TOPSPORT1

Η αθλητική σας ενημέρωση

www.top-sport.gr

Από την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και για όλο τον κόσμο

theodoridis834p

SUVON BANNERS 800x118pix

toucan834 1

C843

PhisioAnalisis 834pix

restobar834

OlaKrepa834

SirTheodor834

ezgif.com gif maker 3

to kotetsi 834pix

zervantaridis banner 3

ΕΠΣ Καστοριάς : Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου περιόδου 2014-2015

Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ αφού έλαβε υπόψη:

α) Το καταστατικό της,

β) Τις διατάξεις του ΚΑΠ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ όπως ισχύει,

γ) Τον Πειθαρχικό Κώδικα,

δ) Τις διατάξεις των Κανονισμών της ΕΠΟ,

ε) Την από 29/7/2014 (ΑΡ.ΠΡΑΚΤ.27) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Τα Πρωταθλήματα της Ένωσης για την περίοδο 2014-2015 μεταξύ των Ερασιτεχνικών Σωματείων της, κατά κατηγορία:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (14 ομάδες σε έναν όμιλο)

  1. Α.Ο ΚΑΣΤΩΡ
  2. ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
  3. Α.Ε. ΓΡΑΜΜΟΧΩΡΙΩΝ
  4. ΜΕΓ.ΑΛΕΞ.ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  5. ΑΣ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
  6. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ
  7. ΑΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ
  8. ΔΟΞΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
  9. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ
  10. ΝΕΣΤΩΡ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
  11. ΔΟΞΑ ΚΟΡΗΣΟΥ
  12. ΠΑΟΚ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ
  13. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΣΤΩΡ
  14. ΠΑΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

-2-

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (14 ομάδες σε έναν όμιλο)

  1. ΓΡΑΜΜΟΣ ΜΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ
  2. Α.Ε. ΒΙΤΣΙΟΥ
  3. ΦΛΑΤΣΑΤΑ ΟΙΝΟΗΣ
  4. ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ
  5. ΠΑΣ ΛΕΥΚΗΣ
  6. ΚΡΟΝΟΣ ΜΑΝΙΑΚΩΝ
  7. ΛΑΚΚΩΜΑΤΑ
  8. ΧΙΟΝΑΤΟ
  9. ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑΣ
  10. ΠΑΣ ΚΟΡΕΣΤΕΙΩΝ
  11. ΠΑΟΚ 2012
  12. ΑΓ.ΔΗΜ.ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑΣ
  13. Α.Σ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ
  14. ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

ΑΡΘΡΟ 1 - ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Η προκήρυξη αυτή είναι πρόσκληση - πρόταση για την κατάρτιση σύμβασης προσχώρησης μεταξύ της ΕΠΣ Καστοριάς ως διοργανώτριας και των ομάδων που   μετέχουν στα πρωταθλήματα. Με την αποδοχή της προκήρυξης, συντελείται η παραπάνω σύμβαση (άρθρο 7 παρ. 2 ΚΑΠ). Η αποδοχή της προκήρυξης με επιφύλαξη, έχει σαν συνέπεια της κυρώσεις της παρ. 3 του άρθρου 7 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 2 - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Η έναρξη των αγώνων πρωταθλήματος Α΄ και Β΄ κατηγορίας ορίζεται για τις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2014 ημέρα Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα.

ΑΡΘΡΟ 3 - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το σωματείο που   έχει δικαίωμα και επιθυμεί να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα αυτό, έχει τη υποχρέωση να υποβάλλει μέχρι την Δευτέρα 18-08-2014 στη Ένωση δήλωση συμμετοχής και να καταβάλλει σε μετρητά το ποσό των ογδόντα (80 €) ευρώ. Ταυτόχρονα με τη δήλωση συμμετοχής τα σωματεία πρέπει να προσκομίσουν στην Ένωση, τη σύνθεση  του ΔΣ του σωματείου τους, να εξοφλήσουν τυχόν οφειλές τους   και να δηλώσουν το όνομα του προπονητή που έχουν προσλάβει. Με την παραπάνω δήλωση συμμετοχής τα σωματεία αποδέχονται χωρίς επιφυλάξεις το καταστατικό της Ένωσης, τις διατάξεις του ΚΑΠ, τους όρους της προκήρυξης και τις διατάξεις των κανονισμών της ΕΠΟ, διαφορετικά αποκλείονται του πρωταθλήματος με απόφασης του ΔΣ της Ένωσης.

