;

Στους ποδοσφαιριστές θα ήθελα να τους πω να αγαπάνε αυτό που κάνουν και να προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν. Ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά να έχουν υπομονή, γιατί τίποτα δεν χτίζεται από την μια μέρα στην άλλη. Για τον κόσμο θα τονίσω ότι όταν αγαπάς την ομάδα σου πρέπει να την στηρίζεις, σίγουρα με απαιτήσεις αλλά και καλοπροαίρετη κριτική.

Δείτε φωτογραφίες από την συνέντευξη: 

Ο Θωμάς Παπαδόπουλος με την φανέλα της Κοζάνης: (Οι φωτογραφίες είναι από την συλλογή του Κώστα Τσιώρα)

Η ποδοσφαιρική του καριέρα:

1987: Ακαδημίες Βέροιας

1990-1994: Βέροια

1994-1995: Αλεξάνδρεια (Δανεικός)

1996-2006: Κοζάνη

2006: Καβάλα (Μισή σεζόν)

2007: Κοζάνη

2007-2008: Πυρσός Γρεβενών

1990: Εθνική Παίδων και Νέων

Προπονητική καριέρα:

Α.Ε.Π. Καραγιαννίων, Πυρσός Γρεβενών, Εθνικός Βατερού, Βελβεντό, Ανθότοπος

Επιμέλεια: Τσαρτσιανίδης Χρήστος - Καρασαββίδης Γιώργος

www.top-sport.gr

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).