-3-

ΑΡΘΡΟ 4 - ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ - ΕΔΡΑ ΟΜΑΔΑΣ

Η ομάδα που θα δηλώσει συμμετοχή, υποχρεούται να γνωρίσει στην ΕΠΣ Καστοριάς τα χρώματα της στολής των ποδοσφαιριστών της, καθώς και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες της (άρθρο 14 και άρθρο 8 ΚΑΠ).

ΑΡΘΡΟ 5 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

                                                                                                                                                                                                  Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του, θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά τη δημόσια κλήρωση που θα γίνει στις 22-08-2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς..Οι αγώνες θα διεξάγονται Σάββατο η Α΄ Κατηγορία και Κυριακή απόγευμαη Β’ Κατηγορία..Για το πρωτάθλημα της Α΄ερασιτεχνικης κατηγόριας η διοργανώτρια μπορεί να ορίσει και την διεξαγωγή αγωνων σε βράδυνες ώρες και σε γήπεδα που διαθέτουν τον κατάλληλο φωτισμό. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όμως επιτρέπεται να διεξάγονται και απογεύματα άλλων ημερών για ειδικούς λόγους, ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση της διοργανώτριας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διοργανώτρια μπορεί να αλλάξει την ώρα έναρξης αγώνα ή και το γήπεδο τέλεσης, υποχρεούμενη να ειδοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους τουλάχιστον 48 ώρες πριν της έναρξή του. Τα αιτήματα των ενδιαφερόμενων σωματείων για αλλαγή ώρας και αλλαγή ημέρας, θα πρέπει να περιέρχονται στην Ένωση τουλάχιστον πέντε (5) μέρες πριν τον αγώνα, πλήρως αιτιολογημένα, με κοινή συναίνεση και των δύο σωματείων, προκειμένου η αρμόδια αρχή πρωταθλήματος να κρίνει το σύννομο ή όχι. Τα σωματεία με μέριμνα και ευθύνη τους θα φροντίσουν για τη γνωστοποίηση του προγράμματος στα δημοτικά γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν έτσι ώστε να διεξάγονται κανονικά οι αγώνες. Σε περίπτωση εκδρομών, για να γίνει δεκτή αναβολή αγώνα, πρέπει να απουσιάζουν το λιγότερο τρείς (3) ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συμμετείχαν στους 3 τελευταίους αγώνες των ομάδων τους. Επίσης θα φέρουν και ονομαστική κατάσταση του σχολείου τους σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από το διευθυντή του σχολείου.

ΑΡΘΡΟ 6 - ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ

Τα γηπεδούχα σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών των μελών και των οπαδών τους. Σε περίπτωση που θα δημιουργηθούν επεισόδια, τους επιβάλλονται με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ‘Ένωσης οι προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ ή από άλλους κανονισμούς ή αποφάσεις του ΔΣ της Ένωσης κυρώσεις.

ΑΡΘΡΟ 7 - ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι διαιτητές όλων των αγώνων πρωταθλημάτων θα ορίζονται από το κατά περίπτωση αρμόδιο όργανο, όπως ειδικότερα προβλέπουν οι διατάξεις του κανονισμού διαιτησίας (σε συνδυασμό με το άρθρο 12 του ΚΑΠ) όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα. Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να εξοφλήσει πριν την έναρξη του αγώνα το σύνολο δαπάνης του εξοδολογίου. Σε διαφορετική περίπτωση, ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας. Μέχρι την εξόφληση της ως άνω δαπάνης στη διοργανώτρια, δεν ορίζονται αγώνες της ομάδας αυτής, κατακυρώνονται δε υπέρ της αντίπαλης ομάδας (άρθρο 12, παρ. 15, ΚΑΠ).

-4-

ΑΡΘΡΟ 8 - ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Για κάθε αγώνα πρωταθλήματος θα ορίζεται από τη διοργανώτρια παρατηρητής, σύμφωνα με το άρθρο 13 του   ΚΑΠ. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλουν να συμμορφώνονται στις υποδείξεις και εντολές του παρατηρητή. Επίσης θα ορίζεται από την Επιτροπή Διαιτησίας παρατηρητής διαιτησίας τα έξοδα του οποίου θα βαρύνουν την γηπεδούχο ομάδα.

ΑΡΘΡΟ 9 - ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ – ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ

Οι υποχρεώσεις των διαγωνιζόμενων σωματείων, για την ώρα προσέλευσης, τον εφοδιασμό του φαρμακευτικού υλικού και για τις μπάλες του αγώνα καθορίζονται από το άρθρο 16 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 10 - ΔΕΛΤΙΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ   ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών και την κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών.  

Όλοι οι   ποδοσφαιριστές που μετέχουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα υποχρεούνται   να εξετασθούν από τους υγειονομικούς σταθμούς των ΕΠΣ με τη διαδικασία που έχει επιλέξει η ΕΠΟ άρθρο 18, εφόσον   έχουν δοθεί οι απαιτούμενες άδειες για τους ιατρικούς σταθμούς, σε διαφορετική περίπτωση ισχύει η κατάσταση υγείας.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εφαρμογής του συστήματος Κάρτας Υγείας, εξακολουθούν να ισχύουν τα προβλεπόμενα για τη θεώρηση της κατάστασης υγείας των ποδοσφαιριστών.

Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώνει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών. Ο διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α., οι δε αρχηγοί των ομάδων μπορούν να τα ζητήσουν σε αυτό το διάστημα για να τα ελέγξουν μόνο για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας.

ΑΡΘΡΟ 11 - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η κατάταξη των ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα και η επικύρωση του από το ΔΣ της Ένωσης θα γίνεται σύμφωνα με   το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

ΑΡΘΡΟ 12 - ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ Ή ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Αγώνας που αναβλήθηκε ή διεκόπη εξαιτίας καιρικών συνθηκών ή για οποιοδήποτε άλλο λόγω, θα διεξάγεται ύστερα από απόφαση της διοργανώτριας Ένωσης μέσα σε 15 ημέρες από την αναβολή ή διακοπή του (άρθρο 21 ΚΑΠ). Σε περίπτωση νέας αναβολής ή διακοπής ο αγώνας θα διεξαχθεί μέσα σε 15 ημέρες στο ίδιο γήπεδο που είχε ορισθεί αρχικά.

ΑΡΘΡΟ 13 - ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

Για τις ενστάσεις του άρθρου 23 του ΚΑΠ το παράβολο ορίζεται ύστερα από απόφαση του ΔΣ της Ένωσης στα τριάντα πέντε ευρώ (35€). Οι διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν, περιοριστικά και μόνο δια του αρχηγού, τις ενστάσεις του άρθρου 23 του ΚΑΠ.

Η συζήτηση των ενστάσεων είναι υποχρεωτική, τυχόν δε παραίτηση της ενιστάμενης ομάδας είναι ανίσχυρη (άρθρου 23 και 24 του ΚΑΠ).

-5-

ΑΡΘΡΟ 14 - ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα που έχουν από το νόμο την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας. Οι γηπεδούχος ομάδα έχει την υποχρέωση να αναλάβει, να υπάρχουν στη διάθεση των διαγωνιζόμενων, μέσα πρώτων βοηθειών,και να μεριμνεί για την παρουσία ιατρού κατά την τέλεση των αγωνων.

ΑΡΘΡΟ 15 - ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με δεκατέσσερις ομάδες.

Η πρωταθλήτρια ομάδα της κατηγορίας θα αποκτήσει το δικαίωμα να συμμετέχει σε όμιλο με πρωταθλητές άλλων Ενώσεων (όπως αυτός θα ορισθεί από την Ε.Π.Ο.) για την διεκδίκηση της ανόδου στην Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγόρια.

Η ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση της βαθμολογίας υποβιβάζεται στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγόρια.

Στην περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα δεν καταφέρει να προβιβαστεί στην Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία και παραμείνει στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣ Καστοριάς, τότε οι ομάδες που θα υποβιβαστούν θα είναι δύο.

Σε περίπτωση που υποβιβασθεί και η εκπρόσωπος της Ενωσης μας από την Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική τότε θα υποβιβασθούν τρεις ομάδες συνολικά.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με δεκατέσσερις   ομάδες.

Οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα προβιβασθούν.

ΑΡΘΡΟ 16 - ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Οι κάθε φύσης διαφορές που προέρχονται και δημιουργούνται από την εφαρμογή των διατάξεων των κανονισμών που διέπουν το ποδόσφαιρο και αφορούν τις ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καστοριάς, επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα αθλητικά όργανα. Απαγορεύεται κάθε προσφυγή στα πολιτικά και διοικητικά δικαστήρια (άρθρο 35

παρ. 1 του ΚΑΠ). Σε περίπτωση παράβασης της παραπάνω διάταξης, η ομάδα που ασκεί προσφυγή, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα που μετέχει από την ημέρα άσκησης της προσφυγής. Η παραπάνω ομάδα από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 17 - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Η οικονομική οργάνωση, η διαχείριση και επιστασία των αγώνων ανατίθεται στα σωματεία. Όλα τα έξοδα του μετακινούμενου σωματείου βαρύνουν το σωματείο. Οι εισπράξεις περιέρχονται στο γηπεδούχο σωματείο.

ΑΡΘΡΟ 18 - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ο πειθαρχικός έλεγχος των σωματείων, παραγόντων και ποδοσφαιριστών ασκείται:

Α. σε πρώτο βαθμό από την πειθαρχική επιτροπή της Ένωση,

Β. σε δεύτερο βαθμό από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

-6-

ΑΡΘΡΟ 19 - ΕΠΑΘΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΗΘΟΥΣ

Στην πρωταθλήτρια ομάδα της κάθε κατηγορίας, θα απονέμονται κύπελλα και μετάλλια. Στον δευτεραθλητη της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγόριας θα απονεμηθεί κύπελλο. Στην ομάδα της οποίας κανένας ποδοσφαιριστής, παράγοντας ή προπονητής δεν θα τιμωρηθεί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος που μετέχει, θα δοθεί βραβείο ήθους (χρηματικό έπαθλο) το ύψος του οποίου θα καθορίσει το ΔΣ της ΕΠΣ Καστοριάς.

ΑΡΘΡΟ 20 - ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Για όλες τις αποφάσεις της Ένωσης και αυτές   που είναι σχετικές με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και κυπέλλου, η ενημέρωση θα γίνεται απευθείας από την Ένωση με έγγραφα, τηλεφωνήματα,φαξ, αναρτήσεις στο ιστολόγιο της Ένωσης και ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα σωματεία   θα πρέπει να κάνουν γνωστά στη γραμματεία της Ένωσης, τα ονοματεπώνυμα, τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα ή φαξ δύο υπευθύνων παραγόντων για την πάσης φύσεως ενημέρωση.

*Υποχρεωτική δήλωση αριθμού φαξ.

ΑΡΘΡΟ 21 - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Α. Υποχρεωτική συμμετοχή στην ενδεκάδα των ομάδων (Α΄ Κατηγορίας) από την έναρξη και για όλη τη διάρκεια του αγώνα δύο (2) ποδοσφαιριστών κάτω των είκοσι   ετών (γεννηθέντες από 1-1-1994 και νεότεροι).

Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση της διάταξης αυτής πριν από την έναρξη του αγώνα, ο διαιτητής υποχρεούται να μην τελέσει τον αγώνα, σε βάρος δε της υπαίτιας   ή των υπαίτιων ομάδων

επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του ΚΑΠ κυρώσεις, εφόσον όμως η ίδια παράβαση πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή, στην υπαίτια δε ομάδα επιβάλλεται μετά από ένσταση, η προβλεπόμενη από το άρθρο 23 παρ. 11 του ΚΑΠ κύρωση. Σε κάθε περίπτωση, ο διαιτητής που επιτρέπει την τέλεση του αγώνα χωρίς τη συμμετοχή των δύο κάτω των είκοσι ετών ποδοσφαιριστών, τιμωρείται με αποκλεισμό τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Σε περίπτωση αποβολής των ποδοσφαιριστών αυτών, ο αγώνας συνεχίζεται χωρίς αυτούς. Το σωματείο δεν υποχρεούται, στην περίπτωση αυτή, να συμπληρώσει τον αριθμό των ποδοσφαιριστών της κατηγορίας αυτής.

Β. Δικαίωμα παραμονής στον αγωνιστικό χώρο (πάγκο ομάδας) έχουν οι εξής:

Προπονητής ομάδας.[Με δελτίο πιστοποίησης από την ΕΠΣ υποχρεωτικά]

Μασέρ (1)

Εκπρόσωπος ομάδας (1)

*Για την έκδοση δελτίου πιστοποίησης προπονητή είναι υποχρεωτική η προσκόμιση στην γραμματεία της ενώσεως των απαραίτητων δικαιολογητικών όπως αυτά προβλέπονται από τον κανονισμό προπονητών της ΕΠΟ.

Πληροφορίες από την γραμματεία της Ένωσεως.

Προϋπόθεση για την παραμονή των παραπάνω στον πάγκο της ομάδας τους, είναι να προσκομίσουν στον διαιτητή του αγώνα τις ταυτότητές τους (επαγγελματικές και αστυνομικές).

Γ. Τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα παραχωρούνται στη διοργανώτρια ΕΠΣ Καστοριάς, η οποία και θα τα χειριστεί ανάλογα.

-7-

ΑΡΘΡΟ 22 - ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Με την   αποδοχή της προκήρυξης, τα σωματεία και τα φυσικά πρόσωπα (ποδοσφαιριστές, παράγοντες κλπ) αποδέχονται ανεπιφύλακτα το Καταστατικό της ΕΠΣ Καστοριάς και τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα.

Για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αυτή, θα αποφασίζει   το ΔΣ της ΕΠΣ Καστοριάς.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καστοριάς

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Την διοργάνωση των προκριματικών αγώνων Α΄ & Β΄ φάσης Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος περιόδου 2014-2015 μεταξύ των ερασιτεχνικών σωματείων της, η συμμετοχή των οποίων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλα τα σωματεία ( Α΄ και Β΄ Κατηγορία).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλα τα παραπάνω σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν μέχρι 18 – 8 - 2014 ημέρα Δευτέρα την δήλωση συμμετοχής καταβάλλοντας ταυτόχρονα το παράβολο που ορίζεται στα 50 εύρω για τα σωματεία της Α΄ερασιτεχνικης κατηγόριας και στα 30 εύρω για τα σωματεία της Β΄ ερασιτεχνικής κατηγόριας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Οι προκριματικοί αγώνες και των δυο φάσεων θα διεξαχθούν με το σύστημα απλών συναντήσεων αποκλεισμού(νοκ -άουτ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρόγραμμα διεξαγωγής των αγώνων θα καταρτιστεί από την Επιτροπή Κυπέλλου μετά από δημόσια κλήρωση των ομάδων που   θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στις 22/08/2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 8:30 μ.μ.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων των δυο πρώτων φάσεων ορίζονται ως εξής: Α΄ φάση 30-31/08/2014 και Β΄φάση 6-7/09/2014. Για κάθε τροποποίηση του προγράμματος ή αναβολή του αγώνα η ΕΠΣ Καστοριάς είναι υποχρεωμένη να ειδοποιήσει τα ενδιαφερόμενα σωματεία τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα.

-2-

ΓΗΠΕΔΑ

Το κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο να   δηλώσει σε ποιο γήπεδο θα κάνει τους αγώνες του κυπέλλου. Σε διαφορετική περίπτωση το γήπεδο θα   το ορίσει η ΕΠΣ Καστοριάς.                       

ΔΕΛΤΙΑ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες υποχρεούνται   να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή τα δελτία ατομικών στοιχείων και μεταβολών των ποδοσφαιριστών καθώς και την κατάσταση υγείας τους.

Στους   αγώνες, υποχρεωτική είναι η συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα, τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών   κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες το 1994 και νεώτεροι).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ   ΟΡΟΙ

Η οικονομική οργάνωση, η διαχείριση και επιστασία των αγώνων ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία. Όλα τα έξοδα του μετακινούμενου σωματείου βαρύνουν το   σωματείο. Οι εισπράξεις περιέρχονται σο γηπεδούχο σωματείο.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Για τις ενστάσεις του άρθρου 23 του ΚΑΠ το παράβολο (γραμμάτιο είσπραξης) ορίζεται ύστερα από απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣ Καστοριάς στο ποσό των 35 €. Οι   διαγωνιζόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλλουν, περιοριστικά και μόνο δια του αρχηγού τις ενστάσεις του άρθρου 23 του ΚΑΠ.

ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το γηπεδούχα σωματεία είναι υποχρεωμένα να μεριμνούν, απευθυνόμενοι σε αρμόδιο φορέα, για την παρουσία γιατρού κατά την τέλεση των αγώνων. Έχουν επίσης την υποχρέωση να αναλάβουν να υπάρχουν στη διάθεση των διαγωνιζόμενων, μέσα πρώτων βοηθειών.

ΕΠΑΘΛΑ

Στον κυπελλούχο της ΕΠΣ Καστοριάς όπως επίσης και στον φιναλίστ θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι διαιτητές των αγώνων θα ορίζονται από το κατά περίπτωση αρμόδιο όργανο όπως ειδικότερα προβλέπουν οι διατάξεις του κανονισμού διαιτησίας όπως τροποποιήθηκαν και   ισχύουν σήμερα.

Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να εξοφλήσει πριν την έναρξη του αγώνα το σύνολο της δαπάνης της διαιτησίας. Σε διαφορετική περίπτωση ο διαιτητής έχει το δικαίωμα να μην διεξάγει τον αγώνα. Ο αγώνας αυτός κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας.

-3-

ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ

Τα γηπεδούχα   σωματεία πρέπει να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό   και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών , των μελών και των οπαδών τους. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια θα τους επιβάλλονται με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Ένωσης οι προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ ή από άλλους κανονισμούς ή αποφάσεις του ΔΣ της Ένωσης, κυρώσεις.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Με την αποδοχή της προκήρυξης τα σωματεία και τα φυσικά πρόσωπα (ποδοσφαιριστές, παράγοντες, κλπ.) αποδέχονται ανεπιφύλακτα το καταστατικό της ΕΠΣ Καστοριάς και τους κανονισμούς αυτής που διέπουν το άθλημα..

Για κάθε τι που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αυτή θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Καστοριάς.

sentra.com.gr

Πληροφορίες για τα cookies

Τα cookies είναι σύντομες αναφορές που αποστέλλονται και αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του χρήστη μέσω του προγράμματος περιήγησης όταν αυτό συνδέεται στο Ιντερνέτ. Τα cookies μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή και αποθήκευση δεδομένων του χρήστη όσο αυτός είναι συνδεδεμένος, για να του παράσχουν τις ζητούμενες υπηρεσίες και που ορισμένες φορές τείνουν να μην διατηρούν. Τα cookies μπορεί να είναι τα ίδια ή άλλων:

  • Technical cookies (τεχνικά cookies) που διευκολύνουν την πλοήγηση των χρηστών και τη χρήση των διαφόρων επιλογών ή υπηρεσιών που προσφέρονται από τον ιστό, όπως προσδιορίζουν τη συνεδρία, επιτρέπουν την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές, διευκολύνουν τις παραγγελίες & τις αγορές, συμπληρώνουν φόρμες & εγγραφές, παρέχουν ασφάλεια, διευκολύνουν λειτουργίες (βίντεο, κοινωνικά δίκτυα κλπ.).
  • Customization cookies (cookies προσαρμογής) που επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους (γλώσσα, πρόγραμμα πλοήγησης - browser, διαμόρφωση, κ.α.).
  • Analytical cookies (cookies ανάλυσης) που επιτρέπουν την ανώνυμη ανάλυση της συμπεριφοράς των χρηστών του Ιντερνέτ, επιτρέπουν την μέτρηση της δραστηριότητας του χρήστη και την ανάπτυξη προφίλ πλοήγησης για την βελτίωση των ιστότοπων.

Ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο μας, σύμφωνα με το Άρθρο 22 του Νόμου 34/2002 των Υπηρεσιών Κοινωνίας της Πληροφορίας, στην αναλυτική επεξεργασία των cookies ζητάμε τη συγκατάθεση σας για τη χρήση τους, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούμε την υπηρεσία του Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων στατιστικών πληροφοριών όπως για παράδειγμα ο αριθμός των επισκεπτών στον ιστότοπο μας. Τα cookies που προστίθενται από την υπηρεσία Google Analytics διέπονται από τις πολιτικές απορρήτου του Google Analytics. Αν επιθυμείτε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα cookies από το Google Analytics.

Παρακαλούμε, σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε τα cookies σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης σας (browser).